Flugmedel till häst..

God natt är verkligen de rätta orden för inläggets början ;) 

Klockan är snart kvart i 2 på natten då och jag sitter uppe ännu. Tänkte faktiskt gå och lägga mig vid 1, men kom på att jag borde göra flugmedel till hästarna då det verkligen behövs nu och behöver dra en natt åtminstone. Det är ett helvete med alla flugor och flygfän nu.. Häromdagen när vi kollade till hästarna så var dom svettiga och hade massa flugor och bromsar runt sig. I det fallet är det nästan dags för typ flugtäcken, men annars är jag lite skeptisk till det eviga täckandet av hästar. Vi var tvungna att fara hem igen efter flugmedlet jag hade lagat för nån dag sen då hästarna sprang runt och verkligen led av odjuren. 
Vi tog fast Jocke rätt snabbt och svampade honom med hemlagade flugmedlet vilket han tyckte var helt okej. När vi tog fast Mitschi och skulle svampa slet han sig och det gjorde att vi tyvärr inte alls fick på honom något flugmedel. De hade dock torkat lite (för de var helt svettiga när vi kom dit först) och då är inte flugorna lika intresserade tydligen. Mamma skulle iväg till en "släktträff" och hade lite bråttom då. 

Igår/ idag (alltid lika svårt att bestämma vad man vill kalla det..) så for vi till hästarna vid 16 tiden. Pappa skulle till jobbet, så åkte med honom och på samma gång for vi då via hästarna. Vi hade med oss flugmedlet den här gången! Jocke var lite skeptisk och sprang iväg först, så vi tog fast Mitschi som först tyckte det var helt okej att få på sig lite medel, men slet sig sedan igen.. Drar han, DÅ drar han. Inget kan man göra. Man hinner och orkar inte med.. Så vi jagade hästar i säkert 15 min innan vi fick ge upp Mitschi för en stund. Ramlade ner i ett dike också, tjoho😆! Gick bra dock ;) 
Sen tog vi Jocke istället för Mitschi då han bara sprang när vi kom nära. Jocke var lika snäll som igår och tyckte nog det var lite skönt att slippa hettan och få på sig lite svalkande medel. Han stod som ett ljus när jag sprayade/ svampade och ger en stor guldstjärna till honom ❤️ Mitschi... Ja, vi hade ju fått på honom lite flugmedel och han var ju snällare igår, så vi fick nöja oss med det han fick på sig. Lite duktig ändå! 

Sen efter hästarna for vi till pappas jobb och han fixade det han skulle och sen for vi till affären och handlade lite. Sen hem då! 

Ikväll har jag bara chillat och tidigare chillade jag också. Solade lite, men orkade inte mer än typ 20 min. Hatar att sola, men vill bli brun, haha! På förmiddagen gick klockan sakta tycker jag, men ikväll tycker jag klockan gått fort.. 😱 

Men i alla fall! Kom på innan jag skulle gå och lägga mig att jag ville laga medel innan så att kryddorna och allt hinner dra i vattnet innan man silar det och använder det. Den här gången tycker jag det luktar flugmedel köpt så förhoppningsvis så hjälper det bra. För det är ju jobbigt. Känns som ingenting fungerar bra.. Utan att man lägger på det på hästen och hästen luktar fan inget mer än dess eget svett😣 FAST man har massa kryddor och sånt i.. En sak mamma och jag funderat över varför man sätter i är ättika och äppelcidervinäger och sånt. Det borde ju dra till sig flugor istället för från..? Så jag har faktiskt inte alls i något sånt den här gången heller.. OM det här medlet funkar bra, kan jag göra ett inlägg med receptet :) Ett eget recept :) 

Nu ser jag på gamla avsnitt av familjen annorlunda igen, haha.. SKA gå och lägga mig snart. Har planer för imorgon ju :)


Kisar när solen är framme😄 eller gör det alltid i för sig. Solbrillor på 😎är bäst! Men aa, bjuder på den från när värmen var här och solen med.
Och min sötis❤️ som trots värmen ville spela boll, som alltid. Det är det hon lever för min skogspudel💖 Sen hittade jag 8 fästingar på henne😣😣 tror vi måste införskaffa ett sånt där halsband, men helst ett giftfritt 🤔

God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo