minda

Hästarnas bete

Hej!
Är hos hästarna nu tittar till dom. Alltid lika trevligt att se dom, och ännu roligare att se dom beta massor av gräs!
Ni ser på en bild att de betat väldigt kort där och eftersom det inte regnat så växer inget snabbt.. Sen ser ni skillnaden på det och den andra bilden dit de fick gå och beta igår och nu framöver☺️ Vi fyllde även på nytt vatten från kubiktanken vi har här.
Jag tror hästar älskar sitt liv just nu! De går på stort bete nu och får springa 250 m en länga ifall de vill. Är bara så glad att de ens får gå på bete, det var, som sagt tidigare, inte självklart innan sommaren kom. Med tanke på hästarnas hagar hemma är det här lite skillnad! Viktigaste är att det finns skugga här och det finns det fast det är rätt öppet.

Vi har cyklat hit, så nu måste vi cykla hem igen.. Bra konditionsträning👍🏼

Shettisarna

Är hos mormor & morfar nu. Blev aldrig igår, så for idag istället! Såklart hälsar man på söta shettisarna när man är här! Om jag får vara ärlig längtar jag till hösten/ vintern då man får sköta om dom mera. Om jag inte väljer att gå i skola kan jag ju fara hit någon morgon i veckorna. Det är ju det jag lurar på😉 Att få fara till hästarna och sköta om allt. På morgonen i skolan tänkte jag alltid på hästarna, att få fara dit till stallet och sköta morgon- skötseln☺️ Nu när jag har chansen att få vila ett år, kanske jag tar den. Många tycker det är ett dåligt val, men om man känner sig utmattad och deprimerad på grund av skolan, tycker jag det är bättre att ta igen sig och komma tillbaka starkare.
Här är sötisarna❤️

Sorgen över att Donna & Boisen dog i vintras och våras har ju "lättat", men jag tycker inte det är helt borta, klart man vill ha dom här!

Senare idag ska vi fara till mina varmblodisar och stängsla in resten av lilla åkern åt dom🙂 Har lastat lite trästolpar härifrån till bilen.
Igår kväll var vi dit och Mitschi hatar den där sprayflaskan och även flugmedlet, så efter många misslyckade försök fick vi på lite. Jocke är smartare och gör det bara och sen är det klart. Det gick också att spraya honom igår👍🏼 duktig pålle!
Tänker att om Mitschi inte vill, AA, då får han väl vara utan, eller så måste vi täcka honom med flugtäcke. Även om han bråkar sådär, älskar jag honom ändå!

Mycket bilder.. Min boys😊

Det här är vad som behövs

Hittade en artikel som jag längtat efter, kan man säga! Jag är feminist och tycker inte särskilt mycket om sen här slöjan alla kvinnor ska bära. Hur bra är inte det här??

Det är män som stöttar, som hjälper och som bevisar att kvinnor är lika mycket värda vi behöver i det här samhället! Och kanske speciellt där slöjorna lever. Män ska inte kommentera kvinnors utseende fult, män ska kommentera utseendet med nåt fint. Den här artikeln behövde jag läsa efter jag läst massa korkade saker män skrivit åt kvinnor.. Hoppas de här tusentals pojkarna som föds hela tiden här på Åland blir lika vettiga- att hjälpa kvinnor och inte kommentera kvinnor/ flickors utseende negativt. Artikeln:
http://www.expressen.se/omtalat/rattvist/man-i-iran-har-borjat-med-sloja--anledningen-ar-bade-fin-och-viktig/