minda

Söndagen liksom
Men hallå all:) jag har haft en lite lugnare dag idag än vad en söndag brukar vara. For hem vid två efter att ha byggt hagen och då kollade jag på film och åt skit- bara chillade lite. Det var längesedan jag for hem så tidigt som 2 då jag brukar vara där till minst 3. Samtidigt som jag verkligen ville vara där och pussa på de söta så var det liksom skönt att ha tid att  "lugna ner" tills skolan imorgon.

Nu sitter jag i soffan och tittar på Maria Wern även om det är paus nu, men ni förstår. Klockan är mycket och jag är uppe, får väl då säga godnatt till er som ni säkert inte ser då ni säkert sover .. Hörs!

Kikade lite på insta och hittade denna bild som gav mig lite mer leende på läpparna och släppte det tunga;) ta åt er! Denna bild hjälpte mig! Nu får små hästarna gå på lite grönt !
Nu får de små också gå och äta lite grönt. Men bara på gården där jag fixat en liten inhägnad runt det gräs jag tyckte skulle bli uppätet. Måste hålla koll nu så att de inte rymmer ur hagen! Det är Lillis expert på och tror även Dockan övat på det så hon kan det med! Som ni borde se har jag ändrat designen lite. Kände att det  behövdes, men jag förstod mig inte på design webb- "bloggen"... Vi hörs! Sunday
God morgon allihopa! Fy så trött jag är idag igen, men jag ska dricka lite vitaminer så tror jag att jag blir lite piggare för det brukar hjälpa! Men söndag idag och det är ju skola imorgon. Som jag sa tidigare i nått inlägg i bloggen är det nästan roligt att gå i skola dom sista dagarna innan avslutning... Med det sagt; vi går mot sommarlov och det är bara 4-5 dagar kvar. Folk säger det är kallt för att vara 31 maj, men inte vet jag. Okej, man brukar kunna simma och kanske vara ute bara kortärmad, så det kanske är kallt i alla fall.
 
Men strunt i det! Igår kväll efter verkning av 16 stora hovar & ryktning fick hästarna äntligen ledas upp till betet. Jag skulle rida Freja halva vägen upp, men hoppade av tidigare då hon haltade mer än vanligt Dock är det ingen fara, hon blir lite sådär efter verkning- ny balans eftersom hon har en sned fot. Jag steg av i alla fall och ledde, det är nog lika roligt det och kanske till och med roligare då jag inte vill pina henne.
De var nöjda och glada att få komma dit och högg in på gräset direkt såklart. Nu blir de tjocka och feta! Allt det där med hästarna tog till typ halv 6 på kvällen så hann inte något extra med de små eller Dockan då.
 
Idag väntar en förhoppningsvis rolig söndag hos hästarna, men ser även framemot redan nu att slappa ikväll i soffan och se på Maria Wern. Blir kanske bara en liten snutt att se då jag sett just den där filmen flera gånger så man vet vad som händer. Men en hästdag först och det ska bli kul. Med Dockan hade jag tänkt prova sitta upp och rida lite.. Om inte det så blir det nog tömkörning, att försöka få henne lugna sig igen och kanske, igen, börja om från börja för att få det gå bra. Sen ska jag även rota efter ett vanligt tvådelat, lite för stort, bett jag ska ha här hemma nån stans..
 
Hoppas ni får en bra söndag!
 Min gul(l)is!<3 Alltså jag bara älskar henne. När jag red henne förut bet hon mig bara. Jag kunde inte pussa henne på mulen, krama om hennes hals eller ens ta på henne(nästan) utan att jag fick mig ett nafs. Jag förstår henne, det gjorde kanske ont att bli riden med hennes sneda fot & det är jobbigare att gå. Jag tänker främst på den som uppfödde henne. Jag är inte arg om vi säger så, för kanske hästen inte ens skulle levt idag annars, men det kanske skulle gott att fixat hennes fot när hon var föl. Hela kotan eller foten är sned liksom. Sen tänker man på ridskolan i Sverige som red in henne. Hon hatar att bli tagen under magen och att spänna sadelgjorden är svårt utan att man får ett nafs det kan bero på att de spänt för hårt, eller slagit till henne efter som hon blåste upp sig, eller så helt normalt vill hon inte ridas. Hon är snabb på skänkeln. Igår när jag red så skulle jag "putta" in henne med ena skänkeln eftersom hon gick för långt ut på vägen. Hon förstod säkert inte vad jag menade, men direkt tänkte hon sätta igång i trav. Sen efter så smackade jag lite för jag är inte van med sådana snabba- på- skänkeln- hästar och då igen tänkte hon börja trava. Det kan också vara för att hon kanske blivit piskad till att gå, de har haft sporrar på. Om man gjort det förstår jag ärligt talat inte varför man har det på en snedfotad häst.. En sjuk häst som SKA få välja själv. Där tycker jag inte det finns flera alternativ. Tror inte hon skulle vara så snabb på skänkeln utan att blivit utsatt för nåt, men ifall det inte är så, ber jag om ursäkt. Använder man piska blir hon pigg. Jag tror det är för att hon vet "om jag inte går blir jag piskad och det gör ont!". Vette tusan om det hänt nåt med henne eller ej, men hon kan vara nafsiger. MEN nu kan jag pussa på mulen, pussa på halsen, krama henne i boxen på kvällarna(förut då!) och inte bli biten. Det är fan bättre än att rida henne. Och vissa kanske tänker "den där hästen skulle jag aldrig ha kvar, den lider ju!". Men vaddå?? Hur vet du om den lider då? Har du frågat den om den vill bort härifrån? Jag tror faktiskt inte Freja vill dö & punkt slut. PS! Jag är inte arg, jag har bara lite tankar jag vill lätta på. Men om det är så att något av de där med piskslagen, sadelgjorden och det hänt är det klart man blir arg för det är ju rent djurplågeri!
 
Ni kanske inte läste det där, men jag bara måsta skriva av mig!