minda

Snart helg igen
Snart är det äntligen helg igen. Tycker den här veckan gått snabbast hittills i år. Nästa vecka prao och veckan efter sportlov! Denna gång ska jag praoa hos 4h-gården! Hjälpa till med djuren är vad jag hoppas på mest. Har faktiskt inte koll riktigt på vad jag ska göra, men vi får väl se. 
Ska ta det lugnt nu innan en till skoldag. Imorgon "firas" alla 💕-dag i skolan och man ska ha nåt rosa/ rött på sig! 

Hästarna mår gott också! I måndags flyttade de in i stallet och nu står de i varsina boxar på nätterna och äter lugnt sitt hö. Mitschi (ranglåg) får äta utan att känna sig nervös för att bli av med maten och så får han även lite mer eftersom han är lite större än Jocke som han inte kan få ute eftersom M skulle bli av med det då. Glada mattar och hästar! De var lite nervösa i måndags för att gå in, speciellt Jocke, men Mitschi var "duktigare" och gick in först. Det är fortfarande saker som är kvar att göra, men nu är det så pass klart att de får gå in om kvällarna. 

Fina pojkar💙💙😊

Vi verkade även hästarnas hovar i söndags eller egentligen bara Mitschis då Jocke hade bra hovar, dessutom hade vi raspat Jockes hovar och Mitschis behövde lite mera ingrepp. Kan lova att jag beundrar hovslagare! Otroligt tungt yrke! 

Det blev en bild bomb på dem. Alla bilder är fina, men framförallt varför jag satte så många var för att jag ville ha de finaste och det går inte att ta bort de man sätter dit. 
Regn och rusk
Regn och rusk... Är hos mormor och morfar ännu, men ska snart fara hem och rida. Kanske inte världens mest lockande väder att rida i, men vill så gärna utvecklas. Ju mer jag skjuter upp det, ju längre tar det ju med inridningen. Jag längtar till att få träna i vår i den fina grönskan. Våren är härlig och ibland har man redan vår- känslor. Vintern kan vara härlig, men just nu är jag lite trött på den. 

Idag har jag en plan om jag ska rida. Har gjort schema för båda två. Eller jag har gjort en planering för två pass var. Har ju en ny plan att jag bara ska rida en per dag. Första med Jocke var bara skritt. Exakt vad vi skulle göra kommer jag inte riktigt ihåg. Idag när vi skulle sätta på täcke på dom sprang de iväg. Så det tog ett tag innan vi fick sätta på täckena.. Mamma fick på täcket på Mitschi ganska snabbt sen utan att behöva sätta på grimma. Måste hämta grimskaft till Jocke då fick vi fast honom och fick sätta på täcket. Brukar ofta ta bara grimskaftet och sätta det runt halsen och sen leda eller hålla i. Funkar bra det med, men vid uppbindning sätter vi ju förstås på grimma. 

Hästarna här fick också täcke på sig, alltså Donna och Boisen, de äldsta. Skönt för dom att inte bli blöta. Donna var skeptisk till att gå ut.. hon hade nog gärna stannat inne och ätit lite till kraftfoder, men frisk luft är bra och så får hon även lite motion när vi går till hagen och på eftermiddagarna brukar de vara längst bort i hagen så då får dom mer motion. 

Hörs!

En bild på söta Lucy! 💕
Bloggpaus
Herregud vad det känns längesedan! Jag ska väl annars börja med att säga hej! Roligt att kika in här efter hur längesen som helst. Roligt att få säga hej och bli lättad över att bloggat lite.  

Mycket har hänt. Kanske inga så speciella saker, men klart det hinner hända lite saker på nån vecka och dag. Jag har ridit hästarna nästan varje helg. (Skriver nästan fall om det är nån dag jag inte ridit.)
Haft några bra pass på Jocke och några dåliga. Med Mitschi går det oftast bra eller i alla fall okej, men ibland med Jocke blir det dåligt. Allt skiter sig när hans egna vilja kommer fram och ska igenom. Men har även haft nåt bra pass sen sist med honom.  Förra gick väldigt dåligt. Jag funderar på att börja från marken. Alltså visa honom från marken. Visa med spöet att han ska flytta bakdelen och berömma när han flyttar när jag petar med spöet på rumpan. Har förut sagt att Jocke attackerar spöet. Han visade det tydligt i början, men nu har det varit bra ett tag tills i lördags, då visade han beteendet igen, fast mindre.  Jag tycker det är fel att han attackerar det då det är farligt för mig. Det är viktigt tycker jag att säga åt hästarna vad som är rätt och fel eftersom de är så starka och stora djur. Att klia huvudet mot mig är helt ok för mig, men att attackera är inte okej. Han är en riktig bus- pålle den där hästen. Han gillar viserligen och leka och även med mitt humör. Nej, förstår han inte vad jag menar får vi lösa det genom annorlunda träning eftersom den träning jag gjort är svår eller oförståelig för honom. Förresten har jag en ny plan ett tag fram över. Rider ju endast helger och jag ska bara rida en häst/ dag.  

Jag flög av Mitschi förr förra helgen också. Skulle trava på vägen upp till ridbanan från sjön och så tog han galopp. Allt gick bra då han hade rätt så långsam trav då och det övergick till en långsam galopp. Jag blev så exalterad så jag bilen göra det igen. Den gången tog Mitschi det på "allvar". Innan jag ens hann(nästan) ta tyglarna eller skänka flyger han i väg i en snabb trav som övergår till en snabb galopp och jag kan inte stoppa det eftersom det är svårt att stoppa en häst som skenar iväg. När jag kommer in på banan skriker jag till av panik och inser att jag kommer falla av och slå mig som tusan. Han skenar in på banan och stannar precis vid staketet som är upp mot hagen ingång och jag flyger av på nåt sätt. Jag vet inte om jag flyger av för att han "kastar av" mig eller om jag på nät sätt vill av och med kraften flyger jag iväg. Allt gick bra ändå fast jag föll från 1,60m . Jag var nära att landa på ett släp som stod uppbackat där. Jag tänkte när han skenade mot att jag skulle antingen flyga i halmbalen, hagens stängsel eller släpet, men föll precis bevis och landande på mage. Som sagt allt gick var och jag fick inte ont nånstans. Det gjorde till och med mer ont att falla av Dockan på 1.03m förra sommaren. 

Men träningarna med hästarna ser båda likadant ut då som nu. I alla fall nästan. Rider med skänklarna. Inte bara med tyglarna. M är bra på stå flytta baken medan J har sin egna vilja som gör att han är dålig på att lyssna och är sämre på det. M är längre och mer oböjlig medan J är mer böjlig och bekvämare på det sättet att rida. Jag kommer rida mycket ridvägar i skritt och använda skänklarna. Med M kommer jag rida mer med skänklarna än med Jocke som jag behöver få att lyssna mera innan sånt börjar funka. 

Tror dom här bilderna är från förr förra helgen då det gick så bra på söndagen. Finis !
Hade bara videos på Mitschi, men har fotat med kameran så kanske kommer upp några när jag har tid.
Haha! Brukar släppa ut Dockan med storisarna så hon får äta hon med. Lillis och donna äter kraft inne i stallet och Dennis får hö/ ensilage där inne. Det roliga är att de stora är lite små rädda för Dockan. Alltså Dockan går inte med stora, hon äter med dem när storisarna tar en paus från att gå till hagen. 

Freja står och äter med tjurarna. 

Från ett pass för några veckor sen. Fin är han ju! 


Är på mammas jobb och mamma och jag ska till Maxinge sen. 

Hoppas vi hörs under helgen! Hatar långa uppehåll, men det är ju mig själv det beror på!