Söndagens träning

Hallåder😃

Tänkte kika in här även om klockan hunnit slå 00:11. Alltid bäst att skriva en dag i taget, istället för att sedan lämna gårdagen tills man skriver dagens.. haha, blev rörigt, men alltså blir så mycket att skriva om man lämnar dagen och skriver följande dag ;) 

Perfekt söndag, kan man säga. I alla fall en väldigt bra söndag. Rätt så lugn, men ändå inte.
Började dagen med en god frukost. Äggröra. Så jäkla gott är det och ännu godare när äggen är av hönor som mår bra. Orange äggröra ska det vara :) Läste om ägg i en artikel förut. Ljusgula äggulor är inte bra. Det tyder på att hönan är sjuk. Orangea/ mörk gula äggulor är från friska höns som mår bra. Äggen kommer från mormors höns som går ute och har det bra.
Men i alla fall! Sen for mamma och jag till mormor och morfar. Därifrån till stora hästarna som är på bete en bit där ifrån och kolla till kallblodingarna♥️ Gjorde det vi skulle där och for hem till mormor och morfar igen. Var då till små hästarna (shettisarna) och satt på lite flugmedel♥️ 

Sen hem igen. Solade litegrann, men blev inte så värst lyckat. Är ju knappt brunare.. Solade kanske 40 min. Ogillar att sola. Är väl inte jättejobbigt eller så, men inget jättekul heller. Man ligger ju bara och väntar på att bli brun, typ. Slappna av går ju knappast om du ligger med magen mot himmelen då solen lyser precis i ögonen. Efter solandet så skulle jag göra middagen. Jag är väldigt glad om min familj slutar äta så mycket kött och lagar då hellre maten :) Det är ju kul att hacka lök och röra i hop något. En bra känsla! Ibland i alla fall. Jag lagade köttfärssås men med vegofärs istället för kött. Jag tycker själv maten blev bra. Den hade varit lite bättre om vi hade haft sweet chili hemma, men det funkade. 

Efter maten klädde jag på mig ridbyxorna och mamma och jag for iväg vid halv 7 till hästarna. 

Dom var längst bort idag. Tog fast Jocke fast dom följde efter oss till ledet. Planen var att i alla fall rida Jocke idag igen. 

Ryktade, sadlade och hoppade upp. Lite spänd idag med till en början. Jag kände mig betydligt mer avspänd idag. Kunde fokusera på ridpasset istället för "har jag balansen..?". 
Vi skrittade. Gjorde mycket volter. Arbetade att få Jocke framme för skänkeln. Tog lite trav. Han kändes väldigt fin stundtals. Han sänkte huvudet och arbetade bra med ryggen för någon sekund i traven, vilket sällan brukar hända. Gott tecken andra ridpasset😉 Tog även lite galopp i högervarv. En fyrtaktig/ travgalopp, men väldigt trevligt att ändå få känna på lite galopp även om den var lite oren. Skritten kändes okej, men på ett sätt var den bättre igår. Där med stundtals bättre. Galoppen kändes kanske inte så bra, men huvudsaken var att han ens fattade vad han skulle göra. Avslutade ridpasset med en liten skrittur runt betet på skogsvägen. Väldigt glad över dagens ridpass! Härligt😄😃♥️ Jocke var superduktig! Mer tid bara. Åkern kunde ju varit lite mer jämn😑 så skulle jag även våga rida mer framåt ;) 

Sen ryktade jag Mitschi, sadlade och hoppade upp på han med. Planerade kanske inte riktigt att göra det, men ångrar det inte alls. Han var lugn, men ändå lite smått spänd. Lugnare än vad jag hade trott han skulle vara då han kan bli såå stressad. Skrittade endast med honom. Stundvis väldigt bra känsla med honom med. Kom på mig själv med att driva fram honom hela tiden. Vilket är superdumt då skänkeln förlorar sin mening. Han blir såklart obrydd av skänkeln då... Det får man tänka på tills nästa gång bara. Vi gjorde volter och red bara på i skritt typ. Lite halvt igenom eller rakt igenom kanske det blev, men mestadels volter. 
Mitschi var också superduktig! Avslutade också ridpasset med honom med en tur runt skogsvägen på betet. Travade lite där, några steg och då var han också rätt fin. 

Ser framemot att träna vidare och komma vidare. Utvecklas tillsammans och bli bättre♥️ Det är bara lite synd att den där fyrkantiga åkern är ojämn. De andra åkrarna är långa men smala. Jämnare, men går inte riktigt att svänga där.. 

Efter ridpassen borstade jag dom lite, satt på flughuvorna igen och satt på flugmedel. Dom fick såklart lite müsli för att de blev störda i semestern😄 Nejmen. Båda två var väldigt medgörliga♥️ Tycker bara dom var värda lite gott för att dom arbetade. 

Sen hem efter att ha plockat ihop allt och så. Hemma drack vi kaffe och sen drog pappa och jag ut på en cykeltur på ca 6km. Vill komma igång med träningen både utan häst och med häst :) Bara känna att livet är på grej. Ridturerna gjorde mig skinande glad. Det gick bra. Jag kanske kan rida. Jag vet inte. Det var bara så roligt! Och jag är glad att få ha lite leende på läpparna. Det är längesedan jag var så här glad. Nöjd, typ. Nöjd över att ha allt på grej. På sin plats. Inget utöver det. Liten planering på livet, och planeringen går som jag vill(ännu)🙃
🖤🖤 Kändes super, i alla fall vissa stunder. Att sitta upp var ren lycka! 


Nu ska jag hänga upp tvätt och bege mig mot sängen. Imorgon ny vecka, nya tag. Känns skönt! 

God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo