minda

Inte så lyckat
Good kväll allihopa!
Idag blev det inte riktigt som tänkt. Jag skulle rida Jocke och hade värmt upp klart och skulle börja hoppa en kombination med två galoppsprång och jättelåga hinder. Direkt, på första försöket, ramlade jag av. Känns som att det är som en rutin nu för tiden. Ja, det sägs ju att man ska trilla av 100 gånger innan man blir en bra ryttare, det har börjat nu. Jag trillade aldrig av på ridskolan, utan det kom senare när jag började rida egna hästar och utmaningarna blev allt högre... Det här var i alla fall den värsta avramlingen hittills. Fick ont direkt på höger sida. Inte överkroppen, utan underkroppen. Ont på sidan av låret och nere vid foten. Har lite ont på smalbenet, men det gör inte så ont som på låret där det nu svullnat upp och blivit lite blått.Jocke vägrade alltså på andra hindret i kombinationen och jag flög av och landade först på bommen och sedan på hinderstödet som nu är "vint". Ska visa bilder ;) Jag hoppade upp trots att jag hade ont och skrittade och "hoppade" ett litet hinder som mamma hade ställt åt sidan av banan så att det belv enklare och mindre risk för vägring. Hoppade det fåtal gånger och skrittade sedan.. Jag kommer nog inte kunna rida på några dagar då jag har rätt ont i låret ( sidan av ) och är svullet. Faaaaan... Aja, sånt händer när man håller på med hästar och det är inget som gör mig speciellt rädd då det nog mer var mitt fel i den situationen. Däremot hade jag blivit allt räddare om han hade börjat bocka och kasta av mig då jag inte hade kunnat göra något. Nya tag när jag kan sitta upp igen och då ska jag inte hoppa utan först rida galopp och övergångar och SEN hoppa! Jag är dock väldigt sugen på att hoppa, men det gjorde för ont ;)
 
Jag red därmed inte Mitschi, utan jag lät dom få gå ner till stora hagen där vi fick spendera några timmar!
 
Ikväll har jag kollat på Youtube och sett avsnitt två av Stjärnhoppningen på Barnkanalen :D Jätteroligt att se! Ridning är inte lätt, men de var duktiga och vissa var bättre än andra :)
 
Ha en bra kväll och förlåt för den urdåliga uppdateringen det senaste... Inte haft motivationen på topp, tyvärr, men ny vecka imorgon och nya tag ;)
Möjligtvis kommer videos upp på youtube-kanalen och hoppeligen skäms jag inte allt för mycket, haha!
För nåt år sedan när vi skulle ta hem kallblodisarna från betet! I år fick dom komma hem tidigt :) Finaste fjrodingen Freja! Saknar på många sätt att få "träffas" varje helg, men saknaden behöver inte bli långvarig! Träffade ju henne i helgen <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tröött

God kväll!
Jag är bara sååå jäkla trött idag! Håller på att somna här i soffan. Hoppas det är okej att jag inte bloggat! Hästarna fick faktiskt vila idag och får tränas på måndag då jag tänkte ha den så kallade vilodagen. Har varit föööör trött för ridning och övriga saker idag.

Jag var till mormor och morfar på morgonen / förmiddagen då jag fixade stallsysslorna. Sötaste hästarna❤️
Sen for mamma och jag och handlade.
Och sen har jag varit lagom trött.

Hästarna fick gå till stora hagen! Vi måsta först fixa stängslet eftersom dom har fixat där med grävmaskin och traktor och vi behöver stängsla om lite. Inget för hagens skull däremot.

Ni får ha en bra kväll!

Freeedag kväll

God kväll!
Fredag och jag sitter och kollar idol! Jäklar vad bra Rebecka var idag! Jag har faktiskt börja gilla henne efter förra gången, förut tyckte jag inte speciellt mycket om henne, men nu är hon ju skitbra! Charlie som jag annars tycker om sjöng inte sådär jättebra idag, eller han kanske sjöng bra men låten.. Har stora förväntningar på min favorit Renaida idag också! Hon ska äntligen sjunga en låt jag hört och tycker är rätt bra! För förra gången sjöng hon riktigt bra, men förra gången var det inte sådär jättebra.. Aja, skit i det, haha!

Jag har ridit båda hästarna idag! Red ett travpass på Jocke idag igen, eftersom han har lätt för att falla i galopp och eftersom traven är vårt lilla problem behöver vi öva mest på traven nu och med hjälp av bommar efter varann får man in travsteg och han kan inte falla i galopp lika lätt. Däremot vill han gärna galoppera när vi gör volter, men jag får vara bestämd och göra förhållning och använda rösten för halvhalt. Han gjorde allt väldigt bra idag med! Hade idag tre bommar på varje sida med ett och två travsteg emellan, men sen var det ett mellan de två bommarna!

Red Mitschi senare. Vi skulle fokusera på skänkelvikning och volter idag. Jag tycker han var duktig, men han förstod inte riktigt skänkelvikningen i ens skritten idag. Eventuellt ville han inte riktigt när det är rätt slirigt på sandbanan just nu. Han gjorde svag skänkelvikning och förvånansvärt bra undan för höger skänkel idag! Han brukar alltid vara bättre undan för vänster, men det var slirigare just åt det hållet idag. Fick bra trav och han formades fint på volterna. Kunde gått bättre, men det var inte ett jättedåligt pass.

Imorgon tänkte jag rida vägar med Jocke och med övergångar/ tempoväxlingar. Imorgon ska vi fokusera på galoppen mera och även trava emellan åt.

På Mitschi ska jag rida ridvägar i skritt och trav är det tänkt, men eventuellt så vill jag rida det som vi gjorde idag imorgon igen och fortsätta öva.. Skjuter fram schemats planer och sätter in ett till skänkelvikning & volt-pass istället. Eventuellt, vi får se!

Jag har inte ridit med min dressyrsadel för att jag saknar dressyrgjord.. Borde mäta hur lång M och J behöver, men tror Mitschi måste ha minst 65cm.. Vi får se! Ska mäta imorgon!

Far eventuellt till mormor och morfar imorgon och hälsar på hästarna!
Fåååår se där med😬😬

Ha en bra kväll och god natt 😊

Bild från i tisdags(??) 😊❤️

I