minda

✿Photos✿
 
30 juni
Helloo..
Är just nu på kalas! Tycker den här dagen gått sjukt snabbt. Vaknade 10.30 och gick ut nästan direkt till hästarna för att öppna upp till gräset vi stängslat in på gården. Mamma gav lite hö vid halv sju så sen fick de gå på grönt. Drack kaffe och var på datorn en stund. Sen hann jag inte göra så mycket mer än vattna ridbanan med hjälp av föräldrarna och rida Jocke. Red honom med det nya hacket och nya benskydden. Han går fortfarande högt med huvudet, MEN han slänger inte med det lika mycket, drar inte ner och rycker. Han slänger med det lite efter hindret, dock... Så jag kommer fortsätta rida med hacket, men det känns så läskigt ifall man råkar ta ett hårt tag.. Värre än med bett då jag faktiskt anser att hacket är skarpare än bett, pga hästarnas känsliga näsrygg.. Därför vet jag inte om jag skulle vilja använda martingal med hacket, men å andra sidan är det hemskt att det ska dra i munnen.. Aja, svårt det här med hästar och ridning. Anpassning kommer ofta på fråga 😉. 

Efter ridningen for vi direkt, ungefär, till kalaset. Inga särskilda planer för ikväll. Hästarna har bara gått i lilla hagen idag för det finns inte sådär jättemycket gräs där och vi har ju nyss stängslat in lite gräs så de har mer här. Stora hagen (& lilla) är ju skogshagar så där växer mindre gräs.. Hade gärna haft ett bete som är äng med lite skog bara för skuggans skull, men det är ju tyvärr inte så att vi har det, nej. 

Fin solnedgång på Bamböle Simstrand! Simmade klockan 11 på kvällen, trevligt och varmt😊👍
29 juni
Hej! 
Just hemkommen efter en tur till staden idag igen. Vi skulle iväg och köpa födelsedagspresent idag och for iväg dit. Sen for vi till Maxinge också, men var också dit igår och då köpte jag en fin outfit, så valde att inte gå dit idag även om suget fanns.. Igår hämtade vi också ett paket på ombudet där. Skrev om beställningen förut från Horze och det är där det kom ifrån. Köpte ett par benskydd i  rött och ett hackamore som jag vill testa snarast. 

Ikväll hade familjen (vi) tänkt fara ut med vår ny-begagnade båt som är en plastsnipa som min morfar äger, som vi ska köpa snart. Går långsamt, men det är ju ingen fara att njuta lite av sjön... Då hade vi tänkt fara en sväng bara och ta i land nånstans och simma lite. Jag vet inte om det är bara jag, men jag tror det är åländska att säga simma istället för bada. När jag simmar kan jag "bada"(plaska runt ) i sjön eller simma på riktigt. Bada är att bada bastu, bada i en liten pool eller badkar. Så jag blir ärligt lite irriterad när ålänningarna säger bada, det heter simma och det sa även min mammas morfar som var äkta ålänning. Såklart ska man få säga vad man vill, men det är dialekten jag vill bevara! Den finns bara hos oss ju😉. 

Snart blir det plättar med jordgubbar från eget land och grädde- muums !😋

Får se om jag ens hinner rida... Har inte ridit på länge,  cirka 4 dagar närmare bestämt. 


Outfiten : 
Dålig bild dock...😐