Hästägare och LIA

God kväll!
Jag sitter i mitt rum framför datorn och är sjuukt trött. Dagen har varit chill, men som häst"ägare" har man alltid jobb framför sig, speciellt när inte allt är klart ännu :) 
 
Dagen startade klockan 09 ungefär. Gick upp ur sängen, tog en kopp kaffe och gick till mitt rum. Satt framför datorn och kikade runt på internet. 
 
Jag och pappa ledde ner hästarna till stora hagen och så fick jag självklart även fixa vatten dit till dom. Det är det värsta med stora hagen eftersom den ligger en 100m ifrån vårat hus, så är det lite tövligt med att få vatten dit. Förut när vi hade "eget" vatten hade vi pump och därifrån har vi alltid tagit vatten ifrån och vi har till och med slang ner till hagen, MEN det vattnet är inte helt "rent". Inget farligt alls, men smakar kanske inte jättebra. Eftersom det inte smakar bra, dricker hästar säkert mindre och ja, därför och bara för att det blivit så har vi börjat ta med rent vatten i kaggar istället och det är lite jobbigt.. 
 
Sen sminkade jag mig endast för skojs skull och sedan fick jag någon konstig motivation till att börja spela in videos.. Haha! Så jag spelade typ in tre videos, MEN jag vet inte alls om jag ens tänker redigera och ladda upp dom. Det återstår alltså att se ;)
 
Sedan har jag varit ute och mockat, kört eftermiddagshö till hästarna, kört bort skit och städat och fixat lite i stallet. Att fixa i stallet är en rolig syssla om man har tid. Bara fixa runt, sopa, göra om lite för ett bättre "resultat". Satte även in färdigt kvällshöet till hästarna för att fixa färdigt till senare ikväll då dom ska in och sedan satt jag lite hö i hagen också. Eftersom hagarna är så leriga och geggiga nu i höstrusket måsta vi(mamma) stänga av till boxarna, så nu kan tyvärr inte hästarna gå under tak som de fått göra förut. Såklart ska dom komma in till natten, men dom ska inte gå fram och tillbaka ut ur boxarna när det är så geggigt där :) 
 
Sitter inne nu, som sagt. Mamma och jag tog upp hästarna vid klockan sju och jag satte även kraftfodret i blöt då. Kollade även Jockes hov(såret vid kronranden) och det ser bättre ut. Inte lika svullet som förut, inte varmt som det heller inte varit på dagar och det är en skorpa för såret vilket såklart är bra så att det inte kommer smuts dit och blir inflammerat. Tvättade ändå för säkerhetsskull och sprayade med bluespray. Sen fick han och Mitschi smaska på lite hö i hagen och om ca 2 h ska dom få komma in för natten :)
 
Det har känts som att jag har sprungit in och ut lite hela tiden idag, men det är ju så som hästägare. Man har inte ledigt trots man är sjuk, vilket jag faktiskt är. 
Men samtidigt är det som när man tränat som när man har allting gjort- underbar känsla! Och när stallet är städat och allt känns (nästan) tipptopp, då känns det ännu bättre. 
Mini-stall och mini-ridbana, haha..
 
Jag läntar tills min lilla hästgård blir helt färdig! Det som saknas är ju brädor på "stallet" och sedan hade jag även tänkt bygga ut stallet en liten bit för att förvara lite utrustning i ett skiljt litet rum på sidan om isället för att ha allting i gången. Sedan hade jag tänkt en veranda/terass utifrån betongplattan på framsidan där jag även hade tänkt att man ska kunna gå ut med hästarna. Men mest för att det blir snyggt att bygga som en upphöjning där när det ändå blir så i och med att ridbanan ska vara i höjd med vägen(alltså lägre ner än vad stallet är). Skulle bli jättesnyggt(i alla fall är ritningen det i mitt huvud)! Ridbanan ska fixas klart. Nu fattas bara lite arbete med den med traktor och sedan ska ännu mer fin grus beställas. Här växer pengarna på träden :D
Ridbanan ska få trästaket runt sig och i drömvärlden ska även hagen få det, men det får vi ta när jag blir rik..
 
Hursomhelst!
Veckan som har varit då? Jag gick tisdag och onsdag i skola(var sjuk på måndagen) och sedan var det dags att fara ut på LIA (praktik- lärande i arbete) på torsdag och även fredag. Ska praktisera i cirka två veckor. Eftersom man ska bli handledare för barn och unga när man gått ut den här linjen är det vad praktiken också innebär. Det är spännande, men nytt och jag känner mig inte alls varm i kläderna ännu ;) Gissar att jag faktiskt inte hinner det få känna mig varm i kläderna heller, utan att jag kommer alltid få vara lite osäker, men det blir nog bättre för varje dag!
Jag känner mig dock mer bekväm nu än vad jag gjorde i torsdags :) 
Åt på Hesburger och drack en kaffe från Bagel Bee i går<3 Vardagslyx, eller?
 
Och som jag skrev ovan så är jag sjuk. Är förkyld och mitt huvud känns som att det är dubbelt större.. Har svullna körtlar brevid öronen/halsen och har snuva. Jättejobbigt! 
 
Nu dags för kaffe och paj som mamma lagat<3 
 
Ha en fin lördags kväll allihopa!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo