minda

Godmorgon!
Uppe tidigt idag! Ska snart gå ut till mina finisar och ge dem sin frukost! Idag väntar hästar och dop, sen har jag inga planer. Om jag eventuellt hinner kommer jag träna Dockan en snabbis. Kommer inte hinna med ridning med pojkarna här hemma, men kanske hinner borsta i mörkret med lampa på. 

Så nu ska jag dricka kaffe och sen ut och ge dem mat! Dom kanske för en morot för att de är så söta !

Fina Jocke! 
Hej och sorry för dålig uppdatering!
Herregud, har inte bloggat på två veckor, tre? Ja, jag är här nu och redo för att blogga i helgen. Hoppeligen ska jag hinna och komma ihåg att göra det ! 

Motivation till det här har varit dålig ett bra tag. Kanske ett halvår? Jag önskade jag hade mer motivation till det nu då jg har egna hästar jag vill att ni ska få följa mig och ha det som en dagbok. 
Jag har ridit två- tre gånger sen sist kanske. Inte jättemycket men fortfarande mycket. Jag har två olika hästar. Jocke är busig och lite egen motor medan Mitschi är lugn, fast ändå pigg och medgörlig. Jag tycker egentligen det bara är jättetrevligt med helt olika individer. Jag får ju rida olika på dem. Träningarna sist har varit fokus på skänkeln, men jag tänkte jag skulle göra om det lite. Skänkeln är viktig, men den sidförande och de övriga förutom framåtdrivande kan komma senare i inridningen. Det som kommer först i utbildningsskalan är renhet, takt. Hästen ska ha rena gångarter och då måste man ju veta rörelseförloppet hos hästen vilket jag försöker kunna men kanske har fel. Ren gångart är nu det första bi ska tänka på. Skänkeln kommer in där och möjligtvis kommer jag få dom att flytta för skänkeln. Framdels och bakdelsvändningar. Jag kommer nog rida med skänkeln så gott det går och det som är skillnaden nu är att det är inte fokuset. Fokuset ligger, som sagt, på takten/ gångarterna. Skritt och sen trav. Traven är svår. De skenar ju gärna iväg i travar- trav och jag försöker hålla mig på och försöker rida bra, men gissar att det inte ser så värst fint ut.. Det är ett problem vi ska lösa! 
Senaste gången med Jocke skit, i alla fall mot slutet då mitt tålamod var slut. Han var pigg. Han lydde inte särskilt bra vilket kan ha berott på att han inte förstod. Vi gjorde något och det gick i alla fall OK bra. Gjorde samma övning med Mitschi. Stol som kon i ett hörn och koner på ena långsidan och i andra hörnet för att få dem att flytta sig för skänkeln. Mitschi är också större i kroppen så han är tyngre och större att rida. Jocke är mer böjlig. Med M gick det bra. Inte jättebra, men okej bra. Red ner till stranden med båda. Red ett kort pass på M eftersom jag höll på att frysa ihjäl och dessutom var jag trött efter ridpasset på Jocke som var väldigt tungt, så att säga. Men om justering i träningen! Fokus på gångarterna och eventuellt sidförande skänkeln litegrann men inte mer än bak och framdelsvändningar.

Annars har skolan börjat. Skola, skola, skola. 5 månader innan grundskolan slutar. Borde jag vara motiverad till att plugga och att fortsätta studera- ja, men det är jag inte. Jag är omotiverad. Får försöka höja vissa vitsord i alla fall och då måste jag plugga och ta igen. 

Helg och imorgon dop! Ska till underbaraste hästarna på förmiddag. Hoppas kunna fara dit redan till 10 eller minst halv elva. Sen hade jag velat träna Dockan. Sötisen! Hon var duktig sist jag försökte tömköra henne, men eftersom jag inte hittade tömmarna fick jag ta grimskaft och det blev krångligt att tömköra henne då. Pigg var hon också! 
På söndag hoppas jag kunna rida mina här hemma! Önskar just nu nya ridbyxor, hackamore och lite annat. Vill jobba och få pengar! 

Hoppas ni haft ett bra nyår och en bra början på ny termin! 
Mitt nyår var bra och tillbringades i mormor och morfars stuga med mammas syskon. Åt trerätters och spelade lite spel! 
Vi fick också rester av skjutna raketer på våra gårdar. En pinne hittades i hästarnas hage precis där de brukar äta. Inte konstigt heller att hästarna sprang iväg upp när de var och åt. En pinne hittades nån meter från huset och den hamnade antagligen på taket då pappa hörde något fara på taket. Våra andra grannar hittade även något på deras tomt och något sol smattrade. Verkligen dåligt gjort. De kan inte missat att det finns minst 5 hus här plus garage  och en hel del djur och bilar, båtar. Katten var inne och hunden med såklart, men hästarna är dessutom väldigt rädda av sig och var ute bland allt. Okej om de skjutit vid 12, men när första raketen skjuts kl 4-5 och sista kl 11 och det sköta ca en gång i timmen ju. Både hästar och byggnader kunde börjat brinna. Ja, gjort är det och vi klarade oss undan bränder förutom att det tar ont att se sina djur vara rädda.. 


Mitschi!