minda

15.10.17
God kväll allihopa!
Jag sitter äntligen vi datorn för att ta det lugnt.. Fötterna värker och kroppen är helt slut och jag har inte ens ridit!? Hur skulle jag orka rida när min kropp slår ifrån av att bara stå på marken och fixa stallet? Att rida är också väldigt mentalt, men även där är jag helt slut.. 
Så nu kanske ni undrar vad som tagit så himla mycket energi av mig? 
 
Började dagen väldigt chill efter en låång sovmorgon, eller ja, beror på hur man ser det. Larmet gick klockan 08 och jag gick upp och ut för att morgonfodra och släppa ut hästarna. Dödstrött som jag var gick jag ut som en zoombie och kom in likadan och gick och sov några timmar till. Jag har varit så himla trött nu i helgen och sovit till ca 10 varje morgon.. Någongång kan det få hända, men aldrig flera helger i sträck ;) 
 
När jag hade varit uppe en stund och blivit lite piggare for mamma och jag till mormor och morfar. Där drack vi kaffe och gick sedan ut till hästarna för att fixa Jullis. Sedan for vi hem och hemma åt jag lite, gick ut och klappade om hästarna, kollade vilka träd som jag vill såga ner i hagen. Sedan mockade jag och blev förbannad över geggan i hagen som gör så att jag inte kan köra skiten till traktorskoppan... Blev så arg så jag tog igång traktorn, körde till ridbanan för att där lasta på skiten och sedan flyttade vi skoppan till ett annat ställe NÄRA uteboxarna. Det gjorde i sig att vi behövde göra om lite vid stallet.. 
Efter mockningen och skoppan körde jag en skottkärra spån till varje box. Ikväll får de mysbädd<3 Det blev faktiskt inte så mycket spån ändå, men lite mera än vad dom brukar få i alla fall. Jag läste någonstans att har man det aldrig dåligt är det inte lika kul att det för en gångs skull är bra ;) SÅ sant!
 
<3 Hästarna har både vedhäckar och koja i hagen :D Kojan är dock en rolig "prydnad" i hagen tycker jag, men vedhäckarna kunde gärna tas bort...
 
Sedan skulle pappa ta upp båten och det tog ju tid och sedan var det middag som mamma hade lagat. Gotteligott!
Sedan lite chill innan det bar ut igen. 
 
Mitt stall är ju två uteboxar pch en platta med tak. Uteboxar är ju enkla, men eftersom vi(pappa) har byggt allt själv är det lite stadigare och med ordentligt stort tak samt en bettongplatta där man kan rykta hästen. Så glad att vi valde att göra så, även om det har kommit fram bättre idéer nu när man haft det ett tag och insett för och nackdelar ;)
 
På framsidan är det för tillfället brädor som stängsel eftersom hästarna kan gå till boxarna när dom vill. Dom var helt fastskruvade och det var vi tvungna att ändra på om det ska vara lätt att tömma skiten i skoppan. Eftersom vi satt skoppan där vi satt den(på sidan om stallet) så är det enklast att gå ut på framsidan. Eftersom brädorna var fastskruvade behövde dom skruvas bort, eller fixas om och dessutom hade pappa byggt byggställning precis utanför vilket också måsta bort. Vi tog bort en del av byggställningen och skruvade lös två av de tre brädorna och gjorde sedan att brädorna går att dra åt sidan. SÅ bra så slipper man gå runt med skottkärran då den ska tömmas eller krypa under brädorna då man ska dit. Nu kan dom lätt flyttas och det är fortfarande stängsel- toppen!
 
Så det gjordes ikväll i mörkret och så gav jag hästarna lite hö och la färdigt hö och vattenämbar i boxarna tills vi snart ska gå ut och sätta in dom. 
 
(Skoppan är alltså där halmbalen var och på högersida där brädorna som är bakom byggställningen är har vi gjort om nu, så går man ut på framsidan för att tömma skottkärran och hämta spån för att slippa trampa i leran utanför stallet)
 
Igår var vi och hämtade en stor höbal till mormor och morfar med traktorn. Sedan gjorde jag såklart annat med, men var så jäkla trött igår så hade ingen ork att göra något alls.. 
 
Imorgon är det måndag igen! Ny vecka, nya möjligheter ;) Så sant, så sant. Den här veckan som kommer känns rätt chill ändå då det är tre dagar på LIA och sedan höstlov två dagar. På onsdag är det sista dagen på LIA, sedan är det på måndag dags att gå tillbaka till skolan igen.. med blandade känslor. LIA har varit rätt roligt, tycker jag. I alla fall nu när man kommit in i det. 
En sak jag ser framemot den här veckan är programmet "Det stora hoppet" som har premiär på tisdag :D
 
Nu är det dags för att sätta in hästarna. I alla fall snart :) 
Hoppas ni haft en trevlig helg!
 
GOD NATT!