minda

Lördag

God dag!

Lördag idag! En bra dag ska det väl bli, hoppeligen! Alltså inatt... Snacka om att jag är väldigt "negativ" och rädd av mig. Ca klockan 02.50 inatt vaknade jag av att något brummade. Hördes som det var ett flygplan som flög lågt och jag var dörädd för att det var typ ett krigsflygplan eller nåt liknande. Är jag bara väldigt rädd för krig eller sådana saker, eller är jag sjuk? Det är kanske inte så "normalt" att tänka så, även om jag är väldigt negativ. Andra/ "normala" hade väl bara "jaha" och somnat om igen, men jag måsta kolla upp var alla flygplan befann sig i luften och ja, jag hittade ett flygplan som kom från Japan och skulle till Frankrike, som flög precis över Åland vid ungefär samma tid. Sen går värmepumpen igång och hörs precis som det jag hörde... Så, det kan ju vara ett flygplan som körde över oss rätt så lågt, men också värmepumpen 🙄😆 Hörde ljudet i typ 2 sekunder, sen försvann det så ja.. Inte så lätt att veta exakt vad det var, men första tanken var ju flyg. Antingen körde flyget precis förbi eller så stannade värmepumpen precis. Är bara sjukt varför jag ska överdramatisera allt😫 Förmodligen var det inget konstigt..

Nu vidare till dagen! Idag ska hästarna ridas. Skrev det igår som ett måste och ja, jag har inte ridit på tre dagar, så det är verkligen dags för ridpass nu. Vill ju gå framåt, inte bakåt.. Det blir dressyrpass igen! Ska inte hoppa Jocke förrän vi har dressyren på grej. Trav och lydnad ska vi träna på! 

Sen ska vi eventuellt såga ner några björkar som är där vi ska bygga ut ridbanan. Det finns en del att göra hemma, så att chilla behöver man inte. 

Sitter hos mormor och morfar just nu. Ska snart fara hem. 

Imorgon är det valborgsmässoafton! Skrev ju om det igår och det blir då grillning med en del av närmaste släkten hemma. Eller egentligen vet jag inte, men förmodligen då det finns brasa och att vi alltid brukar göra det. 

Nu har jag 3% på mobilen, så dags att avsluta det här inlägget :) 

Ha en fin dag!

Snart är det tyvärr dags för bete. Lite synd att betet är så långt bort. Hade helt klart varit lättast att ha betet precis bredvid hemma, så att man lätt kan rida fast dom går på bete. Jättesynd om dom inte får gå på grönt gräs, så vill att dom ska på bete. Kommer dock inte kunna träna då. Går väl i för sig att rida där på betet, men det är gräs och det är ibland halt. För er som inte vet så kör vi hästarna till ett bete 10 km bort, för att vi får ha dom där. Bra bete annars, men så synd att dom inte kan ridas där. Skulle ändå ge dom några veckor helt vila, men sen vill jag rida ändå. Alltså att dom för en månad sommarledigt och rids resten. Hade på ett sätt inte vilja ha dom på bete i två- tre månader då, men det är synd på gräset som växer där då.. Svårt, haha!  


Fredag

Hej! 

Klockan är exakt 22 och jag sitter i soffan framför Let's Dance. Bloggade inte igår, men det har inte hänt så mycket, så det gör nog inte så mycket :) Var iväg till stan till olika affärer och handlade. Först till lantbruk där vi handlade en piggborste och en säck betfor. Sen iväg till stan till siffkoffs där jag köpte lite smink hos mjuk & len. Köpte ett jätteljust puder nu och ja, jag är väl antagligen kritvit i hyn. Men känns isåfall bättre att vara vitare i ansiktet än att vara orange. Hatar det där orangea, så är glad att äntligen köpt nytt. Dock kom jag för sent på att man typ behöver två toner ljusare puder, så har ett puder köpt på HM som är ytterst lite använt och som jag förmodligen inte kommer använda så mycket mer... Är ju lite onödigt. Likadant med foundationen😩 Men ja, har längtat att se lite mer "snyggt sminkad" ut. 
Sen till Mikkis häst och fritid där jag köpte fyra tvättsvampar och en självhäftande linda. 
Roligt att liksom fara och kolla i affärerna. Bara sådär. Se om det finns något man behöver eller så. 
Sen till kantarellen. Där finns dessutom den godaste vegokorven! Anammas "vanliga" korv. Köpte chorizo häromveckan för ovanlighetens skull, men den tycker jag inte är lika god. Så köpte sist två paket med sådana där andra korvar eftersom jag sällan far dit (och att dom är goda då). 
Aja! Men nog om handlingen igår. 

Den här dagen har varit nästintill likadan. Mycket farande med bil. Först till besiktningen med våran äldsta bil, baggen, och besiktiga den . (Men hallå?! Hur skrivs besiktning? Man säger ju så?? Men skrivs det så?)
Sen handla igen, men i endast mataffären idag! 
Sen hem och sen efter min bror och hämta honom från skolan. Egentligen onödigt att jag följde med där, men haha, gjorde det i alla fall! 
Sen följde jag med mamma och så handlade vi efter hennes jobb. Men alltså.. Gick i tio cm höga klackar typ  hela dagen, så gissa hur ont i fötterna jag hade i slutet?! Hade jätteont, men tur nog är fötterna "återställda" nu ikväll! Var ju väldigt osmart att ha dom hela dagen, men tänkte inte direkt på att byta... Förrän jag kände smärtan ;) 

Så min dag har inte varit hästig.. Tyvärr. Imorgon SKA jag rida. Punkt, liksom. Blir trött på att skjuta upp sånt. Har i alla fall mockat och gjort stallsysslorna. Imorgon en häst-dag ju.. Först hästarna hos mormor och morfar, sen mina här hemma. Kul! Imorgon blir det inget rännande i alla fall😆 Inte så mycket liksom ;) 
Det är mycket som ska göras. Tyvärr är jag ju inte så händig, men i för sig kan det alltid ändrats! Jag menar nog kan man ifall man vill ;) så att säga att jag inte är tillräckligt händig är fel ;), men just nu är jag det. Kanske har skrivit om att det är mycket att göra nu förut, men det är det. Utestallet ska fixas. Växthus ska monteras. Skithögen ska köras bort. Träd ska fällas. Ridbanan ska byggas ut.... Ja, och så kanske mer. 

Nu är jag trött.. Glömde sätta kraftfodret i blöt i tid, så blir rätt sent att gå ut till pojkarna(som vi kallar hästarna :) ). 
Men ja! Hoppas ni får en fin helg. Valborgsmässoafton på söndag ju, så då blir det grillning antagligen. Gott och trevligt, förhoppningsvis. 

 


Sommaren/ midsommaren 2016🌸


God natt!

Onsdag

Hej!

Och alla vaknade väl upp till ett jäkla vinterland mitt i april?? Vaknade klockan 8 av att pappa pratade med sin bror och sen senare av att mamma kom hem och pratade i telefon. Såklart handlade det om det här vädret. Att det var dåligt före och så. Och ja, inte direkt ens önskan. Hade hoppas på sol OCH grönt gräs på gräsmattan imorse, men möttes då av en annan syn, tyvärr. Nu är solen dock framme och smälter den här jäkla snön. 

Tänkte att jag ska sladda banan och så får vi se i fall det blir bättre eller inte. Det blev inte bättre, faktiskt sämre då bakskoppan plattat till snön/ slasket till en "kaka". Så var nog inte så smart, men kan inte göra så mycket åt det nu.. Sladdade inte hela eftersom det inte blev bra. Försökte sen skrapa lite av vägen, men blev nästan så att man tog grus med då :/ Ridbanan är tyvärr inte bra just nu. Blöt/ slaskig och så lite hal nu... Hade ju tänkt rida, men det får vara idag med. Eller hade gärna, men är inte ridbanan i skick så går det inte. Skogen är också hal/ slaskig, så där går det inte heller att rida. Får vänta tills imorgon i alla fall. Kom igen nu solen, stek på😉 Är i alla fall 5.5 plusgrader här, så nog ska väl snön smälta i alla fall :)

Jag har annars inte gjort så himla mycket.. Har gjort citronpaj som jag älskar och ätit en vegetarisk hamburgare 😊 gott!
Sen har jag mockat och så har jag och pappa pratat lite om utestallet(som jag borde börja kalla det). Vore såå snyggt att jämna upp med grus utanför det precis och bygga som en veranda av stenplattor. Där kan man sen ha ett litet bord och sitta där och titta ut över ridbanan. Sen att man även kan gå ut där med hästarna och att man går ner på sidan istället för rakt fram. För från början var det inte riktigt meningen att det skulle bli som nu. Vägen ner till sjön går precis bredvid ridbanan och jag använder den som ridbana just nu också. Den vägen är tyvärr inte rak och därför har jag mätt fel vid ridbanan. Ridbanan vill jag att ska vara 20m på bredden och det var den i ena hörnet när jag mätte förut, men inte i andra, vilket då betydde att vi måsta ta bort ännu mer mot boxen och just nu kan man knappt gå där. Om ni vill förstå hur jag menar är det nog enklast (i så fall) att gå till instagram och kolla min "my story". 
Har lagt ut videos med förklaring där! 
Det är mycket kvar med utestallet, men när det blir klart är jag säker på att det kommer bli hur fint som helst. Speciellt om man gör det fint ju 😉 Har också tänkt ha blommor där och så. Mycket fix dock! Och nu i vår är det mycket som ska göras. Brädor ska ju spikas på stallet, sen ska det målas. Ridbanan vill jag få fixad snarast och då måste träd sågas ner och stubbar grävas bort. Sen är det att fylla där med stenar och sånt innan det är dags att beställa flera gruslass! Pengarna kommer gå. Bra att jag har föräldrar som är med på noterna! Såklart väldigt glad och tacksam för det 😊 

Nu är jag lite hungrig så ska väl äta och sen får jag se vad jag hittar på :) 
Gå ut säkerligen :) 

Så! Ha en fortsatt fin onsdag! 


Från i söndags(förutom bilden med traktorn den är från i lördags). 

Och sista bilderna på hindrena är för att hemma ser hinder på 80cm ut som 1 m medan på tävling ser det jättelitet ut.. Kanske är för att här hos mig är allt så litet eftersom det inte riktigt finns så mycket plats, men på travbanan så är det ju så stort. 
Annars är det väl bara inbillning 😉

Heter melindamh på instagram!