minda

Skitväder
God kväll på er!
Jag sitter i rummet framför datorn och har precis slängt in vegetariska fiskgratängen i ugnen. Här blir det god söndagsmiddag på bästa sätt! Den här gratängen går rätt så snabbt att laga och jag tycker den är så god att äta lite nu och då. En middag som passar den som inte är så kinkig eller som tycker tofu smakar bra. Jag är inte förtjust i tofu, men är inte heller så kinkig. Såsen till är nog den som lyfter hela rätten. Den är så god! 
Receptet hittas om du söker på vegetarisk fiskgratäng :) 
 
Jag har inte bloggat på en vecka, ungefär. Väldigt tråkigt, men jag har verkligen inte haft motivation till bloggen. Som att jag inte haft motivation till något, förutom idag. Är alltid så trött på lördagar och orkar typ inte göra ett skit, men på söndagar känner jag mig något piggare.. Tyvärr har det ju varit väldigt dåligt väder både igår och ännu värre idag. Varför kan solen aldrig skina? Känns som att det bara regnar nu.. Hästarna har täcken på sig, men måste ut snart och kolla att dom inte blivit igenom blöta, för då måste jag byta, såklart. Köpte för inte så länge sen två täcken till, och det är verkligen bra att ha reserv dagar som dom här!
 
I hästlivet rullar det på, som vanligt, kan man säga. Ogillar egentligen att säga att det är "som vanligt" när jag inte vill att det ska se ut så. Jag vill ju rida, komma vidare, utvecklas. Tröttheten, ridbanan och vädret är det som hindrar ifrån att faktiskt kunna sitta upp. Tråkigt nog. Tröttheten är nog svår att bota, men att gå och lägga sig i tid vore ju första saken att testa ;) Ridbanan är inte klar än och den här helgen har vi faktiskt inte alls fixat med den. Det som ska göras härnäst är att gräva bort en sten och det kan inte vi göra, utan det ska min morbror göra. Vädret kan man ju tyvärr inte göra så mycket åt och det stoppar en del saker.
 
Och i mitt liv rullar det också på. Alla dom här ovan skrivna sakerna ingår ju i mitt liv, men det jag menade nu var skolan och den rullar också på. Ny period med nya ämnen, bland annat psykologi, vilket jag tycker är intressant. 
 
Nu ska jag ta vara på den här söndagskvällen! Ha en fin sådan. 
 
I veckan firade vi  2 år tillsammans! Tiden går fort, så jäkla fort. Jag är otroligt glad över att ha Mitschi & Jocke i mitt liv. Älskade hästar<3 Kärlek vid första ögonkastet kan man kalla det. Ingen återvändo efter att vi varit och kollat på dom en dag i oktober 2015. En vecka senare for vi och hämtade dom, den 24 otkober 2015.
 
Jocke är en snäll, men även envis häst som bevisat sig älska hoppning och är en hejare på att rymma.. Det sista är dock inget roligt, men bevisar ändå att han är lite klok. Kanske hörs dumt, men det är få hästar som verkligen rymmer.
 
Mitschi har bevisat oss vad tillit är. Han kom till oss osäker och rädd för att göra fel. Hans liv i Sverige har inte varit så bra. Efter två år tillsammans litar han på oss. Vi får klappa han vid huvudet som inte alls gick när han kom. När vi skulle tränsa honom i början gick det verkligen inte. Han satt upp huvudet, och mamma och jag som är under 160cm kunde inte ens nå upp till nosen. Nu går det bra. 
Jag vill bara utvecklats mera med dom. Jag inser ju att båda de och jag blir äldre. Jag vill inte vara 30 när jag hoppar min första klass, och jag vill att det ska vara med dom. 
 
Skulle kunna skriva massor om dom, men överväger att gå och äta istället. Jag vet hur mycket jag älskar dom, och jag ska inte bli långvarig ;) 
 
 
 
 
 
 
Ridpass

God eftermiddag! 

Sitter på mammas jobb, ska fara och handla sen efter att hon har jobbat. Blir några timmar att sitta och titta, men ville med och handla så då får jag vackert sitta och se dum ut😉 

Fredag idag och helg! Så skönt med helg. Veckorna går så jäkla fort. Så helgen lär bara swisha förbi. Helgens arbete blir ridbane-fix. Ta bort lite mera sand på sandbanan och få ner banan lite mera för att det sedan ska få plats grus/sand där. Sen ska grus/sanden köras till ett annat ställe och sedan ska det grövre gruset bredas ut. 
Ganska mycket kvar innan den är färdig,  men det är på god väg. Tyvärr har bygget stått stilla nu i ca två veckor eftersom vi har gjort annat.. 
Men det finns att göra och i helgen blir det banan som är i fokus!

 Startade den här fredagen kl 08 för att släppa ut hästarna. Jag var så himla trött och hade helst av allt legat kvar i sängen en stund till, men med hästar har man ett stort ansvar. Jag får i och för sig mycket hjälp med fodrandet och utsläppandet, men när jag kan eller måste släppa ut har jag ju inget val. Hästarna vill gärna ut kl 08 då det börjat ljusna ute och är såklart hungriga. Nej men slut pratat om det😅 
Igårkgöll och i morse var det väldigt kallt! -2 grader i går kväll och det märktes mycket väl i morse då vattenslangen hade frusit.. Nu börjar det igen. Bära vattenämbar så att armarna blir tre meter långa 😥 Träning 😊💪 Haha!

I alla fall! 
När jag väl kom in var väl klockan runt 08.20 och jag valde faktiskt att stanna uppe trots tröttheten.. Jag ändå sovit 7 h och var inte så trött som jag var i går. Åt frukost och såg på film på datorn. 
Jag började se en film som heter "inte flera mord" som bland annat Tuva Novotny är med i. Jag älskar svenska deckare och också skådespelaren Tuva Novotny .För något år sedan kunde man se dessa filmer på tv4, och hittade igår dom på dreamfilm. Toppen👍

Kände mig så ofräsch att jag duschade. Perfekt inför en hästig dag😉 Nej, men jag kände mig så fruktansvärt smutsig och svettig.. 

Efter det for mamma och jag till mormor och morfar för att släppa ut hästar och mocka. 
Alltid mysigt i stallmiljö💖 Det är lite mera stall där än hemma 😊 Och flera hästar med! 
Sedan var vi där en stund till innan vi for hem. 

Väl hemma åt jag bananplättar och gick sedan ut för att mocka. Tog sedan hästarna till boxarna. Planerade att rida hästarna idag, eller en häst i alla fall. 
Ryktade och sadlade och satt sedan upp på Jocke. 

Han var så trippig till en början. Alltså, nyfiken och var väldigt skeptisk till allt runt omkring. Han var med andra ord på tårna och tyckte det var lite läskigt  att de gröna bladen har förvandlats till gula som ligger på marken. Längre in i passet blev han dock mycket mer avslappnad. Vi gick ju såklart ut till skogen och red sedan på grusvägen en del. 
Han var ändå lyhörd, trots att han var på tårna. När han hade blivit avslappnad var han fin stundvis. Följsam kändes han! Såklart mycket att jobba på, men fin för att vara första ridpasset på månader. Vi travade lite på grusvägen och kändes "som vanligt" fin stundvis. Fick lite lite galopp i höger på slutet, vilket han blev superpigg av och tyckte var roligt så sen ville jag lugna ner honom i traven innan vi avslutade. Ville få en sådär avslappnad, lagom och fin trav som känns igenom  ryggen istället  för en sån där studsig trav då han blev väldigt till studsig i traven efter galoppen. Tog en stund, men värt att jobba en stund till för att avsluta bra. Jag är jättenöjd över Jocke och jag tror han var nöjd över sig själv med då han såg väldigt glad ut efter passet. 
Duktig💓 


Vi provskrittade på ridbanan lite👍 Den känslan när vi sedan rider där då den är klar- obeskrivligt!

Hann inte rida Mitschi, så det får bli imorgon! 


Ha en fortsatt fin fredag💖

Höstlov!
God kväll!
Klockan är mycket- 23.10 och jag sitter framför datorn. Tvättmaskinen jobbar för fulla muggar, jag sitter i mitt rum och lyssnar på musik och ska skriva ett blogginlägg. Torsdag.. En otroligt tråkig sådan. Jag steg upp tidigt för att fodra och släppa ut hästarna, men gick sedan in för att sova till 12.. Jaa, jag är en så jäkla morgontrött människa. Kan inte hjälpas det, och jag ogillar det skarpt. Jag hade ärligt talat älskat att börja dagen kl 06 och dricka kaffe innan det ljusnar, men nu är jag inte sån och det kan inte hjälpas.. ;) Sedan var det endast chill framför datorn och stallskötsel som det blev. Senare på kvällen blev jag dock så sugen på att hoppa upp på hästarna, men beslutade ändå att det är bäst att ta en första ritt på månader när det är ljust ute. 
 
Känner mig något stressad i kroppen då det för tillfället går rätt mycket pengar.. Häromdagen kom räkning på gruset... Över 1000€ har vi nu betalat i grus för ridbanan och den är inte ens färdig än. Det är DYRT att ha hästar och från och med ikväll tlls nästa år blir det inte mera "onödiga" inköp till mig och hästarna. För ikväll klickade jag hem ännu flera prylar till hästarna och mig själv. Stressad är jag, men också glad såklart!
 
Men torsdag har det varit idag. Höstlovet har påbörjats och imorgon är det halvvägs. Första LIA perioden avslutades i går och det har varit två spännande veckor. Nervöst & spännande, men ändå roligt att få en inblick i den verksamheten där jag praktiserade. Klart att de här veckorna har varit lärorika. Det som dock kändes något jobbigt var att få betyg på "sitt uppförande" under perioden. Jag har en svag punkt och det kan man säga att det trycktes på. Samtidigt känns det som en erfarenhet att ha i bagaget, att det faktiskt stärkte en litegrann. Som en slut"bedömning" av LIA så har det varit roligt ändå, i alla fall mot slutet då man blivit något varm i kläderna.
Avslutade nöjd och det är faktiskt lite tråkigt att det är slut.. På måndag tillbaks till skolan igen och så börjar en ny period! Det är också spännande!
Duktiga Jocke<3 
 
Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Väntar på att tvätten ska bli klar och ska den hängas upp och sedan ska jag fixa mig inför läggdags :) 
 
Imorgon fredag och jag planerar en hästig-dag både hemma och hos mormor och morfar! 
 
GOD NATT!