minda

Resumé av januari månad
Tänkte "försöka" börja med en ny grej här på bloggen :) Jag fick en kommentar för ett tag sedan med bra tips på inlägg och ett av tipsen var att jag skulle se tillbaka på månaden som varit. En superbra idé som jag tänkte försöka göra i slutet av varje månad eller i början av den andra månaden. Alltså en sammanfattning av varje månad. 
 
Januari månad: allmänt: 
Jag gillar en sida på facebook(the typical jag) som lade upp en bild med texten "nej fan, mitt nyår börjar i februari. Janruari var bara en provkörning" och det är så sant, enligt mig. Min januari månad började väl i för sig rätt bra. Jag försökte börja gå närmare mina mål. Jag åt i några dagar ganska nyttigt och tränade litegrann, men sen så sket det sig- som det alltid gör för mig. Jag brydde mig inte om vad jag åt, men tränade väl sådär lite liksom. Inget som gör så stor skillnad. Däremot sov jag bort dagarna i början med och fortsatte med det.
 
Allt har väl rullat på, men inte riktigt som jag hade tänkt att 2017 skulle göra.
 
Jag började med att fara till mormor och morfar och då till hästarna varje helg igen, som jag inte gjorde på hösten/vintern 2016. Nu känns livet mer "komplett" i och med det eftersom jag gjort så i några år och det kändes lite tom utan det.
 
Nu på slutet har jag försökt göra allt bättre och lägga mig tidigare, vakna tidigare och även vara mindre lat gällande hästarna och allt annat också. Nu (de två senaste dagarna) har det gått rätt bra att vara mindre lat!
 
Jag har också börjat fundera mera på att jag vill träna och tävla i framtiden. Funderat på att köpa bil som kan dra ett släp eller köpa en billigare, äldre hästbil. Förut har morfar kört hästarna, men om jag ska tävla eller träna oftare så är det bättre att kunna köra "själv" så att det bara är att fara iväg.
 
Och så Youtube... Jag har lagt ut en video under janauri. Jag har tänkt göra fler, men här är en orsak: Jag har inget ledigt minne/ lagringsutrymme på datorn och kan därmed inte ladda upp det jag filmat till datorn och sedan redigera det. Jag kan i för sig ladda ner bilderna/ filerna på ett USB- minne och det har jag gjort också, men det går många USB- minnen till det. Jag har kanske 10 stycken fulla USB-minnen som varierar mellan 2-32GB minne. Egentligen får vi se hur det går med YT. Jag kanske satsar mest på bloggen och lägger ut videos ibland på YT. Vi får se :) 

Januari månad: hästarna: 
I min "tränings- kalender" kan man dra ett kryss över januari månad. Jag har i princip inte gjort något med hästarna. Jag tror jag satt upp någon gång i början av januari, men sedan kom snön och isen och det gick inte att rida på banan. Isen är fortfarande här. Jag får bara vänta. Förut, i höstas och i slutet på 2016, var jag bara lat. Den här månaden har det inte gått att rida. Jag har inte skor på hästarna och att riskera att hästarna halkar och bryter benen är ett stort nej. Hellre att de går i hagen då, än att de bryter benen för att jag bara "måste" rida. Ridbanan är HELT is och vägarna har fläckvis is, så det finns inget val där, tyvärr. 
 
Jag har varit dålig på att sköta alla stallsysslor och även att rykta hästarna. Nu på slutet har jag fått motivationen till stalletysslorna och hästarna igen. Har mockat i princip varje dag och även ryktat, vilket inte hände varje dag förut. (Boxarna mockas alltid, men mamma mockar då inte jag gör det.) Jag kan tycka det är jobbigt att dra mig iväg ut, men väl ute blir jag snabbt sugen på att rykta hästarna. Mocka är en sak som är helt okej. Ibland kan det vara lite roligt med, men hästarna är ju roligare ;) 
 
Jag hoppas februari kommer bli en snö och isfri månad, så jag kan börja sätta igång hästarna och träna igen. Jag är supertaggad på att träna, men isen försvinner ju aldrig! Inatt var det till och med minusgrader :(
 
 HA DET BRA !
Måndag

God kväll! 

Klockan är 22.00 exakt. Dricker kaffe och varierar mellan att kolla på internet och på TVn. Måndagen är snart förbi. Inte gjort sååå mycket idag heller, men lyckades i alla fall vakna 11.30 och drog mig "upp" ur sängen. Kollade på "Sveriges mästerkock" säsong 6 i sängen och sen gick jag upp till köket och såg vidare på det till typ 16. Tycker det är så fascinerande att se dom laga mat. Blev inspirerad så jag gjorde en enkel vegetarisk toast med champinjoner, torkad dill, tomat och lite till. Den skulle vara lite liknande en räktoast som jag gillar så mycket. Jag gillar ju att äta vegetariskt för att jag inte vill äta så mycket djur. Kan säga att den blev väldigt liknande och smakade nästintill likadant. Sen har jag lagat sås som jag bara ätit utan något och det resulterade i illamående senare.. Tur nog mår jag inte så illa nu!
Sen gick jag ut till hästarna och mockade.  

