minda

Gillar ambitiösa människor och stress angående ridningen

Hej! Blir ett sent inlägg igen :) Typical me. Bättre sent än aldrig, som man säger. Och ja, så är det ju och ni kan ju läsa imorgon, vilket ni säkert gör. 


Dagen har varit otroligt tråkig, igen, hahah. Jag har chillat hela dagen, ätit, gått ner med hästarna till stora hagen och tagit upp/ hem dom & cyklat. Ungefär det plus lite till, såklart. Men jag känner verkligen att jag varit lat, vilket jag hatar. 

Sa till mamma ikväll att jag egentligen tycker om ambitiösa människor. Egentligen är hösten 2016 och våren 2017 det sämsta "året" i mitt liv. Så jävla segt och trögt. Jag menar, det är höjden av lathet. INGET har ju typ hänt och samtidigt som jag inte gillar det så ... gör jag väl det eftersom jag valt det ;) Jag är inte ambitiös, då borde jag haft bra betyg och liksom, kanske tävlat i ridningen, men jag gillar just ambitiösa människor som har något intresse och lever livet. För att leva livet är inte att ligga i soffan och peta sig i naveln, haha. Det är att göra något, ta tag i livet, göra det man gillar, eventuellt plugga och komma nånstans. Typ. Säger inte att du behöver bli president, men gör något och var inte lat. Men som sagt, jag är själv ganska lat så, haha, blir lite dubbelmoral ;) 

Nu har jag tänkt på ridningen. Sen jag pratade allmänt-prat med mamma. Snart är det Åland Jumping här på Åland, vilket är en lite större hopptävling. Jag som hade planer på att börja tävla det här året (i efterhand fattar jag inte hur jag tänkte🤔) sitter hemma och är så arg/ stressad att jag inte ridit på veckor och hästarna inte är i toppform och inte jag heller. Jag känner inte stress över att vara med i Åland Jumping, för det tänkte jag inte. Stressen är över att jag inte ridit på länge och framförallt för att jag inte kommer vidare. Jag vill tävla i framtiden och jag tror inte det går på en sekund, för att utbilda Jocke tar tid, men jag kunde kommit längre på det här lediga året. Sen vill jag ju inte tävla med en annan häst, det är ju Jocke (eller/ och Mitschi) jag vill tävla med. Det hela är stressande och frustrerande. Just nu väntar bete för hästarna om några veckor. Sen är ridbanan inte klar för att användas. Inget har hänt sen det grävdes där, så ja... Ridbanan kommer inte bli klar på veckor och då är det ändå onödigt att ha stressat att få den klar eftersom hästarna ska iväg. Så.. Jag kommer måsta vänta nån månad innan jag kan rida igen och efter/ på sensommaren börjar jag ju eventuellt skolan. Visst går det att rida då med, men jag tror att jag inte orka så mycket liksom. Så ja.. Jag saknar i alla fall ridningen och det gör mig glad eftersom det bevisar att jag faktiskt har ett intresse för ridning innerst inne ;) Det vill jag ha, så 😊 

Nu är klockan 00.05 och jag är väl trött. Haha, jag är en sån nattuggla(heter det så??) och är pigg trots det är sent. Jag tycker det vore så mysigt att vara en morgonmänniska, men det är jag inte alls.. 
Jag ska dock snart gå och lägga mig. 

Hoppas ni haft en bra dag!


Mitschi❤️ Efter ett ridpass. Brukar inte borsta så otroligt noga, bara några drag med piggborsten för att "massera" lite. 


Igår och idag
Oj, nu har jag råkat ta lite paus härifrån igen- sorry! 
Men jag har inte gjort något, så det är inte så intressant att läsa heller ;) Det enda som var lite "extra" igår var väl att vi ledde ner hästarna till stora hagen och lät dom beta där i några timmar. Nu har ju gräset äntligen kommit fram ordentligt, men eftersom det är skogsmark är det ju inte så mycket gräs. Roligt för dom att äta lite gräs i alla fall och så är det lite miljöombyte :) 
 
Idag har jag haft jättetråkigt och ja, chillat och sett film. Hästarna fick gå ner till stora hagen och äta gräs igen. Sen tog vi hem dom vid 20 och satt in dom i boxarna. Vi satt även på våffeltäcke och regntäcke då dom var blöta och det såg ut som att Jocke frös. Fodrade med hö då och nu, för en stund sen, kraftfoder. Ogillar såna här tråkiga dagar, men vad gör man? Finns kanske att göra, men jag kände för lite vila nu också. Dessutom har det varit otroligt trist väder idag med regn, vilket jag ändå tycker är okej då jag vill att gräset ska växa, men deppigt är det! 
 
