minda

Förkylning!
Tror tamejfan förkylningen börjar smyga sig in på mig å. Då laddas det upp med lite gottis såsom hallon & mango, müsli och apelsinjuice och så klickar man sig in på swefilmer för att söka upp en bra film man känner för.
Förkylning... Hmm, för mig innebär förkylning jobbiga tider som det är vanligtvis, men jag blir även deprimerad och trött på livet. Det kan vara vad som helst, något som bara stör mig och vissa saker i mitt liv jag vill bara plocka bort, tyvärr! Men för att liksom försöka få bort den här deprimerande- situationen så får man helt enkelt ladda upp med saker som gör en glad och lycklig.. Så är det & ger mig fan på att alla har vart trött på livet, det är inget konstigt alls.
 
Men hur som helst.. Ni får ha en bra kväll då så ska jag försöka göra mig av med förkylningen! (Jaja, åtminstone få bort lite av den...)
 
 
Middag


Härlig kväll eller ? Härligt! 
Ridlektionen igår
Red ju igår, så dags för en liten kortfattning om vad vi gjorde. Red en annan´(som jag aldrig ridit förr) häst vid namn Adde, eller egentligen heter han något annat jag inte kommer ihåg. Fick hjälp med sadlingen och han var lite suris också och måste bara säga det att jag är SÄMST på att tränsa en lite större häst går ju bra med dom här shettisarna när dom är så små men med en större häst blir det svårt, även om Adde är ganska liten. Plus bekvämaste sadeln jag ridit i hittills.
 
Men vi började med att skritta på fyrkantsspåret på lång tygel och värmde upp, sedan tog vi tyglarna och skrittade lite (vi gjorde säkert nån övning men vet ni hur dåligt mitt minne är?). Och så tog vi trav och medsamma kändes det som om jag skulle flyga ur sadeln då han har en lite annorlunda trav än Safira som också hade lite konstig trav. Men ju mer vi red så kändes det bättre. Vi skulle galoppera men där också kunde jag inte sitta ner och allt blev svårt så jag höll mig att trava bara och få han lyda mig i det.
 
Vi gick in på mittvolten och travade där med och ställde hästen(ställa betyder att hösten ska titta lite inåt och att man ska se lite av nosryggen och ögat). Att ställa är kul tycker jag, eller allt det där med att få hästen gå "fint" (som jag inte kan egentligen så bra) men att jobba och få den där känslan och fick den där nöjda- känslan!
Kul, kul! Det är liksom den där känslan som får en att hålla på och tror att det är den där känslan man ska ha om man ska gilla dressyr.
Det är Safira jag rider här, förra fredagen!