minda

Tankar och planer för hästarna
Hej!
Så var det torsdag kväll och HELGEN VÄNTAR! Imorgon är det fredag igen, och i helgen lilla jul och första advent! Så sjukt hur fort tiden går! Det var ju just augusti och jag började gymnasiet/ yrkesskolan, nu är nästan halva året gjort och det är snart jullov. En del innan det, men jag siktar dit ;) 
 
På tal om att sikta. Det som jag är mest missnöjd med under den här hösten är definitivt att jag inte tränat hästarna. Jag blir så irriterad & frustrerad på mig själv. Vem vet var vi har varit om jag hade tränat dem 4-5 gånger i veckan nu? Tänk OM jag hade. Det gör mig så stressad av att tänka så, som att jag har missat en viktig chans till något. 
 
Nu är jag dock igång med lite planering inför en uppstart för träningen. För att ha möjlighet att träna i vinter behöver jag någongång kunna ta mig till ett ridhus. Jag tänker också att i framtiden (ja, inte om 10 år, då hoppas jag att jag har en gård med en större ridbana, haha) kommer rida markarbete & dressyr på min ridbana hemma och far bort och tränar kanske 1 gång i veckan. På Åland är det ju som tur är korta avstånd, MEN att köra traktor till träningsplatsen känns väldigt trögt DÄRAV behöver vi en bil som kan dra ett släp på 2000kg. Helst en SUV så att åtminstone tre personer får plats och lite packning och suvar faller mig bra i smaken. En Ford Explorer skulle sitta väldigt fint, men det spelar egentligen ingen roll vilken bil det är bara den har kapacitet för det den behöver. I framtiden vill jag helst ha en hästbil. 
 
Men först och främst behöver vi en hoppsadel som jag kan träna i. Jag har haft en hoppsadel på prov, men den passade inte alls bra på Jocke... Den passade rätt så bra på Mitschi, men konstaterade att jag inte heller passar i den så bra då jag är alldeles för kort. Som "tur är" är jag född med längre ben än övekropp, vilket jag ser som rätt så positivt när man är kort och ryttare, men det hjälper inte, haha, är ändå för kort..
SYND! I värsta fall får man ta sig över till svenska sidan för en sadel. Skulle kännas otorligt långsökt, men vad gör man? Hellre det, tänkte jag nästan säga, än en brun sadel som jag inte skulle vara nöjd med. Nu kanske det är lite konstigt att bry sig på mycket om färgen, det är det, men helst hade jag köpt en svart. Jag föredrar svarta, stilrena sadlar som lätt kan matchas. Brunt är snyggt, särskilt i kombination med guld, men det mesta säljs i silver när det kommer till träns och spännen. 
Vi får se!
 
Jag har så stora förväntningar på oss. Jag tror Jocke skulle kunna utvecklas till en duktig hopphäst som kan tävla lägre klasser- det är målet. Mitschi är lite svår, han visar inte direkt att han har kapacitet för varken dressyren eller hoppningen nu, men jag tror att han skulle bli en bra ridhäst om vi tränade och fick till galoppen. Med träning utvecklas & stärks man, men som jag skrev förra helgen tror jag de flesta hästar behöver ha något tidigt i träningen, att man ser något "extra" tidigt. Jag är ju dock inte jätteerfaren. Jag har haft två hästar, men jag tror så, vilket det inte alls behöver vara. Man kan också säga såhär. Det kommer bli enklare att utbilda Jocke, men vad vet man? Mitschi kanske ändå blir lika duktig med mer träning. Jag är rätt så trög i vissa ämnen. Jag har ju aldrig varit särskilt duktig i skolan(nog för att jag är lat), men med mycket träning skulle jag säkert vara lika duktig. Haha! Dålig förklaring kanske, men jag tänker lite så. Vissa behöver mera träning och andra behöver inte det. Mitschi har ju haft oturen att växa upp med personer som aldrig givit honom förtroende, där tror jag något har satt spår i honom. Sen har vissa sämre nerver och Jocke kanske har klarat det bättre som travhäst och tävlingshäst. Vi är alla olika känsliga, också!
 
Jag tänker mig snart börja, men jag hoppas få tag på en hoppsadel och en bil snarast!
 
Jag har ju turen att det just precis byggts upp två stora stall här på Åland med fina möjligheter! Är i precis rätt ålder, känns det som, haha!
TIll våren hoppas jag vi är i bra kondition och har utveckla mycket! För att klara av det här msåte det hända något också ;) Det är planen!
NU KÖR VI(snart)!!
 
Bildresultat för ridning citat
 
Nu är det sent igen.. Börjar kl 08 imorgon och slutar kl 11.40! Livet då det leker :)
God natt!
Prov av sadel
(null)
Kallblodingarna hos mormor och morfar♥️


Så var det natt igen! Ska alldeles strax bege mig emot sängen. Har som tanke att försöka att gå och lägga mig till 00, så att jag orkar upp för att släppa ut hästarna. 