Nu är jag inne vid datorn och håret är blött efter att ha varit ute i regnet och fixat med hästarna (det jag sa + att vi körde spån då). Jag ska sitta här vid datorn lite nu och sen är det väl dags för att sova ;)
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
 
 
Två bilder på min finis Jocke<3 från två olika ridpass ;) Ni kan ju gissa att jag längtar upp till ryggarna, däremot vill jag gärna vänta på att ridbanan är färdig för att inte känna någon orsak till att det går dåligt. Jag menar att just nu är ridbanan inte plan, utan går ner i mitten och då kan ju hästarna inte trava/ galoppera rakt. Men framförallt är det just nu en stor grop i banan och en stor sten. Så, HELST vill jag få den fixad före och därför kommer der trolgitvis inte bli ridning förrän i augusti/ september på banan. Eventuellt kan jag rida på betet och ut i skogen här hemma, men vi får se. Det är ju något, men inte samma som att rida på banan. På betet är jag rädd att gräset ska vara så halt, så... Vi får se!
 
GOD NATT!
 
Tandkontrollerna

God kväll!

Sitter i soffan. Just kommit hem från kalas. Före det vart det ett dopp i sjön. Simmade lite. Konstigt nog tycker jag det var varmare igår, än idag. Eller berättade jag förresten att jag tog ett dopp igår..? Aa, det gjorde jag i alla fall :) 

Sen tandkontrollen. Veterinären plus assistent kom till oss ganska exakt halv tre. Jocke fick bli först. Sederades och han blev jättetrött på bara tiotal sekunder. Hon kollade munnen på honom och slipade bort lite hakar på två tänder, och hittade något sår(vilket eventuellt kom från bettet, bara det att jag inte ridit på ett tag..? Glömde säga det då), men annars såg det bra ut. Kollade bettet och det var för långt, vilket jag kunde se och förstå. Bra att få lite tips och råd angående det hela från en som verkligen vet det. Att bettet var för långt kunde man nog se, men att det var för spänt, det tyckte jag inte. Nu vet jag! Sen Mitschis tur och han blev trött lika snabbt han med efter sprutan med lugnande. Han hade karies(säger man så?) och hon tog bort tandsten (tror jag?). Kollade bettet där med, och han hade också för långt bett han med och det var 10,5. En anledning för att jag inte velat byta ner det är för att jag tycker det vore konstigt att en storhäst på 1,70 ska ha 9,5 när shettisen Lillis på 0,96m har det, haha. Men så är det. Mitschi har i för sig väldigt långt, men smalt huvud och vi kommer rida på 9,5 cm i framtiden. Man kan ju tro att "ja men om du mätt fel nu, så kan du mätt fel där med", men jag kunde lätt se att betten för mina hästar var för långa, men inte på Lillis. Det passade rätt bra. Frågan är ju varför jag inte har bytt det.. Men det är väl för att jag inte förstår hur dom kan ha mindre munnar😄, vilket med är sjukt. Varför skulle dom inte kunna ha det ;) 
Men ja. Det gick bra med tandkontrollen, alltså! Glad att det är fixat så att man är säker på den "fronten". 
Sen fick dom stå i över 1 h i boxarna och bli pigga efter sederingen, så att dom inte skulle få kolik då dom börja äta om dom är trötta. De verkade pigga efter över 1 h, så då fick dom gå ut. 
Duktiga pållar! Mitschi gjorde en gullig grej när vi skulle tränsa för att se hur bettet låg. Han piggnade till och började gnägga sådär i panik ungefär, men sen lugnade han ner sig igen efter att ha insett vad som händer.. Det hörs inte alls roligt eller gulligt, men det var det💕 haha! Skillnad. Från början trodde jag Mitschi hade 12,5 eftersom han har så stort huvud, men ja, det såg för långt ut så bytte ner till 11,5. Såg fortfarande för långt ut, så provade 10,5 och ja, det var tydligen också för stort och nu är det 9,5 som gäller 😄😊
Tandkort! Skönt att ha kollat munnarna nu. Och kul att se hur det går till på tandkontroller :)
Mina pållar som var så duktiga idag💕

Nu blir det chill och sen sova :)