När energin slår till

Hösten är här. Med både glädje och sorg, skulle jag säga. Jag verkligen älskar sommaren med dess värme och sol och långa härliga sommarkvällar på verandan i bara shorts och linne. Sommaren är min absoluta favoritårstid, men hösten och våren känns som något mer ypperliga träningsårstider då hettan och alla eländiga flygfän är borta. Som nu. 
 
Oftast har jag ingen energi alls, men nu har jag energi så att det räcker och blir över. Det liksom kliar i fingrarna att få sitta upp i sadeln och rida. Ni vet när man vill göra allt man önskar och komma så långt man bara kan. Det är precis så nu. Jag vill bara nå alla mina mål, men jag vet att det är en bit tills det går. Det är inte kortsiktiga mål jag  har framför mig. Det är långsiktiga mål jag har att jobba mot, precis som det alltid är med hästar. Det är ingen kort varsel, och det är det i ingen sport. Du kan inte vara bra på det med det samma, även om man så önskade det. 
 
Några "mål":
❥ Fixa ridbanan klart. Jag har bestämt mig(tror jag) om att faktiskt ta 0-8 i grusstorlek och blanda i stenmjöl på ridbanan. Jag har läst runt och läste om att ridbanan blir antingen för hård eller för mjuk om man tar en storts och att det då var bäst att blanda flera storlekar. Ridbanan är det som gör att jag får vänta efter att sitta upp. Jag kan i och för sig rida ut och det är något jag kommer och vill göra, men utan en funktionell ridbanan känns det "värdelöst" att bara rida ut. Såklart inte, men när ridbanan är klar kommer jag lägga i en högre växel(förhoppningsvis har jag energi då). 
 
❥ Efter att ridbanan är klar vill jag börja rida. Sätta upp ett schema, en liten plan för kommande ridpassen. Försöka fullfölja det någorlunda. Jag menar, inte behöver jag trava exakt 10 minuter i ena varvet och liakdant i det andra. Det är mestadels känslan och humöret som avgör ändå. Jag vill bara ha en plan som jag ska följa lite sådär någorlunda :)
 
❥ Jag önskade verkligen att mitt stall någon gång blir ett riktigt "stall". Egentligen är det uteboxar, men lite mer "stadigt" byggt med platta utfrån boxarna och vanligt hustak. Jag planerar att det ska bli som en liten sadelkammare på sidan av boxarna där jag kan förvara lite saker utan att dom är i vägen och står i värsta vädret. Mest för att bara få bort alla grejor från gången, så att det blir fritt där. Först ska dock hela byggaden få brädor på, som ska målas. Sen ska innertaket byggas och någongång ska även en veranda utfrån plattan byggas. Jag VET att när det här är klart kommer det vara så fint. En dröm som blir verklighet, men frågan är när den drömmen ska uppfyllas ;) Det är så mycket och pappa kan ju tyvärr inte klona sig själv, haha!
 
Jag vill mycket mera, men det är tre saker jag har på G nu. Eller som jag vill ha på gång. 
 ❤ Skulle vara en såå fin bild om den inte vore suddig... Men hästarna var superfina på betet. Längde stegen, var avslappnade och ja, jäätteduktiga. 
 
Ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo