minda

Dagens söndag!
Hej!
Idag har dagen rusat. Den bara försvann. Jag har kommit på bästa sätten att "göra" en lång dag! Första är att gör massa saker. Som igår för mig. Först stallet sen lilla julmarknaden -> handla -> fodra hästar -> hem-> middag-> myskväll. Andra är att bara ta det lugnt. Hela dagen. På datorn går det ganska snabbt så läsa till exempel.
 
Men idag har jag vart i stallet. Mockat, fodrat, sopat, kört in halm... Sedan värmepaus inne med en kopp kaffe och laxsmörgås. Sedan ut och så tog jag ut Dockan och ryktade sedan satt jag på selen och töm körde. Punka på däcket till kärran- måste fixas!
 
I början gick hon dit hon ville men sedan så gick det bättre och bättre. Slutet var ju allra bäst. Åh vad duktig hon är!
(PS! Tror jag nämnde något i förra inlägget!..).
Men nu träna, träna. Kanske hinner fara en sväng efter skolan och träna? Får se!
 
Men nu är det lite avkoppling innan sova och måndag! Måndagar... ridning och skolan eller andra vägen. Skola och ridning!
REPRIS! Sötis. Love u.
 
 
Julpynta i stallet!
Nu är det vinter. Frost, is och kyla. Det är vinter. Bara snön som fattas. Den ger ju även julkänslan. Men julen den är ju så härlig. Alltså, på något sett mysig. Härlig och mysig. Även om man kan gå i shorts och t-shirt på sommaren och vara med hästarna- deras blanka päls. Men hur kul är det inte på vintern. Lite bökigt och så, men kul & mysigt. Ska nästa helg pynta stallet så det är lite julstämning i stallet också. Julkulor(måste skriva kulor men kulor är ju små bollar- bollar heter det- för mig...), morötter, hästgodis, glitter och kanske en gran som tar lite plats!
 
Men vinter betyder ju kyla! Jag ser i mina tankar köra Dockan med tredelat half- cheek apple mouth bett med pinglor pinglandes på och vi kör längs vägrenen i trav och jag sitter i kärran. Kanske ett täcke på för att hon inte blir kall och lite glitter på skaklarna kanske! Lillis och jag. Lillis i hans fluffiga vinterpäls tränar trick och han har glitter på sig. Jag i tomteluva? Såklart snö på marken..
 
Såå mycket kan man drömma. Så mycket. Men jag vill gärna att detta(pil upp) ska vara verklighet och det ska bli. Jag töm körde Dockan idag och hon var duktig. Speciellt i slutet. Alltså, va? Var det inte den envisaste hästen ? Jo, det var det. Det är coolt!
 
Den vintern. Dockan galopperade. Har inte sett henne galoppera så många gånger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fodrat
Eftermiddagsfodringen.