Idag har det varit en riktigt slö dag. Det enda lite mer intressanta som hänt idag är dopet som jag var på. Känns som det är dop hela tiden, men ja, det blir så med en stor släkt 😄 Först var det stallsysslor och sedan dop. Kom hem vid 16 tiden och var så jäkla trött. Det är så sjukt varför jag är trött hela tiden? Eller okej, med tanke på den lilla sömnen jag fick i natt är det självklart, men jag är i stort sett alltid trött. Kollade mitt blod och även hjärta förra veckan då jag ju tog både blodprov och EKG och allt såg bra ut! Så det är inte det..
Äter vitaminer. Men jag kanske skulle behöva sträva efter minst 8h sömn per natt. Det är ju det 🙃

Imorgon hoppas jag få något mera gjort! Ska till mormor och morfar på förmiddagen som vanligt, sedan ska jag faktiskt iväg och kolla på en svart(haha, viktigt) hoppsadel. Det är en sådan sadel jag faktiskt tittat på på hästnet och tyckt sett bra ut. Dessutom är den inte allt för dyr. Det "värsta" med sånt här är ju att alla hästar är olika och därför passar ju inte alla sadlar alla hästar. Så, ska ju självfallet prova den och se om den faktiskt passar. Lycka vore om den både passar Jocke och Mitschi! 
Vi får se! Håll tummarna😁

Måste hinna med att rykta Pojkisarna. Dessutom börjar det bli dags för verkning igen också! Speciellt när vi snart ska sätta igång med träningen igen! Guud vad jag längtar till det. Särskilt när jag sa det 😄
Jag vet att det kommer de dagarna då jag inte orkar. Och det är så jobbigt att känna så. Vill ju, men så är jag så trött ibland.. Det är viktigt att hitta personer som är förebilder för en. Någon som inspirerar en till att hålla på med det man gör. Så viktigt för mig! 

Nu ska jag förbereda mig för läggdags! God natt! 

Lördag och tankar
(null)

(null)

God dag lördag! 
Sitter hos mormor och morfar och dricker kaffe♥️ 

Undrar ni hur mitt hår blev igår sen av den där blåa inpackningen? Som ni ser  blev det ordentligt grått i mitten av håret. Det blev inte riktigt som jag ville, men det är väl bara att göra om. Jag skulle faktiskt helst av allt ha min naturliga hårfärg vilket är typ mörkblond, men eftersom jag inte vill ha en ful utväxt kände jag för att färga mitt hår ändå. Jag hade köpt hem en askblond färg och en silverblond, så jag vet inte riktigt hur jag tänkte att det skulle bli mörkblont då, men.. Jag tycker askblond är en jättefin färg, men färgar jag mitt hår i den färgen får jag snarare rödare hår än askblond. Jag personligen är inte så jätteförtjust i rött hår.. Jag har ju väldigt mycket röda pigment vilket gör mitt hår svårt att bli iskallt.. Ska nog göra om det litegrann, men förhoppningsvis blir jag mörkare i håret snart. Hade det gått hade jag helt klart inte haft färgat hår utan min naturliga hårfärg nu. Mina längder är så färgade och torra att det inte går att färga om längre. Därav blev det endast grått högre upp än i längderna, men ändå inte särskilt i hårbotten. Vi får se vad som händer framöver med mitt hår, men drömmen vore mörkare blond färg gärna med en nyans av askblond då jag inte är så förtjust i det röda i håret 😊

Dagen ser ut som så att det är dop vid 13.00 och sedan framåt en två- tre timmar, I guess. Jag valde att inte gå på begravning idag, men ångrar det något nu. Inte så mycket att göra åt dock! 
Stallet hos mormor och morfar är gjort och hemma väntar även stallsysslor. Jag hoppas jag hinner borsta hästarna ikväll och få dom fina. Jocke, rymmaren, hade dragit ner tråden vid en ingång när vi skulle fara iväg till mormor och morfar.. Han är så förbannat jobbig, haha! Fast det där gör mig ändå så glad på nåt sätt. Han är smart och han har en talang. Nu låter jag som värsta drömmaren och så, men det är så. Blir så jäkla irriterad på människor som inte tycker om ridtravare och alltid söker stam i hästarna. I framtiden lär jag kanske äga ett halvblod, men jag ser så mycket kapacitet i Jocke. Han har en bra teknik och ett bra scoop. Vissa hästar är bara duktiga från början. Andra tränar och tränar och tränar men dem kanske ändå inte blir superduktiga. Tror det måste finnas nåt bra i hästarna från början. 
Hur är det möjligt att jag, just jag, fick chansen till just de här hästarna jag har ? Och varför ska jag sumpa chansen? Jocke är ingen ungdom längre.. jag blir så förbannad på mig själv.
Jag har dock tagit mig i kragen och annonserat ut att jag söker en hoppsadel nu. Känns som en början, men tyvärr har inte alla samma smak som mig. Verkar finnas fler bruna sadlar här på ön än svarta och jag skulle helst av allt vilja ha en svart ... 
Hade jag haft en vit häst eller en fux hade jag kunnat köpa en brun, men ljusbruna och mörkbruna/ svartbruna hästar passar bäst i svart tycker jag. 

Nu snart ska jag börja fixa mig inför dop! 
Ha en underbar dag☺️☺️ (null)
Herregud vad jag saknar det här!  ♥️