minda

Borta bra, hemma bäst!
I söndags eftermiddag kollade mamma och jag till stora hästarna. Själva hade vi inte varit på fyra veckor (!!) och hälsat på dem så jag var så exalterad att få träffa dom! Vi går in på betet och cirka 100m in på betet längs högra sidan var Ulla och Freja och då undradade vi var Boisen och Julla var, men eftersom jag ropade på dem så kom de. Julla kom från ett håll nerifrån sjön och gnäggade i trav ovh likaså den äldsta, Boisen, kom från en bit längre i trav och gnäggandes. Boisen är gammal som sagt, men om man inte visste hur gammal han var(är) så skulle man inte trott att han är runt 25 år! Traven såg så fin ut. Såklart en lycka att se dom. 

Djuren är verkligen en del av mitt hjärta, jag älskar alla mina djur så mycket och att de tas ifrån mig skulle inte funka, då tas en del av mitt hjärta bort och jag kommer ha ont. Det har hänt.. Har man ett sår har man oftast ont och har man ett öppet sår och får salt i det gör det ännu mer ont, som man säger. That's right! Har en del sår.. Jag har lätt att älska djuren, alla djur och flera av mina har dött. 

However! Hästarna var pigga och glada och tyckte det var lite tråkigt på det stora  betet nu när nötdjuren farit hem och maten börjar ta slut. Med Boisen först gick de iväg mot öppningen.. De ville hem, det såg man tydligt. Snabbt efter vi klappat om dem tillräckligt(enligt dem) ledde Boisen dem dit med en liten paus på vägen, sen fick de brott när vi gick om dem. När vi gick ut från betet stod de med stora ögon och spetsade öron och tittade på oss. De ville verkligen hem! Så därför kände vi att låta dem stå en vecka till på betet skulle vara för långt så kanske de får bli en kväll i veckan nu. Det börjar ju bli kallt och de tycker väl det räcker nu för lagom är bäst liksom; borta bra, men hemma bäst ! Freja ser dock lite skeptisk ut, kanske tycker hon det är jobbigt att gå hem och som jag brukar göra- rida henne hem, men i år tänkter jag nog leda henne mestadels i alla fall! 
Skäms på mig!
Alltså, visst sa jag att jag skulle kika in här igår och blogga? och det gjorde jag såklart inte. Orkar inte kolla vad jag skrev och kommer inte ihåg, men hoppas jag skrev att jag skulle blogga i helgen och inte imorgon i fredags.. Sjukt pinsamt att skriva lova.. För jag vill inte lova nåt och sedan inte hålla det som jag gjort flera gånger på bloggen... Anyhow! God morgon! Jag sitter med kaffe bredvid mig och fick ju så bråttom till datorn när jag steg upp alldeles nyss för att jag måste blogga(inget jag gör bara sådär, vill ju det liksom..).
 
Idag väntar ännu en dag hos hästarna! Det man gör nuförtiden bara är att fodra och så brukar jag alltid rykta småhästarna en dag i helgen och jag ryktade dem (Dockan, Dennis & Lillis) igår och om de är så skitiga idag tar jag och borstar över dom. Hade tänkt köra faktiskt Med Dockan. Med kärra då. Får se, jag vill ju inte göra det själv så jag måste ha mamma med mig. Där är jag faktiskt lite avundsjuk på alla de systrar som går till stallet ihop!
 
Igår tömkörde jag henne och det var inte bara hon som svettades som en galning, det gjorde jag med!  Igår fick vi in FÖRSTA galoppen i ett tömkörningspass!! Hon har tagit små steg förut och jag har heller inte velat att hon ska galoppera vilket kan göra att hon gör det med kärra sen och det får hon inte, men idag tänkte "eh, vi kör, hon ska ju veta va trav och galopp är och lyda mig ändå" och så smackade jag på rätt så ordentligt och slog med tömmarna och fattade galoppen nerför den lilla, lilla backen eller just det som lutar för där var det enklast. Flera gånger tog vi galopp och det blev mer ett galopp pass med bommar än ett vanligt pass med ridvägar som det skulle vara, haha.
 
Egentligen hade jag ingen plan för vad vi skulle göra. Jag ville bara tömköra henne.
Hon har aldrig heller velat galoppera så mycket så det kanske beror på att hon är starkare och att hon känner sig säkrare nu! Och bommar... Hon har aldrig förstått sig på dem och bara kraschat in i dom typ, men hon gjorde det galant igår! Det var nästan som att hon ville över dom hela tiden! DUKTIG häst.
 
Svettig var hon och jag svettades rejält och sprang så mycket så jag var helt slut sen.. Jag blev nöjd och hon med(tror jag) och Dockis förtjänade flera äpplen och jag gick runt med ett glatt humör!
Sötis!  ..Och jag tog mig mer tid för säkerheten och satte på lindorna också inte bara senskydden och det passade bra till detta pass! Jag tömkör sen två gånger tillbaks på bara bett och det funkar fantastiskt ! Förresten så är bilden före jag började tömköra.
Ha en bra dag, vi hörs!
 
 
Natti, natti
Ligger i sängen och tänker på allt möjligt, främst morgondagen och att jag behöver fixa bokstäverna till lilla banan jag byggt. Har jag förresten sagt det? Tror inte jag pratat så mycket om det, bara nämt lite om att jag skulle bygga en bana eller en liten ridbana i småhästarnas hage där jag kunde träna Dockan. Det har jag nu gjort genom att bara inhägnat det jag vill ha som bana. Den är ungefär 10x20m och funkar utmärkt till tömkörning! Ridhus har väldigt ofta bokstäver i ridhuset. Mest tror jag för dressyren då man ska rida lite hit och dit(menar inget illa alls med det sagt, dressyr är betydligt svårare än att rida hit och dit), i alla fall så känner jag att tömkörning är lite som dressyr bara att man gör det från marken, eller ja, det är dressyr och jag vill ha bokstäver fast jag vet var M och H är. Finns olika hur man vill göra men det jag lärt mig på ridskolan är L, E, S, H, C, M, B, R( kan ha skrivit fel ..). Orkar inte förklara allt här och om man bryr sig kan man googla vilket jag inte tror någon gör. Jag ska fixa det imorgonbitti och plasta med enkelt bokplast. Förra veckan skrev jag ut alla bokstäver men hade inte plast, men nu så! 

Har inga några extra eller särskilda planer för imorgon, men träna Dockan är nästan ett måste och då en plan. Där har jag inga planer vad jag ska göra, men det löser sig snabbt.
Borde förresten ha det uppskrivet vad vi ska göra och följa schemat, får se imorgon vad det står ! Nu -> SOVA!!
Godnatt 😴 Zzzzz! 

Duktiga Dockan ❤️ Är på banan där ! Räcker bra för tömkörning med liten häst och därför vill jag inte ta upp större av små hästarnas hage(även om hagen är stor). 

Förresten ska vi snart hämta hem stora hästarna från betet! Skäms att jag inte vart dit på 4 veckor (!!)!! Och jag saknar dem otroligt!