minda

Avramling

Hej!
Idag har jag ridit båda två! Båda var duktiga, men de kunde varit duktigare och även jag!

Först ut var Mitschi som jag red vid 12-1. Idag travade vi bommar. Hade tre bommar utsatta på varje sida, alltså 6 bommar totalt. Han travade fint över dom och finast i höger varv. I vänster gick det sämre, vilket gjorde mig frustrerad..

Fan vad jag hatar mig själv och mitt tålamod. Vart fan har det tagit vägen..? Jag har ju inget tålamod! Gällande läxorna brydde jag mig inte alls, men i ridsporten är jag perfektionist. Allt ska sitta, om hästarna eller jag inte gör vårt bästa tappar jag tålamodet..

Aja. Efter besvikelserna att jag verkligen inte kan rida lätt i vänster, att han inte gick ut i hörnen fast jag visade honom det och att han inte lyssnade på förhållningarna, så fick jag kämpa, utan att ta till mig ilska. Efter ett tag fick vi till några fina varv i vänster också! Böjde honom även på lite volter och det gick finfint vissa stunder och mindre bra andra stunder.

Ikväll vid 7-8 red jag Jocke. Hade tänkt hoppa kryss och ett räcke. Hoppade räcket som var rätt lågt. På krysset stannade han, så vi tog om det.. och då flög jag av på andra försöket efter som han stannade då med.

Krysset var också rätt lågt, men tydligen lite läskigt. Jag hann verkligen inte tänka. Jag bara såg marken och slog armen, det var allt jag såg/ hann tänka/ känna när jag flög av! Sen frågade mamma om det gick bra och det var först då jag förstått att jag ramlat av. Det gjorde inte ont med samma, men sen efter några sekunder fick jag ont i vänster armen och lite känningar i svanskotan / rumpan då jag landade på rumpan/ryggen, med armen efter i bommen.. Absolut inte en "värsting-avramling", utan det var en lindrigare avramling där säkerhetsvästen inte skulle gjort nån skillnad, så det var väl tur, för jag hade ingen på mig. Det gjorde inte jätteont, men lite gjorde det allt 😉 Jag vet inte ens vad som hände, som jag sa. Jag hann inte tänka, men Jocke stannade och jag hade intagit lättsits och hade inte balansen när han hoppade åt sidan istället för att hoppa rakt fram, vilket mamma sa att han gjorde. Jocke sprang inte iväg, utan skrittade till hörnet där och såg ut som " oj, vad hände", haha!
Första riktiga avramlingen. Har ju halvt ramlat av förut, men det här var mer riktigt då jag de andra gångerna mer hoppat av. Första avramlingen vid ett hinder i alla fall!

Hoppade upp direkt, men jag var lite feg sedan och vågade inte rida på. Delvis på grund av att jag just trillat av, men även för att han har börjat hoppa/skutta... Typ samma mening varför jag är rädd, för att jag kan ramla av.

Hoppade lite till. Fick bra galopp i höger och även nåt varv i vänster, vilket är vårt svåra varv. Är rätt nöjd, men han kunde varit bättre och även jag.. Det här skuttande. Jag vet inte. Ibland får han för sig att hoppa till, typ sparka bakut eller bocka.

Eftersom hästarna oftast drar ner huvudet samtidigt som de ska bocka är jag så rädd när han drar ner huvudet. Vilket är dåligt då jag håller i han mer, vilket betyder att han inte sänker huvudet som han ska / borde göra. Aaaahh. Motgångar... Jag förstår dock inte varför han börjat såhär..? Ont? Vara pigg?

Nu ska jag se vilka som går vidare i idol. De två första (Charlie och Renaida) är två av mina tre favoriter. Den tredje är Zeana! Duktiga är dom!

Långt inlägg, men så är det! God natt!

