Måndagen, tisdagen & onsdagen

Hej!
Jag har återigen tagit ett litet uppehåll från bloggandet som ni ser. Inget jag gillar, men samtidigt skönt att bara lägga det åt sidan en stund med :) Fokuserat på annat, med andra ord! 
 
Jag steg upp idag vid ungefär halv nio. Hade alarmet på halv åtta, men jag var heelt död då. När jag väl orkade upp vid halv nio kände jag mig som en zombie, haha. Drack lite kaffe, kollade på youtube och åt äggröra till frukost. Sen gick jag ut med Lucy(hunden) och gick till stranden med henne & pappa. Solens uppgång är fin den med. Vi har ju tyvärr inte solnedgång, men soluppgången är inte så hemsk den heller ;) När den också lyser över sjön är det härligt! 
En bra start på dagen! 
 
När jag väl kom in för inte så länge sen gick jag till min brors dator där jag hade lite bilder jag importerat över från kameran. Så lite färska (janå, inte helt färska) bilder kommer ni få se längre ner :) 
Och nu sitter jag vid min laptop. Älskar mitt tangentbord. Ogillar verkligen de där med stora knappar. Jag vill ha platta knappar som går lätt och snabbt att skriva med. Jag brukar också skriva många inlägg med mobilerna eller iPaden, så idag blir det dator-inlägg och då får ni räkna med ett långt inlägg  ;)
 
 
Jag har såå jäkla svårt att minnas vad jag gjort under de här dagarna jag varit borta. Kommer sjävklart ihåg gårdagen, men vad fan gjorde jag i måndags och i tisdags..? Jag funderar främst över om jag red båda hästarna då, eller en eller ingen alls? 
 
Måndagen
 
Okej, efter lite funderande så kom jag fram till att jag red endast Mitschi i måndags. Andra ridpasset. Ett skrittpass, med lite trav. Han var lydig och skötte sig bra. Känslan fanns också ibland, men skulle ändå säga att han var något duktigare på söndagen. Skrittade på, gjorde volter och "red ut" på betet en sväng. Travade lite på skogsvägen, men Jocke kom och skenande i hög fart emot oss och då vågade jag inte riktigt trava på eftersom Mitschi eventuellt kan sätta i sken då och vilja springa med ;) Han var lydig, som sagt, och duktig, så inget att "klaga" på.
En bild tagen för ca en månad sen innan betet de är på nu <3 
 
Efter ridpasset satt vi på flugmedel och sen for vi hem och sen bytte jag om och for iväg med pappa till Rock Off en sväng. Vi var bara och tittade på utsidan och HELT ärligt nu. Rock Off är inte alls min grej. Jag skulle inte vilja sätta pengar på pass. Då sätter jag hellre 40-90€ på utrustning till mig eller hästen, haha! Dömer ingen alls, men jag är inte för festivaler bara :) Vi köpte lite frukt- lakrits och lite popcorn och lyssnade på Europe. Sista låten var kanske en upplevelse, men de andra låtarna.. Njae, inte riktigt.
 
Tisdagen 
 
På tisdagen så cyklade pappa och jag till hästarna. Såå jäkla jobbigt var det. Vi hade cyklat 6 km på söndagen, men tyvärr inte hunnit på måndagen, så att cykla ca 2 mil totalt var hur jobbigt som helst. Alltså, jag kanske överdriver lite, men när jag tänker tillbaks på uppförsbackarna, då överdriver jag inte. Så jobbigt. Red inte då eftersom vi cyklade och ja, inte "skulle" få med oss sadel och träns osv. (Skitsnack;))
På dagen tror jag att mamma och jag var till mormor och morfar en sväng och jag hälsade såklart på shettisarna där och sen for vi till stora hästarna. Jag köpte ju två flughuvor i storlek full, men vi var tvungna att köpa en större åt Mitschi. Så eftersom Freja(ne av kallbodsen) har lite problem med ögonen, så fick Freja ta över Mitschis gamla flughuva. Freja-fjording<3 Eftersom mina hästar har den på bete i skog, så kan nog hon ha den med. Den är i mjukt material just därför :)
 
Onsdagen
 
Igår gjorde jag ingenting förrän 2 på eftermiddagen då jag duschade, haha! Jag gillar inte att duscha. När man väl har duchat och fönat håret, då gillar jag det, men inte att göra det. Sen kom jag på vid halv fem att jag skulle baka vaniljbullar. Dum idé.. Tänkte filma det, men det gick åt skogen i slutet då kameran inte hade batteri och telefonen fick slut på minne.. Dessutom tar det längre tid att både filma och baka. Jag hann få ihop några fula bullar, men han aldrig grädda dom.
 
Pappa och jag skulle cykla till hästarna igen. Den här gången med utrustning med oss. Jag skulle inte säga att det var så mycket lättare igår(med tanke på dagen innan då vi hade cyklat), men kanske lite. Vi tog en annan väg den sista biten, men båda innehar två stora uppförsbackar. Vi valde nog ändå rätt, för fan vad jobbig den där uppförsbacken var, men det gick bra ändå och bättre än igår(kan i för sig vara för att vi tränat dagen innan). Bara tänk på något annat och lägg armarna över styret så att man kan vila lite samtidigt, så går det bättre!
 
Väl där red jag Jocke den här gången. Tredje passet. Valde nog lite fel att ha bommar utplacerade. Skrittade först och gjorde lite volter. Sen travade vi något varv och sen fattade vi galopp. Gjorde så i båda varven. Galopperade över tre bommar med olika avstånd. Han vart bara så jäkla pigg, speciellt i vänter varvet i galoppen. Sen travade vi i högervarv rätt länge för att få en mer avslappnad trav än stutsig och stressad trav som han hade efter galoppen.. Han var dukitg på slutet och fick en bättre trav då. När jag skulle göra detsamma i vänster varv var han antingen halt eller hade oren trav(galoppaktig), så jag travade inte alls länge eftersom han kändes halt.. Skrittade lite och hoppade sedan av. Bad pappa springa lite med honom, men då såg han inte halt ut så var kanske bara att han ville galoppera och fick lite oren trav :) Tycker han var duktig, men han var så pigg och svår att få skritta och trava i en bra takt. Vissa stunder var han finare än andra stunder ;) Är ju så det är, men hoppas på längre fina stunder i framtiden. Duktig häst som blev svettig och lika så jag, haha :) Tog endast med ett äpple(som jag skulle äta egentligen) och gav det. Stlrsta delen till Jocke, såklart :) 
 
Vi satt på flugspray/medel sen och fyllde på nytt vatten. Jag hatar att göra nummer ett ute i naturen, men det går ju. Blir dock lite irriterad över att män gör det hela tiden, var som helst när kvinnor har det något svårare. Har gjort det två gånger nu på betet(om vi räknar i år) och mina ben är helt slut efter varje gång.. Höll nästan på att falla ihop förra gången jag gjorde det, haha. Man får ju typ stå som i jägarvila om man inte har turen att hitta en stock som man kan sätta sig på. Antingen är det jag som gör det svårare än vad det är eller så är det som jag alltid trott, tjejer har det betydligt jobbigare med allt. Ja, men det gjorde jag också! Sen iväg hemåt. Känns än idag så skönt att ha tränat så mycket. Totalt 45 minuter cykling vilket för oss betyder 2 mil. Bränna fett och få bättre kondition, tumme upp! Sen var det väl i och för sig inte supersmart att äta bullar sen. Mamma hade gräddat bullarna och lagat kaffe, så då blev lite kvällskaffe med bullar klockan 22.00. Var helt slut då och är typ slut ännu.. 
 
 

Dagen har knappt börjat ännu, så vad dagen för med sig för något får vi allt se. Vi har superfint väder här och det lovas hög värme.. Ha en bra dag! 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback