Ett steg närmare större ridbana och åsikt

➖Varning för åsikt om cirkus➖
God kväll. Som vanligt loggar jag in här om jag är arg. För när jag blir arg ja, då blir jag arg. Jag har i för sig mina föräldrar att prata av mig med och i det här fallet håller dom med mig(tror jag). Ja.. Djurens rätt igen. Jag tycker om djurens rätt. Jag menar, vilken djurälskande människa gör inte det? Dom står på djurens sida. Men alltså, jag har sagt det här förut och när det kommer till cirkus håller jag definitivt inte med dom. Som hästälskare och "ägande" av två hästar som jag rider då och då, går i boxar, ryktas, går i hage och så, så kan jag inte tycka cirkus är fel. Ingen ridintresserad människa kan väl det?
Jag menar skulle det vara fel att rida och ha hästar, ja DÅ kan det vara fel med cirkus med. Så länge cirkusdjuren behandlas bra är det väl okej? Jag menar gillar hopphästen att resa gillar väl även cirkushästen det. Ärligt talat skulle jag säga att cirkus är mer "lek" aktigt än vad tävlingar med djur är. Där ska djuren prestera till topp för där står priser på spel. Ja. Under uppvisningsdagarna får djuren antagligen inte gå på så stora områden. Men vilket djur får det? Hunden sitter i små burar under hundutställningarna och tävlingshästarna står i boxar under tiden de är på meetings. På cirkusen får i alla fall djuren gå ute i hagar. Små kanske, men bättre än inget(eller ja, 3x3m hagar är väl inte så himla kul, men). På hästtävlingar så får hästarna gå på promenader då och då och rids. Men vad är skillnaden? Jag förstår inte varför folk tycker det är fel med cirkus men inte hoppning osv. Det gör mig typ galen. Rättvisa! 
Aja. Varför ska jag bli så arg. Jag tycker inte det är fel med cirkus om djuren behandlas bra. Och det tycker jag dom gör. Djuren behandlas nog väldigt väl! Precis som att topphästarna har skötare. Tycker det är fint att se hur bra skötarna behandlar djuren. Bättre att vilja vara skötare än att vara jägare eller en ryttare som piskar upp hästen liksom. Klart det finns folk som inte är snälla, men det finns tamejfan både i cirkusen, travsporten, ridsporten och överallt. Så, jag tycker bara alla ska sluta klaga på just cirkusen. Såg att någon skrev att cirkus maximum gjort bort sig. Det stod i texten att dom är tålmodiga. Men ärligt. Det är dom ju. Tänk att bli anklagad gång på gång och om det inte ens är sant att dom plågar djuren. Det är som att förstöra för människor & det tycker jag inte är okej. Sen! Jag vet inte alls hur det är med det hela. Jag är inte djurskötare där och vet hur det funkar, men jag utgår i från att djuren behandlas bra. Bilden på magra hästen säger mig typ ingenting. Eller ja, klart, men det finns människor som också är magra och att vissa hästar är svåra att få upp i vikt. Liksom, ta reda på fakta. Även en häst i bra hull kan plågas, men det syns inte utåt. Den kanske får stå inne hela dagarna, vilket jag tycker är djurplågeri. Och så kanske den piskas? Den magra hästen kanske får mycket mat, men har någon sjukdom. Jag tycker inte det är bevis på djurplågeri. Man ska ju kolla upp det, men liksom inte döma människorna för det före det är klart att det är så. 

Aja. Herregud. Ni måste ju tröttna på min blogg med åsikter hela tiden. Men det är vad jag vill skriva och liksom ja, skriver, haha. Annars får ni bläddra förbi ;)

Hoppas ni haft en bra kväll! 
Jag har mockat och kört skit i typ 5 timmar. Men ja, det tar kraft men är inte såå himla jobbigt ändå. Man får ju vila när man kör bort det ;) Imorgon ska vi köra bort det sista. Lite fin puts av hagen, eller ja, av den där lilla plätten av hagen. Är mycket skit att mocka bort från hagen sen, som jag vill få bort också. Det ser inte så fint ut med höga skithögar. Hagen ser dock väldigt trevlig ut nu när gräset är här och när trädens blad slagit ut. Lite färg istället för jord överallt ;) 
Mockade ur boxarna, vilket är skönt att ha gjort. Inte så jobbigt, men tar någon minut extra att mocka ur allt än att bara mocka bort skitet. Veterinären ska komma i helgen och kolla på hästarnas tänder och vaccinera. Lite därför också att allt fixas, men inte bara därför. Jag vill inte ha skiten i hagen och den ska bort. Kommer köras på ett släp i framtiden. Men sen vill väl ingen veterinär ta och kolla tänderna där det är spån och så. Just nu känner jag inte att det är så viktigt att ha allt på grej i utestallet, men när hästarna står i boxarna och de ska ryktas är det väl viktigare. En plan är också att bygga ut lite. Få en liten sadelkammare där man även kan ha en bal hö, så att schabraken och allt det där kan vara där och inte i stallgången. Planer är roliga att fundera på, men ja, inte roliga om de inte ska förverkligas.


Saknar ridningen också. Har inte ridit på några dagar och saknar det. Nu är det ju en stor grop i banan där det varit en stor sten. Sen ska ju banan byggas ut snart, men det är lite att fixa innan. Köra bort stubbarna och riset. Sen ska ju det fyllas med sprängsten då det är lite sluttning där.. Kanske aldrig berättat 

här, men i helgen grävdes stubbarna dit banan ska byggas ut bort och också den stora stenen som jag skrev om. Nu är det ett steg närmare större ridbana! 


Så ser det ut :)


Ska se film nu och sen sova.

(Ändrat onsdag kl. 13.27 då det var några stavfel :), skrevs i går kväll) Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo