Mitschi 1 Augusti

På kvällen brukar jag och mamma/pappa fara till hästarna och kolla till dom och som ny rutin även rida en häst per dag. Igår var det Mitschis tur att få röra på sig. 
Jag hade inte alls planer för vad vi skulle göra, men jag brukar bara tänka ut något snabbt eller liksom göra det som bäst faller in. 
 
Efter att jag ryktat, sadlat och hoppat upp så skrittade vi runt halva skogsvägen och gick sedan till långtegarna och skrittade och travade lite. Att han skulle få värma upp med att länga stegen och trava lite längre sträckor. Sen gick vi till fyrkantiga åkern. Där red vi lite volter och så lite, lite svag skänkelvikning då det föll bra in. Han är duktig och är avspänd. Han kan vara så jäkla stressad, vilket han verkligen inte har varit nu. Ja, i början är han lite spänd, men det släpper efter ca 5 min. Han går inte direkt i form eller liksom är så avspänd att han sänker huvudet och trampar under sig hela tiden. Stundvis gör han det och känns jättefin. Annars känns han liksom lydig och ändå rätt medgörlig i både psyke och i kroppen, men inte helt och hållet. Jag gissar att det kommer med tiden då han musklar på sig mera och får mera muskler i nacken.
 
Vi travade också lite och stundvis jättefin i traven med. Avslutade med att skritta och göra lite volter och även hoppa av och skritta av en stund på det sättet. 
 
Känslan av en avspänd, medgörlig och lydig häst fanns där, så jag är jättenöjd över gårdagens pass :) 
 
Många bilder från ridpasset. Min kamera är inte så bra att ta bilder på länge håll..
 
Näst sista bilden. Känslan då-. HÄRLIG. Några av de bilder där han går rätt fint var suddiga, så ni får rätt många där han går lite "fulare" i formen, men från ryggen kändes han ändå rätt fin. Jag är glad att Mitschi är så avpänd nu och jag är bara sugen på att fortsätta utvecklas <3 Ridning är svårt att berätta om, helst ska man känna det själv ;)
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback