minda

Uppdatering!
Känns ju lagom bra att inte blogga när man har en blogg och vill uppdatera den, men till mitt försvar har jag känt mig stressad och trött. Hoppeligen lägger sig det inom kort då prov- tiden är förbi och att jag sover mera. 

Hästarna mår fin fint! Dom är snälla och mysiga. Dock var dom lite besvärliga onsdag morgon då mamma väcker mig klockan 7 och säger att Jocke står under trådarna och Mitschi är på rymmen. Det var dock tvärtom, Mitschi var under tråden och Jocke var utanför, men upp ur sängen utan att tveka och paniken efter var byxor finns kom. Tog på mig ett par byxor och jacka snabbt och gick ut. Då står Jocke där, utanför med höbalen vid stängslet som han knuffat ner och "öppnat"(tagit bort snörena). Vi fick ta grimma och leda in Jocke igen. Ser då att tråden och stolpen vid ena öppningen låg nere. Så, de tyckte inte en 15 kilos bal räckte för båda på en dag.. Nu får vi ge dem lite mera. Det är ju kallt också så då behövs mera. Vallpojken som ger ström till stängslet funkade inte, men nu är det fixat. Ändå lite smått kul, det hela, men vill inte att det ska hända igen! 

Hade tänkt träna dom på tisdagen redan, men inte ens igår hade jag tid till att göra det. Tid kanske, men får inte träna dem själv.. Ryktade i alla fall dem lite, men eftersom det var mörkt då orkade jag inte rykta länge, dessutom blev de oroliga av att stå uppbundna vid träden. Att ha en lampa är inte heller särskilt bra, hade det. 
Idag- torsdag - har jag bara fodrat dom.. ALLTSÅ skärpning muggar själv! På lördag ska jag rykta dem tills pälsen glänser! Imorgon får jag ta över dem lite bara eftersom jag kommer hem senare då det är mörkt. 

När vi börjar träna får vi räkna mer tid, men den här vintertiden är inget vidare enligt mig. Har inte lika stor möjlighet till att träna eller ena umgås med hästarna då. Längtar tills ljusare tider bara för det. Ibland rätt så mysigt med mörka tider, men just vid såna tillfällen- nej! 

På lördag tänkte jag börja träna. TROR de kommer gilla det faktiskt! Båda har tittat på den och när jag byggde volten(en cirkel inhägnad där de ska springa- longeringsvolt) stod de i hagen bredvid och tittade! Ska bli kul och tänkte filma och lägga ut kanske. 

När de fått springa av sig några gånger(efter några gånger/ dag) fritt kommer jag sätta på träns & sadel efter några  dagar så får de springa med det och vänja sig med det även om de är vana med utrustning vill jag börja försiktigt. Kommer gå snabbare fram än vad man man gör med unghästar, såklart . Det här ser jag framemot! Livet är hästar, det kommer jag alltid glädjas åt! 

Och om ni inte förstått det så ska båda bli ridhästar !

Finisar 😙
Nu är hästarna här!
Dom är inte köpta än, men dom är här! Hoppas det här blir bra, vilket jag tror. Lite skillnad att se större hästar i hagen än shettisarna som var här under sommaren. 

Nu blir det bara att köpa täcken eftersom de ska vara ute långt in på hösten och vintern, så de behöver lite varmare täcken. Vi skulle behöva regntäcke eller ett utetäcke med lite fyllning i för lite varmare kvällar i höst/ vinter sen skulle vi köpa nåt vintertäcke också av ägaren. 

Mörkbruna kallas Jocke och den bruna kallas Mitschi. Födda 02 & 00. Samtidigt som de är lugna är de ivriga. Jättesnälla är dom båda. Kommer ge er mer info senare. 

Nu ska jag göra upp en volt så att de kan springa av sig där. 

Bättre bilder kommer!  

Vad händer?
I helgen hämtas hästarna hem, de nya hästarna som ska flytta till oss. Två valacker som kommer få bo hos oss för alltid. Jag tycker man inte ska sälja hästar vidare och vidare och vidare, utan behålla dem hos sig så länge som möjligt. Dessa så valacker är fantastiskt fina och inte alls vad jag hade tänkt mig från början. Planen var; köpa två utbildade, inridna hästar som inte var så stora. Det här är helt tvärtom, men så passligt och tror dom kommer bli bra hästar för mig.
 
Vi har idag fixat hö. Vi la ut en annons och några har ringt på den, så nu har vi ordnat det, på fredag(imorgon)hämtas höet. Mamma har fixat var hagen ska vara, var stängslet ska gå och lite sånt. Idag ska det sista med hagen fixas= slå ner stolpar och sätta band. Så allt är nästan på grej inför hästköpet i helgen!
 
Jag kommer sakna hästarna hos mormor och morfar och varje gång jag tänker på det skulle tårarna kunna rinna, för inombords gråter jag. Det är sorgligt att jag inte kommer hinna med Dockans träning eller nån inridning med Ulla. Min så kallade häst Freja kommer jag också sakna. Jag kommer sakna alla. Jag ska hälsa på dem ofta, så ofta det går. Sådana fantastiska djur lämnar man inte. Jag kommer fara dit nån dag och köra Dockan och se om hon blir duktigare av lite mer vila, eller om det skiter sig totalt. Jag vet inte hur jag ska beskriva denna känsla, men det känns tomt utan dom. Bara jag tänker på det blir jag ledsen och tom. Jag ska vara med dem tills de dör, det kan ni skriva upp. "Jag ska inte lämna dom där, utan bara besöka dem mer sällan!"
 
Mer om detta återkommer jag med. Vill ju att ni ska vara med om allt det här, det här är ju resan till en egen häst!
 
Jag kommer sakna att träna Dockan varje helg ! <3