minda

Snart helg!

God kväll! 

Som en kvällsmänniska jag är sitter jag ännu uppe. Klockan är halv tio och "sommar med Ernst 10 år" är på i bakgrunden. Dricker kaffe och kollar igenom internet. 
Ännu en vecka är snart gjord. Tre veckor i yrkesskolan. Känns som en bra linje. Ännu osäker på vad jag vill bli, men SoS är ju en bred utbildning och jag tycker ändå att det låter roligt att få arbeta med människor. Vi får helt se vad jag senare i livet kommer tycka och välja. Allt efter vad man själv vill. Ingen annan ska få välja sånt. Som att det finns föräldrar som tvingar barnen att gå i skola. Tur nog har jag inte sådana föräldrar, utan föräldrar som stöttar mig i mina val. 
Hur som helst! Tre veckor känns ändå som en liten bråkdel av tre år. Men den här veckan har verkligen gått fort. 
Måndag gick rätt snabbt. Började först vid 10 och det är ju något superbra. Älskar de här tiderna vi har. Slutar ibland 14 och ibland 16. Känns mer motiverande att gå till skolan då. Längsta dagarna är från 08 till 16 och det känns ju lite sådär, men det går ju. 

I tisdags så var jag i stan en sväng då pappa slutade först 16.30 och jag slutade 15. Köpte lite underkläder och en bok som vi skulle ha. Jag kommer få studiestöd eftersom jag är 17 och det känns ju bra. Pengar för just böcker och sånt vill man kanske inte betala själv. Fast ja, det här är ju ändå en linje vi valt själva så. Jag fick bankkort för någon vecka sen också. Känner mig verkligen sist med att skaffa kort, haha. Gör inte mig något då jag inte haft "egna" pengar, utan mamma och pappa haft "dom", men känns ändå roligt med eget och kunna betala med bankkort. Mardröm var det förut. Att liksom inte veta hur jag ska göra med kortet. Har satt det fel säkert alla gånger jag ska betala, men liksom vad gör det? Nej, det är inget problem alls nu. Men så är det ju också med mycket annat. Man kan vara nervös i onödan. Hänt mig mååånga gånger. Känns som jag är van med att vara nervös så att det är skitsamma nu. 

Imorgon är det fredag, igen! Känns skönt med helg och sovmorgon. Jag tycker inte om att sova hur länge som helst, men lite längre sovmorgon kan man ju få unna sig ;) 
Närmaste släkten från mammas sida ska ha kräftskiva. Förra året körde jag vegetariskt. Jag satt där ibland alla köttätande människor och åt röror gjorda av avokado. Klagar inte, men det är lite underligt att i min stora släkt är det ingen(vad jag vet) som är vegetarian. Jag tar hänsyn till människor. Tycker det är med all rätt man ska göra det. Alla är olika. Som Sören Olsson (ena författaren till Sune böckerna) säger. Man kan inte hata någon. Alla har en anledning varför dom gör som dom gör. Jag håller med till 90%. Jag kanske inte riktigt kan tycka så om våldtäksmän och djurplågare, men i det stora hela, jo, absolut. Klandrar ingen, men det är ju lite ... konstigt eller hur man ska säga.. 

Ska precis snart gå och duscha. Imorgon väntar en rätt så lång skoldag. Efter det är det kräftskiva och sen helg. 

Måste bara skriva lite om dessa ridbyxor! De är rätt så långt upp på önskelistan, kan jag säga 😍 65€ kostar dom och hade mer än gärna klickat på beställ. Finns på Horze!


Hästarna ska inom någon vecka tas hem! Längtar till att få hem dom❤️ Mina underbara hästar. Ja, egentligen inte fullt ut mina, men nästan. Det sämsta är att jag inte har orkar mocka hagen. Såg att det var ett företag/ stall/ anläggning här på Åland som skulle få hit en skitmaskin som kunde mocka hagen. Känns ju lite lockande 😉 Att ha en hage med massa skit känns skit. Att ha en ren och fräsch hage känns bättre, men jobbet för det är minst sagt tråkigt och jobbigt. Så man kanske skulle ta och kontakta dom. En mysig lördag väntar

God dagens! 