 
Torsdagen :

Heeej.. Eller god kväll!
Just hemkommen från kalas! Jag kokade kaffe som jag ska dricka i lugn och ro😃 Love kaffe☕️❤️

Haft en bra dag! Steg upp "redan" 10 imorse då vi skulle fara och köpa present. Sedan var vi borta hela dagen, typ. Kom hem vid kvart i 3. Det har ju typ varit storm ute, så därför blev det ingen ridning idag, tyvärr.. Men imorgon, får vi väl hoppas att det är finare väder så att jag kan rida! Har köpt ett par begagnade stigbyglar. Jag har bara i järn & jag ville ha ett par i plast plus att jag ville ha ett par med den här sortens gummimatta/ platta. Mest ville jag ha dessa för att jag hoppas mina ridstövlar tar bättre fäste i dessa, men de kanske det inte gör, men vi får se 😊

Efter handlingen(present handlingen) på förmiddagen och in på eftermiddagen, så var jag så trött att jag la mig i sängen när jag kom hem och sov. Sen åt jag och sen gick vi på kalas.

Nu ska jag se ett väldigt bra program- bytt är bytt ! Ha en bra kväll och godnatt!

FÖRLÅT!!
..FÖR INGEN UPPDATERING, men i'm back now!
 
HEJ på er! Jag har, som ni sett, tagit en liten bloggpaus, kan man säga. Jag har inte haft lusten eller orken att blogga det senaste. Jag har ju lagt upp en video på min YT-kanal och jag tänkte bjuda på en till:
 
Jag gör "mixed up challengen" i den här videon och som vanligt blir jag aldrig nöjd över någon video jag gör. Alltså, både redigering och jag, hur jag beter mig i videon! Idga tyckte jag att jag fick till redigeringen lite mer! 
 
Jag sa en sak jag tycker hörs precis som när Anders i Thereses video sa det, haha, men jag försöker ju inte härma någon, nej, nej. Sen söger jag en till konstig sak och en till haha!
AJA, jag är pinsam, bra det, eller..??!
 
Jag har ridit några pass sen sist vi hördes. Jag kommer inte ihåg alla, men jag tycker inte heller något av passen gick sådär jättebra! Jag tror jag ridit Mitch 1 gång och Jocke tre(??). 
 
Red Mitschi häromdagen (eller om det var igår) och då ville jag göra skänkelvikning. Blev väldigt mycket övande på skänkelvikning undan för höger. Han gjorde det OK, men han kunde gjort det bättre! Däremot tyckte jag att han gick duktigt på volterna och på fyrkantsspåret! Det har varit ett problem med båda, men då gjorde M det väldigt bra! Vägarna satt bra, men skänkelvikning satt inte bra. 
Det gick inte ens så bra undan för vänster då heller :/ 
 
Jocke har inte heller gjort sitt allra bästa.. Har hoppat lite, men varje dag har det blivit mörkt och passen har i slutet blivit dressyrpass! Idag hoppade vi lite igen. Jag valde att rida på "gummi"-bett och det var inte en så bra idé. Hästen var pigg, det hade jag till och med sett i hagen tidigare då han skuttade och höll på, dessutom fick de röra sig fritt på ridbanan en stund och han gjorde lite bakut- sparkar osv.. 
 
Så, han var väääldigt pigg idag! Jag kan ärligt säga att jag tror jag höll in han för mycket och gjorde honom lite stressad... Jag var så rädd för att flyga av.. Han skötte sig dock duktigt så, han bockade inte och gjorde något som jag kunde flugit av utav, men han travade och galopperade på utav bara den. Jäklar vad han sprang. Jag tror bestämt att det här är första gången han är så pigg med mig på ryggen. 
 
Hoppade vanliga rättuppstående(räcke) på medelhöjd (50-75cm) i början. Sedan hoppade vi studs, eller studs och studs, men en bom före och efter hindret. Han gjorde mer slarvigt i början, men det blev bättre sedan. Han vägrade också rätt mycket idag. 
 
Han var pigg och rätt okoncentrerad och dessutom var jag rädd över att flyga av, så det gick inte jättebra, men inte var det ett dåligt pass heller. 
 
Hoppeligen mer lycka nästa gång :)
 
Ha det bra ! Hörs!