Ridpass 1 Jocke

Hej!

Jag sitter idag inte i soffan, som jag brukar göra, utan på en stol i köket och har mammas iPad på i bakgrunden medan jag bloggar. Ser på ponnyakuten. Lärorikt är det! En av hästarna i säsong 3 gör precis som Mitschi brukar göra när han vill dra ifrån en. Bara drar. Vänder huvudet bort och drar. Jag brukar försöka dra till honom då och få honom ur balans. Det är så Tobbe säger man ska göra, vilket jag själv vet att fungerar. Såfort han får huvudet åt ett annat håll då går det inte att hålla kvar. Varken jag, mamma eller pappa kan hålla kvar. Och som med lastningen så är det också bra att få kunskap. 


Idag har jag hunnit med rätt mycket. Tycker dagen gått rätt långsamt. I förmiddags mot eftermiddag var pappa och jag till stan. Tredje gången för veckan 😁 Pappa skulle köpa mat åt våra ödlor, vilket är livs levande "gräshoppor".. Jättesorgligt att det är så.. Jag håller dock hopporna vid liv ifall ödlorna inte äter dom. Vad det än är för djur ska man inte svälta dom eller behandla dom illa. 
Jag skulle köpa en x-full flughuva åt Mitschi då den som var i full var för liten. Köpte ju dom från CCs tack shop, men det var stängt idag. Jag ville till hästbiten då dom hade rea. Hittade inget. Är bara så kär i ett schabrak där. Gammelrosa med grått. Från Stockholm Equestrian, men det kostar 90€ exklusive luvan.. Har inte dom pengarna nu.. 
Där hade dom inte den typen av flughuva jag ville ha, så vi fick fara till lantbruk där jag visste att det fanns likadan i x- full. Efter det handlade vi på s-market. Sen hem! 

Väl hemma gjorde jag inget. Lagade mat sen med mammas "hjälp". Blev en väldigt vattnig broccoli soppa😁 Nästa gång sätter jag mindre vatten.. 

Vid 19.00 for mamma och jag till hästarna. Jag planerade att rida Jocke en sväng då, och göra det som vi brukar. Sätta på flugmedel och se till vattnet. 
Vi kom dit och hästarna kom till oss :) Huvorna satt på som dom skulle👍 

Tog fast Jocke. Ryktade honom och sadlade på. Han var lite osäker då jag satt på sadel, men tyckte det var okej ändå sen. Sprayade lite flugmedel på så att de jäklarna inte ska störa. Provade schabraket. Jättefint och passade bra. 
Tränset med! 
Satt upp och han var väldigt lugn, men lite spänd. Vi bara skrittade på helt utan krav och mål. Han var verkligen inte framme för skänkeln och gick inte riktigt dit jag ville, men jag tycker det är okej. Han har inte ridits på veckor och har aldrig ridits där förut. Efter en stund på åkern då vi bara gått runt lite, så skrittade vi iväg till de längre åkrarna och slrittade runt där. Han är lite osäker att gå först då han brukar vilja att Mitschi går först, och han visar vägen typ, men med lite övertalande så gick han främst. Inte sådär att han totalvägrade då, utan mera försiktig. Mitschi följde antingen efter oss som en hund eller så följde han efter mamma. Blir så glad över att den pållen ändå litar på oss. Han har blivit illa utsatt då man märker det på honom. Helt osäker på nya personer. Ärligt talat undrar jag vad dom gjort med honom..? Han är känslig, men dom kan inte bara ha slagit honom utan gjort något mera. Han är så gullig nu för tiden och vill bli klappad om huvudet. Sänker huvudet för att kunna bli klappad. I början fick vi inte ens tränsa honom. Att se honom vilja sänka huvudet är roligt ❤️ 
Jocke skötte sig bra! Som sagt gjorde vi inget mera än att skritta på. Jag har en plan för dom. Skritta i några dagar innan vi börjar trava och sen sätts gramantyglarna på. Men först några ridpass utan! 
Red inte Mitschi då jag tror han kommer vara lite mera stressad. Vill ha stängsel runt åkern då. Vi får se! Någon dag ska han ridas också. 

Jag är ju inte heller van nu. Man känner sig ringrostig 😁 Jag red ju förresten med dom nya ridskorna.
Inte alls så bekväma.. Men jag vet att dom blir bättre när man gått in dom. Eller jag hoppas ju det i alla fall 😉


Tycker Jocke kändes fin. I början lite spänd, men han sänkte huvudet mer än vad han brukar göra också. Var väldigt roligt. Ridning är känsla. Konst. Att känna den där känslan av att vara ett. Härligt! 


Men alltså. Jag måste ta tag i träningen. Herregud. Jag har blivit mycket tjockare under de här veckorna 😳😒 Personligen vill jag inte se ut så. Jag säger det BARA till mig själv. Alla kroppar är fina, men det är ens egen "rättighet" att själv välja hur man själv vill se ut. Jag skulle känna mig betydligt gladare att vara lite smalare och det är det som är huvudsaken. Inte vad någon annan tycker. 

Jag är en sån som inte sätter fettet på benen/ rumpan, utan det sätts på magen😄 Legs and butt all natural😉😄 Nejmen. Spelar roll! 


❤️❤️ Med flughuvor och flugmedel fick de sedan göra precis vad dom ville. Dom fick lite müsli också. 


Idag var Mitschi jätteduktig när vi satt på flugmedel. Han stack inte en enda gång. Han blev lite osäker, men drog aldrig iväg. Jag borstade han samtidigt och försökte försiktigt smeta på lite kräm. Det gäller att vara finurlig. 
Att vara hästmänniska är inte bara en hobby, utan en livsstil. Många timmar går åt till ens älskade hästar. Grunden är kärleken till hästarna. Man stängslar, fodrar, ser till att dom var det bra och lägger ut mycket pengar. Vissa hobbys kan man lägga bort, det kan man aldrig med hästar❤️ Alla är olika, har olika intressen. Inget fel med att ha en hobby heller, bara lite tankar kring det hela 😉
 

X-full passade Mitschi mycket bättre. Hans långa öron passade ännu inte riktigt, haha, men det spänner inte lika mycket i alla fall☺️

Sommar-häst-livet💕

God natt! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo