minda

GOD JUL!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God eftermiddag! 
Julafton. Så snabbt det gått de senaste dagarna. Jag har stressat så mycket de två senaste dagarna. Jag tror till och med hela familjen har stressat ganska mycket. 
Jag har försökt städa mitt rum fint, men det är så mycket så jag inte har orkat gjort allt klart. Trist nog. Ska försöka hinna med det imorgon eller i över morgon. När jag väl städar går jag igenom det mesta och dammtorkar allt. Så därför tar det ju längre tid. 

Igårkväll gjorde jag med hjälp av mamma godis. Blev knäck, vitchoklad tryffel, kokosgodis, Mozart kulor, och så gjorde jag en sorts choklad fudge med kardemumma i, men den brände sig... 

Igår på dagen var jag och pappa till Maxinge och handlade julklappar. Jag har inte hunnit handla julklappar innan igår, så det var minst sagt lite stressigt! 

Idag började dagen med stallet hos mormor och morfar på morgonen/ förmiddagen. Det var en katt där som inte mådde så bra. Den hade smuts runt ögonen och var förkyld, så den fick vi hjälpa och torka ögonen. Vi tyckte så synd om den så vi tog hem den. Lilla plutten! 
Vi hoppas den ska piggna till. Den är ju rätt trött nu. Stackarn.. inte lätt att vara liten.. 

Vi for hem rätt snabbt eftersom jag hade katten i famnen inlindad i en jacka. 

Väl hemma fixade vi lite med julgodis. Och så fixade vi såklart lite med katten, men det var inte så mycket. Lucy är väldigt nyfiken på katten, blev väldigt glad! Hon älskar ju kattor, speciellt att jaga dom, haha..

Sedan måsta jag dra mig ut till stallet. Nejdå! Det är inte så jobbigt, men att orka sig ut, det är jobbigt. 
Mockade, städade lite och satt upp lite mera glitter. Pappa satt upp en ljusslinga på gaveln av stallet, så det blir lite mera juligt! 
Fixade klart allt för kvällen- vatten, hö och ensilage. Extra mycket fräscht spån i boxarna. Gav hästarna lite julgottis såsom morötter, äpple, müsli, lucern och så ringlade jag över ytterst lite lite sirap för lite julsmak ;) 
Det uppskattades nog! 

Nu väntar jag på att havrepastejerna ska bli klara! Så jäkla goda, älskar havrepastej. Smeten är lika god som den färdiga. 

Så, snart ska jag duscha och fixa mig inför kvällen. Julen firas med närmsta släkten från mammas sida med några exkluderade. Farmor kommer med också. Blir julmat, julklappsöppning och mys. För mig innebär julen glädje och värme, men jag vet att alla inte har det så! Jag tycker inte man ska lägga så stor vikt i julen. Det är en jul. Inget mer. 
Jag önskar dock er alla GOD JUL!! 
För det hoppas jag ni alla får, även om den inte behöver vara så märkvärdig. 

Inatt, tänkte jag nästan säga, ska vi till kyrkan på nåt.. Jag kommer inte ihåg vad det hette, men det är något som alltid arrangeras i kyrkan på jul.