Åsikter och allmänt

Hej! 

Fy fan vad jag är sämst på att hålla igång den här bloggen.. Trodde det bara gått några dagar sen jag bloggade, men det är ju typ fyra dagar sen.. 

Men som vanligt när jag inte bloggar så är mitt liv rätt tråkigt och det är inget jag gör, tyvärr. Vi kollar till hästarna varje dag och de mår bra :) Sen finns det inget roligt utöver det direkt :) Eller ja, mamma och jag har varit till mormor och morfar och sen har jag hälsat på hästarna där och stora hästarna på betet. Och plockat liter av jordgubbar hos mormor och morfar 🍓 

Sen som alltid brukar jag logga in här för att skriva lite åsikter. Den här gången var det mest "måste skriva ett hej", men kom sedan på att jag har lite åsikter om "en " sak. Ofta när jag skriver åsikter har det med feminism och sånt att göra och det har det den här gången också. Allt började med en artikel på FB. Att kvinnor i Indien skulle få ledigt från jobbet när dom har mens, vilket jag som tjej förstår till 100%. För att börja med, grattis till dig som knappt har mens. Grattis till dig som knappt blöder något och INTE har ont. Killar verkar inte förstå hur mens är, utan tror det är typ som att pissa. Mens kan vara obesvärligt, men i många fall kan du lida extremt av det. Jag själv har alltid tyckt jag haft det jobbigt eftersom jag haft ont, men jag inser också att min mensvärk är betydligt lindrigare än vad vissa andras värk är. Det finns dom som inte kan göra något under mensen, som har så ont att de inte kan röra sig. Mens  kan ingen man uppleva(tyvärr) och därför SKA inte en man uttala sig om det om det inte för med sig något positivt. Jag kokar av ilska när män skriver "när får vi killar ledigt då", "ät blodpudding istället", "jävla feministsnack", "fjanterier"..
Kommentar 1: vilken anledning har killar att få ledigt en gång i månaden??? Har dom sn*pp värk då eller? (Ja, jag vill att de ska ha det) 

Kommentar 2: Ja, blodpudding är visserligen bra att äta vid mens då man tappar blod, men det lindrar väl för fan inga smärtor!!? Eller blödningar? 

Kommentar 3: Feminist? Jämställdhetssnack?? Janå, det är det väl.. Det är något av det mest orättvisa att ha mens, när killar får vandra fritt och må bra 24/7 (och tjejer med världens bästa mens då!) 

Kommentar 4: Fjanterier??! Är värk fjantigt? Skulle han säga såhär om han låg i mensvärk från hell och han inte kunde röra sig?? Enligt män är tydligen pungspark det värsta du kan göra.. Vilket jag inte riktigt tror på, men I FÖR SIG, jag kan ju inte uttala mig om det för jag vet inte. 

Och sen en idiot kvinna som alltid finns i det här grälet om kvinnors rättigheter. ALLTID ska det finnas någon kvinna som försvarar männen. Ser aldrig en man gå över till kvinnornas sida.. Så jävla korkat av en kvinna att göra så.. Snälla! Stå upp för varann!! 
Och vad skrev då den här kvinnan då? Jo :
"Det har väl aldrig varit något problem med mens"
Herregud. Önskade seriöst kvinnor som har det såå bra vid mens inte kunde föda barn. Blöder lite och har ingen mensvärk. Vore ju fan drömmen det ju. Så dum kvinna egentligen. Okej då, hon kanske har det jättebra, men det finns ju kvinnor som blöder extremt och har mensvärk så att dom knappt klarar av det. Bra där! Har koll på omvärlden! Nej, lever bara i sin egna lilla bubbla. Grattis till dig! Du vet nog mycket du!


Jag blir bara så arg. Jag kan inte blunda för det här och det ska vi inte heller. Ska man blunda för kvinnohat? För det är exakt vad det är. Män som trakasserar kvinnor. Inte okej att "sopa under mattan" alls. Vi måste få ett slut på den här mans-  världen och påbörja en jämställdvärld där män accepterar att vi kan vara lika mycket värda. För vad jag tror när män ger ifrån sig sådana argsinta och upprörande kommentarer är att dom förstår att dom snart inte lever i en värld där män bestämmer längre. Det är hemskt att män vill bestämma. Det är vad dom bevisar att dom faktiskt vill. Sen tror ju vissa att vara feminist är att vara manshatare. Jag är inte manshatare, men kan inte annat än att hata de män som beter sig vidrigt. Jag kan inte älska de män som inte vågar stå upp för oss kvinnor. Såhär upplever jag världens män: 20% står helt på mannens sida, 20% bryr sig och försöker förändra världen och 60% bara lever på och bryr sig inte det minsta. Den där 60% behöver ju också bry sig och inte bada flamsa på. Sålänge det finns män och kvinnor som inte bryr sig kommer världen aldrig förändras. Jag hatar orättvisa, och det framstår nog rätt så tydligt. Men vem gör inte? Hur kan det vara okej att en kille får göra så, men inte en tjej? Jag vill inte bestämma själv, bara bestämma tillsammans med andra. 

Så efter det sagt. Frustrerad är jag. Oroligt, men jag är feminist och kommer alltid vara. Förhoppnisvis försvinner dock det här ordet då det är hemskt att det behöver finnas. Kommer alltid vara för rättvisa och det är egentligen vad ordet feminist är ;) 

Jag ska dricka kaffe, cykla och kolla till hästarna ikväll. I vilken ordning det blir vet jag inte :) 

Hoppas ni får en underbar kväll😊Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback