minda

Lugna dagar

Hej!

Klockan är 00:07 och jag sitter framför datorn och ser på gamla avsnitt av "bonde söker fru" samtidigt som jag bloggar :) 
Bonde söker fru måste vara ett av de bästa programmen som finns. I alla fall enligt mig :) 

Jag dricker kaffe med. Sent kaffe ikväll då jag och pappa varit ute och fixat lite med ridbanan. Har tidigare berättat om att det var en stor sten på ridbanan som grävdes upp och ikväll så täckte vi igen gropen som var i ridbanan efter den då. Eftersom ridbanan är lite liknande en dal(går upp i ändorna), så tog vi bort lite av ena sidan/ ändan. Väldigt svårt att förklara, men hoppas ni förstår :) Och så försökte vi få ut den sanden vi tog av i ena ändan ut över hela banan/ där det var ojämnt. Det blev inte superbra resultat, men bättre än innan med en stor grop i ridbanan i alla fall ;) 

Hästarna har idag också fått gå ner till stora hagen (som jag kallar en skogsdel där dom får gå) och äta lite gröngräs. Där var dom från ca 15.00 till ikväll vid 23 då vi blev klara med ridbanan då först. 
Sen fick hästarna hö i "hemma"- hagen och får gå där i natt då det är säkras så :) 

Varför vi fixade ridbanan var ju för att jag tänkt rida nu i dagarna. Hade tänkt idag(igår egentligen, men nu tänker vi idag den 28 :)), men det blev inte. 
Förhoppningsvis blir det att rida imorgon! Jag är sugen på att rida nu, men imorgon på morgonen kommer jag vara så trött och då är jag inte ridsugen.. tror jag. Får hoppas tvärtom, haha! 

Men ha det fint! Ville kika in och säga hej! 

Älskade Mitch❤️ Förra våren då ridbanan var nyfixad😊 förhoppningsvis är ridbanan nyfixad i höst igen! 


Mitschi är en häst som haft det lite tufft i livet. Det gör mig så glad och varm i hjärtat att han kommer fram till en nu och vill bli klappad och få uppmärksamhet❤️ En känslig häst, men en så otroligt snäll häst med💖 

By the Way så är den där ☝🏼️ sadeln till salu 😄

Men god natt!

Hästarna hemma

God kväll!

Hästarna hemma sen Igårkväll vid 20.30. Saknat mina pållar och tyckt det varit tomt i hagen. Nu är det livligare igen. 
Det gick bra att gå hem med dom från det dåvarande betet. Alla bilar respekterade oss och gjorde helt rätt och saktade ner❤️ Bilarna är inte så läskigt enligt hästarna, men kossorna däremot... Det var läskigt. Mitschi, som jag ledde, blev väldigt spänd och ville nästan slita sig. Men det gick att gå förbi tillslut och som tur var kom ingen bil just då. Hästarna har haft det bra på betet där. Nu var det slut på gräs och då var vi tvungna att ta hem dom. Snart ska de förhoppningsvis till ett annat bete också och vara där ca 2 månader (som jag nog sagt). 

Idag har det varit ännu en chill dag. Var dock och handlade vid 16-17 tiden, men annars har jag inte gjort något annat än att vara på datorn och kört bort lite stubbar och "skit" med traktorn och stockvagnen. Ska spela lite Sims nu är det tänkt och eventuellt se gamla avsnitt av "bonde söker fru" som är intressant :) 

Hästarna är lite sura över att de inte går gå på gröngräs tror jag. Ikväll fixade mamma att dom får beta lite mer gräs och imorgon ska dom få äta på "gräsmattan" nere vid garaget. Sen ska dom ju även få gå till "stora hagen" som jag brukar kalla en inhägnad "skog". Där finns ju lite gräs också och sen är det ju större än hemmahagen. Någon dag ska vi stängsla 10 km bort också, som jag sagt säkert tre gånger i senaste blogginläggen 😄 

Hoppas ni haft en fin dag! Och får en fin ;) 


Sommaren är härlig☀️🌱

Söndag

Hej! 

Söndag idag. Upp ur sängen klockan 11.15. Gick på WC som vanligt och åt sedan lite havregrynsgröt med blåbär och jordgubbar. Hatar att äta på morgonen och personligen föredrar jag salta saker, så jag verkligen tvingade i mig den där gröten, trots att jag var hungrig.. 
 
Sen for mamma och jag till mormor och morfar. Vi for till stora hästarnas bete och kollade till dom och gjorde det vi skulle. Sen tillbaka och så stängslade lite för att små hästarna skulle få gå på ännu större. (Fy fan vad svårt det var att skriva stängslade på mammas Samsung 😞😪) 
Sen for vi hem. 
Drack lite kaffe och så kom morbror och tog bort den stora stenen från ridbanan med grävmaskinen. Så nu är den i hagen istället. 
 
Ikväll blir det att hämta hem hästarna från ett bete de varit på i drygt 2 veckor. Vi måste köra bort en bal som möglat/värmt sig från hagen också. Just nu är jag på mammas jobb, så det får bli senare. 
 
Dagen blir rätt chill. Inte lika chill som igår, men nästan 😊 hoppas ni har det fint.
 
 

Hästarna i hängnan (som de kallar området där betet är) förra året. Snart, bara släpet besiktigas och vi stängslat klart, så får hästarna komma dit.  

 
På andra bilden ser man hur Mitschi springer iväg längs stängslet. De sprang mycket där. Säkerligen på grund av flugor, men mest för att de är kul 💖
Jocke dricker vatten😀 Att se sina djur djur ha det bra gör mig lycklig🤗💞