Idag är det lördag och jag har avklarat ännu en skolvecka. Skolan är rätt så chill ännu, men verkar som att den hör perioden är så. Det är ju annorlunda på gymnasiet än i grundskolan. Just nu har vi mycket grupparbeten, men ändå rätt så lugnt liksom. Vi har fem perioder. Den här perioden har vi kommunikation och introduktion och kreativiv verksamhet och aktivitet. Nästa innebär några andra ämnen osv. Det bästa av hela veckan var nog att SoS 17(min klass) vann en brännsbollsturnering mot alla som går SoS och närvård. Även om jag inte gjorde den största insatsen, har jag så jäkla ont i benen nu. Aldrig haft sån här träningsvärk. Igår var den som värst..

Men det är skönt med helg. Pusta ut, vila och sen ta nya tag.
Idag blir det en mys-lördag. Mamma som fyllde år i augusti fick ingen present av oss då, utan ska få en trerättersmiddag nu ikväll. På menyn är det räksoppa som förrätt, långkok av nötkött med tillbehör såsom potatis och sallad som varmrätt och rosésorbet och citronmousse som efterätt. Inget vegetariskt blir det, tyvärr. Pappa och jag var och handlade ca 2,5 h igår. Kändes inte så länge, men att hitta allt tog sin tid middagen blir inte direkt billig, men å andra sidan far vi typ aldrig ut och äter och förlorar pengar på så sätt. Ska bli så gott! 
Kommer nog ta tid, men det är också bra att mamma far på kalas vid 2. 

Nu måste jag kila! Mamma och jag ska till skogen för att se efter svamp. Om vi hittar något vore det lyxigt att laga i ihop några svampsmörgåsar 😋 Jag vet inte riktigt hur det ska gå heller att gå ut i skogen då mina ben värker så... eller ja, de värker när jag går. 

Rosésorbet. Rosé lockar mig väldigt mycket. Älskar rosé-färgen och därmed allt som är i den färgen 😍

Så jävla trött

Hej hej!

Nu har jag tagit en bloggpaus i en hel vecka. Ungefär. Jag har börjat yrkesskolan och har varit så jäkla trött hela veckan. Jag tror det är för att jag under ett helt år aldrig haft rutiner och aldrig suttit på en lektion i 45 min. Det tar på en och jag har behövt sova varje dag efter skolan.. Så jobbigt då man ju vill orka göra annat efter skolan ;) 

Skoldagarna är rätt chill än så länge. Lär bli rätt likadan vecka nästa vecka med, men gissar att tredje kommer bli något tuffare med "vanliga" ämnen så som svenska och matte.. Tuffare och tuffare...? Det lär vi väl se, haha! Vill bara komma in i rutinerna då jag ännu känner mig lite ringrostig att vara i skolan(kan man ens säga så?). 

Är bara så skönt med helg och att få sova ut(om man nu kan det..). Lördag idag och jag har tagit det lugnt mestadels. Vädret var så trist imorse, så jag sket i att göra något 😁 På eftermiddagen var vi till Maxinge för att kika efter present. Och så handlade vi där lite och for till Mattssons och handlade lite där också. Sen ikväll vid 18 tiden var pappa & jag till pållarna. Var också och hälsade på stora och små hästarna hos mormor och morfar tidigare. Alla supergulliga❤️ Och alla har typ styngflugeägg.. Läste att man ska spraya kyllera på dom om de har något och har gjort det, men märker typ inte så mycket skillnad. Aldrig haft, så är inte så erfaren. Har bara hört om det. Pojkarna (som vi kallar Jocke och Mitschi) får müsli varje dag nu. I alla fall oftast. Ännu har dom gräs, men till i mitten av september ska dom nog vara hemma. Allt beror på väder, vind och gräset. Sen skulle jag gärna ha ridbanan klar innan också :) Inget gruslass har kommit trots det var ca två veckor sedan vi beställde.. Lär väl komma, men frågan är när? 

Är trött idag igen, då jag tyvärr inte sov särskilt länge idag. Vaknade typ vid 08 och kunde inte sova efter det. Ska alldeles snart ut på cykeltur med pappa. Ska bli gött att röra på fläsket😁 
Kyllera sprayas på och hästarna ser ut så😄
Jocke❤️ Behövde ta på grimma för att få på sprayen😁 Försöker inte ens med Mitschi. Vill han vara utan får han va utan 😒
Mitschi som gått iväg en sväng kommer sen med fart för kvällsmål 😄❤️
😋

Ha en fin kväll och god natt!