minda

Söndagar
Ja, detta publiceras alltså en dag efter men.. 

Hade en trevlig söndag. Att få tillbringa bra många timmar med hästarna är guldvärt ! Longerade Dockan idag och det gick lite dåligare i början, men det slutade bra. Jobbade mer i det sämre varvet och det är ju precis vad man ska göra och jobbade faktiskt väldigt lite i det andra då det gick bättre från start i det. Borstade av och tvättade lite granna- så som jag gjorde igår. Ryktade även Dennis och gjorde samma på honom då jag tyckte han såg ut att ha varmt.. Stackarn.. Fånghästar ska leva så länge de inte lider enormt. Det bästa för honom skulle vara att ha en liten sandhage som han fick stå i och få hö istället. Tycker man det är hemskt kan man bara tänka på alla gamla människor som måste anpassa sig efter hur de mår. Och diabetiker måste anpassa sin kost osv. Då skulle han kunna stå där med Dockan i några  timmar... aja.. bara funderingar, men antagligen inget som kommer hända. Kanske om de får komma till oss för ett tag när uteboxarna är klara. Gav sedan honom vatten. Eftersom han inte vill röra sig så mycket så gav jag han vatten i en hink  (ett ämbar) och fyllde på efterhand och han var törstig ! Gullisen som är en kämpe! DUKTIG som tål allt det där. 💚 Gick så snabbt med allt, även  om det var några timmar som tillbringades med dom. Mätte Donna rygg då att jag får ett mått hur stort täcke jag ska köpa åt henne. Okej, det där med täcke får vi se om blir! Har hittat ett annat täcke med 200g och finare.. 

Efter hästarna direkt till affären och handla ! Bytte kläder dock. Köpte ett par nya skor för de behövdes ! Kostade endast 15 € så.. Sen hem och ta vara på söndagen hemma. Var ut på en uppfriskande cykeltur. Nu ser jag på Beck som är viktigt en söndagskväll! Det gör den! Nu- bilder ! 

Hoppas jag hinner och orkar skriva mer idag. Som jag skrev längre upp så skriver jag detta på söndagskväll men publicerar det idag istället. Ha det bra! 
Från ikväll då vi cyklade till Bamböle simstrand!
och bilden under denna 👇 är från longeringen. Och då den översta en selfie på oss två. Älskade Dockan 💕 
Behövliga saker
Jag behöver nya ridskor. Vill ha ett par billiga, bekväma, praktiska och lite halvt snygga och det har jag hittat på horze.
 
Förut var jag typ lite emot ridskor, för jag hade bara ridstövlar och tyckte det var bäst, men nu vill jag ha enkla skor som man bara tar på lätt och kan om man VILL ha mer stöd dra på ett par chaps och så vips får du nästan ett par ridstövlar istället för klumpiga stövlar. Däremot hade jag gärna testat ett par ridstövlar av en annan, mindre klumpig modell och testat för de har jag inte gjort och tror de dyrare ridstövlarna som är tightare är mindre klumpiga och inte lika styva som jag uppfattade mina gamla.
 
På tal om chaps så tycker jag, av min lilla erfarenhet dock, att dom häär från hööks är bra! Snygga´och billiga!
 
Dom här skorna på horze kostar 60 euro och det kanske verkar dyrt, men det är ganska så normalt pris för ridskor. Ridskor kostar runt 50- 100€ och ridstövlar kan fås för 50€, men de jag vill testa kostar runt 160€ +.
 
Stilrena ! Mina förra var till och med dyrare och hade inga extra detaljer. Dessa har sydda detaljer, dragkedja fram(!) och sporrhållare för framtidens bruk.
 
Sen vill jag att Donna ska få ett nytt sött täcke. Neutrala färger- bye, bye och welcome sött rosa och lite coolare färger. Lillis får även ha det på sig om det är behövligt. Tyckte blått var lite tråkigt och färger är ju färger. Tror både Donna och Lillis skulle se så fina ut i de täcket jag vill ha! - Och det är ett fleecetäcke för ponnyer. Jag tänkte att vid torrare dagar då det inte regnar eller snöar och är kyligt kan hon(eller han) ha det och när det regnar/ snöar och är kallt kan hon ha fleecetäcket under röda regntäcket!  Regntäcket kostar 30 €.

Super fint täcke som skulle sitta fint på söta Donna (och även Lillis!).
 
Hela kalaset blir cirka 90 € och med moms till ca 100€. Dyrt, men behövliga saker. Jag har pengar så det borde inte vara ett problem.
www.horze.se <--- svenska

www.horze.fi <--- finska

 

 
 
Lördagen
Lördagen har vart bra! Började dagen hos hästarna vilket är väldigt kul och sitter nu i soffan och lär varva ner här och sedan gå och sova efter en skräckfilm och lite kaffe med glass och andra gottigheter. 
 
Hästarna ja. Fodrade och fyllde på nytt vatten. Ryktade tre av fyra hästar och verkade hovarna på Dockan och tog lite grann på Dennis. Vet att verka själv kan höras konstigt, men vad är det för konstigt ? Vet man hur en hov ska se ut naturligt tycker jag att man kan göra det själv. Dock tycker jag det finns lite kvar att ta på Dockans ännu, men sen har jag mindre erfarenhet av hovar än mamma. Var in och åt lite och drack kaffe sen ut och träna ! 
 
 Inledningen av vårträningen var tömkörning. Lyda mig skulle hon och det betydde gas och broms. Det gick bra, förvånansvärt bra. Hon lydde mig bra, förutom lite små, små fel som jag bara nämner för att för dom felen är OK. Tömkörde inte så länge med tanke på värmen och hennes "nu räcker det"- blick som jag inte kunde nonchalera, så av med sele, träns och (tusentals- känns det som) tömmarna och iväg till gräset som hon fick för att jag fick träna henne i värman. Men duktig var hon som sagt. Bromsade och hon antingen gjorde halv halt eller halt beroende på vad jag bad om. Gasade jag satt hon iväg i trav. Kändes bra, men sen till känslan. Känslan som man känner när hästen är så fin och bara går fram utan att göra för mycket, då hästen känns mjuk som smör, den fanns inte riktigt.. sen, att komma ihåg att hon inte tränats på ett tag och blivit tjock som en tunna så var det ju bra. 
 
Efter passet och gräspausen tog jag solvärmt vatten och en piggborste och tvättade av henne lite för att svalka. Hon fick en liten morot med. Hästdagen varade i ca 5 h och sen heeem!
 
Hemma har jag inte gjort mycket. Suttit på datorn, vart ute och kollat hur bygget med utebanan går och ätit typ. På tal om bygget SKA jag berätta om bygget väldigt snart. Vad görs? Vad har gjorts? Vad ska göras ? Mått ? Planering ? 
 
Nu bilder från idag! 
Hörs!