Tyvärr är ridbanan fortfarande frusen :( Bryr mig inte om den är frusen, utan det är det att den ser ut som en isbana. Man skulle i princip kunna skrinna där.. Det är ju påväg att smälta bort, men vad lååång tid det tar..
Är så sugen på att träna nu och liksom börja sätta igång hästarna och fortsätta utvecklas sedan. En sak dom ska träna på är att vara ifrån varandra. Dom är ju flockdjur, men en stund måste dom kunna vara i från varann. Det får alla andra hästar också. Tänker mest på framtiden. Att vi ska fara bort och träna och sånt. Sen vill jag tävla med... Hmm... Är lite problem det där. Jag vet att dom skulle bli hysteriska om de skildes ifrån varandra. De är inte vana, men frågan är om de någonsin kommer bli det? 

Ska gå ut nu! Mamma har redan gått ut och kvällsfodra/sätta in hästarna, så får skynda ;)

Ni får en bild jag publicerade på instagram för några dagar sedan. En ögonblicksbild från en video från i höstas :) 

Min fina pålle❤️ Blir oftast bilder på Jocke, men det är honom jag också har flest bilder på. Betyder inte att jag älskar Mitschi mindre😉 

God natt! 

Söndag

God dag! 

Söndag idag. Helger innebär hästarna/stallet hos mormor och morfar. Så är här nu. Stallet har inte gjorts! Stallmiljö=❤️ Man får tillbringa lite extra tid med hästar och man får se lite kallblods och shettisar istället för att se varmblod hela tiden. Dessutom är det mer stallmiljö eftersom det är 6(egentligen 7) boxar och fler än två hästar. Som vuxen vill jag nog ha 4 hästar. Eller vill och vill.. Vi får se hur det blir senare. Just nu har jag varken motivation eller ork till fler än två. Sen har vi inte plats (och inte råd). 

Aja är här i alla fall. Vi får se vad planerna för dagen blir.. Skulle behöva rykta hästarna ordentligt och så skulle jag vilja rida, men ridbanan är verkligen som en isbana. Går inte alls att rida där och skulle inte ens rida där om jag hade skor. På tal om skor. Jag sa att vi skulle köpa barfota skor till hästarna och det ska vi, men vi måste verka hästarna först. Vi kanske skulle köpa en verktång tillsammans, för en bra tång kostar typ 90-100€. Det är liksom rätt mycket pengar för en "liten" sak, men det är också en väldigt viktig grej. Skulle säga att det är viktigast efter foder. 

Igår var vi till loppis Tjäna först och sedan till Maxinge. Var inte alls på shopping humör, så köpte inget alls. Köpte ju i fredags ;) 


Här är Dockan 💟 Hon körde jag in om jag får säga så, haha. Tömkörde henne rätt mycket! En sån bestämd dam som sedan blev en duktig märr efter mycket slit. 


 Man ser skymtet av Lillis där också💟 Tränade trick med honom för något år sedan. Sedan övergick jag till att träna Dockan. Han är en oroligt medgörlig liten (inte jätteliten- ca 97cm) shettis. Okej, han hade väl en viss envishet också.. Men han gjorde allt för godis. Han kan några små trick såsom snurra, stegra (lite lätt) och lyfta hov(hans starkaste sak). Vi började på att buga, men där är det rätt mycket jobb kvar. Han är duktig på att löshoppa också! Eller det är vad jag tycker. Försökte tömköra honom, men det gick inte då han sprang efter mig😅. Att köra honom gick bra, men eftersom Lillis är ca 30 år och var då lite under, så bestämde jag då mig för att börja köra in Dockan. 

Det var med dom här hästarna och några till som mitt hästintresse började med. Jag har lärt mig av dom, kan man säga. Jag började rida först efter ett år. Men att lära sig sköta hästarna tycker jag är en väldigt bra grund. Så börjar ju inte allas hästintresse, utan det går lite andra vägen- ridintresse. Eller egentligen så är det samma. För att rida behöver man ha ett hästintresse, men jag är glad över att få ha koll på hur man sköter en häst innan jag satt upp. Var faktiskt rädd för hästar, men jag hade en vilja att lära mig.
Kan eventuellt skriva ett inlägg om det. Notera EVENTUELLT 😉 

Aja! Ha en fin söndag! Vädret är lite trist, men det kan bli en bra dag ändå!