minda

Nyår
Hej! 
Har inte bloggat på några dagar igen. Känns som det bara blir längre och längre emellan, men det får det inte bli. Vill hålla igång bloggen ju.. trist att motivationen är nere på botten.
Har dock haft lite annat att göra dessa lediga dagar. Min kompis har varit här till exempel. 

Nyårsafton imorgon. Nytt år, 2016. Längtar till att utvecklas tillsammans med hästarna, gå ut grundskolan, börja yrkesskolan och ha allmänt kul. Hoppas på motivation till bloggen och motivationen till livet. Trött är vad jag är. Lite deppig liksom. Hoppas på ett glatt 2016! Året 2015 har vart bra,  inte jättebra, men bra förutom denna deppiga tid då.. 
Firar nyåret med närmaste släkten från mammas sida. Med närmaste släkten menar jag mammas syskon och mormor och morfar. Inte alla dock. Vi ska äta trerätters och ha kul. Ser framemot det. Planen från början var att bara vara oss själva. Jag, min bror och mamma, pappa, men är glad för att fira ihop i mormor och morfars stuga! 

Hästarna har fått varit. Imorgon ska jag ta tag i det och rykta dem och förhoppningsvis hinna rida också! Förra passet med Jocke var riktigt dåligt. Med Mitschi gick det sådär... Är sugen på att rida och göra det bra. När hästarna är vana med ryttare på ryggen så ska man rida ut... Finns tyvärr väldigt lite ridvägar i vårat område. Önskade det fanns flera.. Får väl rida på vår så kallade liggande-u- väg här hemma. Tråkig väg att rida på, men man tager vad som finns.  

Raketer och djur är ingen bra kombination.. Lite orolig för hur hästarna ska bete sig. Springa i kuperade hagen är inte bra. Vi vill helst inte ha brutna ben.. Finns inget att göra dock. Man kan inte binda fast dem för då kan de få ännu mer panik och slita sönder sig.. Uteboxarna är ej klara. De kan endast gå under tak, men ingen isolering eller nåt. Annars hade det hjälpt att sätta in dom i dem. Vi tänkte vaka och ge dem hö vid 11-12. Bäst att göra så. 

Nu är jag på mammas jobb igen.  Ofta jag är här känns det som. Ska till Maxinge sedan och handla. 
Hoppas ni får det bra. Hörs vi inte emellan så: gott nytt år ! 

Han var pigg denna gång! Förra eller förrförra passet. 
Lördag
Hoppas ni haft en trevlig jul! Det har jag! Jag firade med närmsta släkten från mammas sida hos mormor och morfar. 
Fick massa fina saker med mycket häst i/ på. Tack för alla fina saker! 

Nu ska vi snart gå ut till fina hästarna här hos mormor och morfar. Sen hem och rida Jocke och eventuellt Mitschi, men red M igår medan Jocke sprang och höll på i hagen! Så kände att nej, det fick vara, så borstade bara honom. Gick bra med M. Inte bästa passet vi haft, absolut inte, men med lite tanke på blåsten kanske det var okej. Red med träns igen, för tredje gången i rad som vi fått på det! Duktig Mitschi! 
Red volter mest, sen lite på fyrkantsspåret. Jag vill mest med dom båda nu att de ska förstå skänkeln, men M förstår inte riktigt än, medan J faktiskt förstår den bra. Vi har lite att öva på ännu innan vi går till nästa steg ! Skänkeln nu och jag tänker på den sidförande! Sen red jag ner till stranden en gång och travade uppför backen in på banan. Nu har vi gjort om volten till en fyrkant också. 

Nej, nu måste vi ut till hästarna ! 

Finisar! Så långt på bygget är det. Helbild kommer! 

Just det! Jag har fått medicin för borrelia men har inte tagit prover än så det ska göras sen... Usch, hatar nålar! 

Borrelia?
Hejsan! Klockan är mycket, jag vet, men ville snabbt kika in här och säga hej då morgondagen säkert kommer bli körig. Jag ska till "läkare" imorgon på morgonen och kolla om jag har borrelia. Man kan få en cirkel runt om man  har borrelia och en sån upptäcktes idag på min vänstra arm... Jag mår annars bra såhär, men har känt mig trött och faktiskt lite deppig det senaste. Ingen feber eller nåt annat direkt. Ska kolla upp det i alla fall och se! Bäst att vara på den säkra sidan.

Dagen idag har varit rätt körig den med. Har inte hunnit tränat hästarna sen i måndags. Då red jag båda är och båda var rätt så duktiga. Det är mitt ansvar för att det går bra, nu när de inte är inridna och att visa vad som är rätt och fel innan jag kan bli arg eller säga att det är hästarnas fel. Jag tycker de sköter sig otroligt bra. Jocke var pigg och vi tog några första travsteg och Jocke tog även nåt galopp-försöks skutt så att jag kände av svävningskänslan som finns i galoppen utan mening av mig, haha! Han var pigg, men ändå kände jag att jag hade kontroll och var inte rädd. Red på där på volten och red lite åttor. Vi red ner till stranden en sväng också. Mitschi var också duktig och vi fick på tränset igen! Använde spö emellanåt på honom, men jag behöver bara hålla i det.  Känns lite sådär med spö då han blir lite stressad, men jag använder det som hjälpmedel för skänklarna och tar bort det om det blir för mycket... svårt att veta hur man ska göra med det. Red på och red en volt mestadels med honom. Försökte få han att flytta sig för skänkeln, men han kan inte det riktigt än. Red till stranden med han med.
Rider också med spö på Jocke. Enda man behöver göra där är att visa att man har spö så går han på, ibland får man använda det lite mer och ibland mindre.  Jocke kan det där med skänklarna ganska bra, men han har ridit förut också.

Jag kikar väl in här imorgon om jag hinner.

bild 1. En ny bild på Freja, den fluffiga. Har mycket sötare päls än mina här hemma. Sötis !

Bild 2. En suddig bild jag egentligen inte ville ha med här, men går inte att ta bort så okej.  På Jocke i alla fall och han  är ju fin så.. 

Jag borstar under tak nu! Mycket mysigt och behändigt!