Dagen och ridpass!

Hej!

Kvällen är här. Kanske natten med, men för mig så är det ännu kväll :) En lång dag har det varit tycker jag, och jag är helt slut i kroppen och knoppen nu. Fötterna värker, kroppen känns trött och darrig och huvudet är tungt. 

Har haft ett kort blogguppehåll igen. Typiskt mig.. I förr går och igår hoppade jag upp på hästryggen för första gången på några veckor. Att sitta i sadeln igen var väldigt roligt och jag hoppas det inte går många dagar innan jag gör det igen. För där trivs jag! En magisk känsla att sitta på ett stort djur och samarbeta med det. Att bara skritta ger en sån känsla, men att hoppa eller rida dressyr gör det ännu mer magiskt. Men jag tror det måste "sitta i blodet". För en som inte har intresse för det är det nog inte lika roligt liksom. Och att det sitter i blodet, det tror jag det gör på mig. Att liksom ta en paus och sen verkligen längta till det. Så, så är det nog😃 
 I förr går red jag Jocke. I slutet tycker jag han kom ihåg mera liksom. Som "ja, just det, så var det", haha. För att vara första ridpasset på veckor tycker jag att det gick bra. Han kom ihåg mer mot slutet, som sagt. Han skötte sig rätt bra och lydde :) Duktig pålle! Vi red inte något svårt, bara lite skritt, trav och galopp på fyrkanten en stund och lite uteritt. Kravlöst men också roligt! 

Mitschi red jag i går, men tusan vad varmt det var. Han tyckte också det var helt okej att jag satt upp. Red ut till hagarna/ skogen och till stranden. Sen lite trav och skritt på banan, sen tyckte jag synd om oss båda som stekte i solen, så jag avslutade. Blev inte mycket till ridpass, men det var kul det med! För varmt dock! Han var med duktig, speciellt på uteritten :)
Orkade och hann ej rida Jocke igår. 

Idag har det för det första varit sjukt varmt och för det andra har vi gjort annat. Var meningen att jag skulle gå upp ganska tidigt och äta frukost(ja, tvinga i mig det då;)) och plocka stolpar/ pinnar och snurra upp bandet. För snart ska hästarna iväg till betet 1 mil bort och då måste vi ju stängsla, vilket vi då inte gjort ännu. Alla stoplar/ pinnar hade vi gjort en till hage av i en skog en bit från hemma hagen och ungefär bredvid stora hagen. Så det behövdes först plockas ihop innan vi kunde fara och stängsla. Så sen plockade vi på alla lediga plaststolpar, band, röjsåg och lite annat på bilflaket och for till betet och stängslade litegrann. Vi tog en "snack-paus" med farmor, farbror och kusin efter att vi gjort lite arbete, så det tog även tid och sen kunde vi fortsätta med stängslandet en stund. Var där från 15 till kanske 19. Vi har inte riktigt kommit halvvägs, men i år kommer hästarna få gå på större vilket är dröm för både dom och hästägare, men kommer vara längre att stängsla såklart. Vem vill inte se sina hästar lyckliga?  Som tur är tycker jag inte att stängla är så värst jobbigt. Att däremot sitta i en kontorsstol hela dagarna hade varit sjukt jobbigt. 

Väl hemma lagade mamma blomkåls soppa och så åt vi och for vidare till mormor och morfar en sväng för att delvis kolla till stora hästarna. 

Nuuu är jag hemma och har hämtat hem hästarna till hemmahagen då dom varit i stora hagen hela dagen typ. Trött som tusan! Hoppas på att få sova gott inatt ;) Imorgon ska vi stängsla ännu mera. Eventuellt behöver vi köpa mera material, men på söndagar är alla sådana affärer som har sånt stängda.. Så det får vänta tills måndagen. Inom tre dagar hoppas jag hästarna är på betet. Det ska vi nog hinna.

Jag ska nu chilla lite innan jag ska gå och lägga mig. Hoppeligen somnar jag inte kl. 03 som igår.. Att vi sen blev sena att fara till betet är lite sjävklart ;) 

Hoppa ni haft en fin dag! 

Sötaste shettisarna❤️❤️❤️ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo