minda

Dagens ridpass med M

Hej!
Inkommen från ett ridpass med Mitsubishi! Idag var han lite sur, faktiskt, men han travade och töltade inte. Jag är så glad att jag får känna på hans trav äntligen! Det är en härlig känsla att trava, tycker jag :) Hade två bommar på ena sidan med 2 travsteg emellan & sen bommar i hörnen som jag bara hade där för att kunna böja honom. Han travade bra över bommarna.. När man krävde mer av honom blev han lite sur. En tanke som slog mamma och mig var att han kanske har träningsvärk precis som jag... Alltid när jag rider har jag så ont mellan benen, haha! Och tänk er att jag ridit flera dagar i rad nu och efter första dagen hade jag ont.. Säkert lär jag bli van och inte få ont där emellan senare.

Tidigare idag for mamma och jag och plockade ihop plaststolpar, band och isolatorer från betet. Pappa kom dit och hämtade det. Så det var lite träning också ;)

Nu sitter jag med kaffekoppen bredvid och ska just fara och handla lite. Såhär sent, tänker ni, ja, pappa ska på jour till jobbet så följer med.

Är så glad över att ha ridit flera dagar i sträck! Känns så bra att få träna äntligen och jag verkligen konditions tränar uppe på hästen! Förut när jag red M tog det inte lika mycket på eftersom han aldrig travade och aldrig kunde rida lätt..

Nu måste jag gå! HÖRS!

Första från igår med J. Andra från idag M
Wanties
 
 
Jag har länge velat ha ett par nya ridbyxor, men aldrig köpt. Istället för nya ridbyxr har det blivit annan utrustning och oftast inte åt mig, utan till mina älskade hästar! 
Om jag ville ha ett par ridbyxor tänkte jag att jag ville ha ett par sånadär billiga och röda, men nu tänker jag att jag kanske borde lägga lite mer pengar på ett par ridbyxor och köpa ett par med grip eller silikon på. Just för att få bättre grip och inte glida, som jag kan tycka jag gör i mina. 
Sen det där med den röda färgen, ja, jag hade lätt köpt röda om ett par kostade en 30€, men när de kostar 100€ styckepris, vill jag nog ha ett par med naturligare färg. Gråa har jag också kikat in förut och tyckt varit snygga :) 
 
Nya ridskor, stövlar, whatever. Jag har ett par stallskor med stålhetta vilket är super i hanteringen. Ett par bruna, men brunt är inte en fräg jag vekligen älskar, utan jag tycker fuxar passar sjukt bra i den färgen, men mina hästar passar nog mest i svart läder och därför hade jag gärna haft ett par svarta och matschat dom. Och jag har under de här få åren jag ridit bara haft ridskor, och ett par klumpigare ridstövlar, tänkt att spana in ett par ridstövlar som är sådär snygga. Paret ovan har jag faktiskt länge spanat in. Snygga, men dyra. 
 
Båda wantiesen är väldigt dyra och har inte ens råd med dom båda. Jag har tänkt spara mina födelsedagspengar till en sadel istället, så, dessa saker får nog tyvärr vänta... Det var trevligt att spana in er ;) 
 
 
 
 
Hästarna hemma- Bästa ridpasset på Mitschi
Hej! 
Förlåt för inget bloggande eller uppdaterande igår eller idag... 
 
Hästarna är i alla fall hemma, men det var om och men innan hästarna kom hem kan jag säga. Direkt när vi gick ut från betet i söndags drog båda på och vi fick hålla igen dom. De verkligen stressade upp sig och vi försökte vara lugna och inte stressa dom, men dom fortsatte. Det var nästan ett helv*te innan de gick in då de slet sig loss och verkligen bråkade. Att ha ett stort djur runt sig sådär är väldigt farligt, men istället för att bli rädd får man försöka ta det lugnt. Att nojsa med dom skulle gjort det 100 gånger värre..
 
Fick hämta müslin vi hade i bilen och lura in dom. Först gick Jockis gå på och sedan Mitch. Mitschi sprang iväg och Jocke blev nervös och tänkte nästan "smita" under bommen i transporten. Försökte hålla igen och sedan satt vi fast grimskaftet som jag dumt nog aldrig gjorde.. Pappa ställde sig för så att Mitschi inte kunde gå förbi och så provade vi igen att få in honom. Till sist fick mamma in Mitschi och DÅ kunde man pusta ut. Att åka transport för dom är/ var ingen fara, det är lastandet som är det värsta! Väl hemma blev det lite missförstånd och Mitschi ville inte vänta och drog sönder ett grimskaft i paniken genom att bara vilja ut fast han satt fast. Som TUR var drogs/ slets det av och det gick bra. 
 
Igår red jag Jocke och idag har jag ridit båda pållarna. Jocke var väldigt pigg både idag och igår och på inget av passen fick jag någon bra känsla. Red på bett igår och idag hacket och han funkar absolut bäst på hacket, alltså! Annars gapar han med munnen och bara håller på med det, med hacket koncentrerar han sig på arbetet mera.
 
Igår hade jag några bommar på en sidan och en upphöjd bom ena. Han travade över det sådär slarvigt och hoppade över upphöjda cavalettin och det kändes som att det verkligen inte var nån ordning. MEN efter 2 månaders uppehåll, vad förväntar man sig..? 
 
Idag jobbade vi med bommar i skritt och trav igen. Började med tre steg emellan två bommar och i slutet var det tre bommar med 1 steg emellan varje på ena sidan. På andra sidan hade jag två upphöjda cavalettis, vilket jag i för sig hade på andra sidan först också!
Inte heller idag fick jag känslan man alltid vill känna och på slutet snubblade Jocke och han ville inte trava mer och verkade lite halt. Tror bestämt han får vilodag imorgon och blir eventuellt verkad då istället :) 
Han var dock väldigt duktig på skänkelvikningen! Verkligen flyttade sin bakdel och gick sidvärs :) Den känslan var bra :) Men helheten var inte jättebra. Låter dock som vi kaft världens sämsta pass, men det är inte så, utan det var väl sådär-iga pass då!
 
Idag red jag som sagt Mitschi också och det gick sååå jäkla bra! Det är absolut det bästa passet vi haft då den där känslan man vill känna verkligen fanns där! Varför det här passet var bäst var för att han TRAVADE och inte töltade. Han verkade mycket mer avslappnad än förut och han kändes så himla fin. Jag red självfallet lätt i traven för att det äntligen gick. Hans trav är verkligen bekväm och man kan sitta ner och rida lätt. Det är helt sjukt att det bästa passet vi haft är nu efter 2 månaders vila och då har de STÅTT hela 8 veckor! På slutet skrittade jag av på LÅNG tygel och det har jag aldrig kunnat göra förut för då hade han börjat trava. Han var helt enkelt avslappnad idag och sa till mig att han litar på mig! Älskade rödis :) 
 
Jag är förövrigt jätteglad över att de är hemma! Jag går typ ut minst 5 gånger/ dag och ser till dom, kollar vattnet och fodrar 3-4 gånger. Dessutom har jag ryktat och ridit då vilket tar mera tid! 
 
Ha det bra! Nu kommer min blogg bli hästblogg igen och jag ska försöka uppdatera varje dag och flera gånger per dag :) 
Från igår med lilla Jockisen. Han tog ett skutt över denna några gånger istället för att trava. Senare i veckan ska vi kanske hoppa lite! 
 
Sista är från avskrittningen :) 
Eventuellt kommer jag lägga upp filmklipps- snuttar från nåt pass !
 
Godnatt!