minda

Ridpass

God eftermiddag! 

Sitter på mammas jobb, ska fara och handla sen efter att hon har jobbat. Blir några timmar att sitta och titta, men ville med och handla så då får jag vackert sitta och se dum ut😉 

Fredag idag och helg! Så skönt med helg. Veckorna går så jäkla fort. Så helgen lär bara swisha förbi. Helgens arbete blir ridbane-fix. Ta bort lite mera sand på sandbanan och få ner banan lite mera för att det sedan ska få plats grus/sand där. Sen ska grus/sanden köras till ett annat ställe och sedan ska det grövre gruset bredas ut. 
Ganska mycket kvar innan den är färdig,  men det är på god väg. Tyvärr har bygget stått stilla nu i ca två veckor eftersom vi har gjort annat.. 
Men det finns att göra och i helgen blir det banan som är i fokus!

 Startade den här fredagen kl 08 för att släppa ut hästarna. Jag var så himla trött och hade helst av allt legat kvar i sängen en stund till, men med hästar har man ett stort ansvar. Jag får i och för sig mycket hjälp med fodrandet och utsläppandet, men när jag kan eller måste släppa ut har jag ju inget val. Hästarna vill gärna ut kl 08 då det börjat ljusna ute och är såklart hungriga. Nej men slut pratat om det😅 
Igårkgöll och i morse var det väldigt kallt! -2 grader i går kväll och det märktes mycket väl i morse då vattenslangen hade frusit.. Nu börjar det igen. Bära vattenämbar så att armarna blir tre meter långa 😥 Träning 😊💪 Haha!

I alla fall! 
När jag väl kom in var väl klockan runt 08.20 och jag valde faktiskt att stanna uppe trots tröttheten.. Jag ändå sovit 7 h och var inte så trött som jag var i går. Åt frukost och såg på film på datorn. 
Jag började se en film som heter "inte flera mord" som bland annat Tuva Novotny är med i. Jag älskar svenska deckare och också skådespelaren Tuva Novotny .För något år sedan kunde man se dessa filmer på tv4, och hittade igår dom på dreamfilm. Toppen👍

Kände mig så ofräsch att jag duschade. Perfekt inför en hästig dag😉 Nej, men jag kände mig så fruktansvärt smutsig och svettig.. 

Efter det for mamma och jag till mormor och morfar för att släppa ut hästar och mocka. 
Alltid mysigt i stallmiljö💖 Det är lite mera stall där än hemma 😊 Och flera hästar med! 
Sedan var vi där en stund till innan vi for hem. 

Väl hemma åt jag bananplättar och gick sedan ut för att mocka. Tog sedan hästarna till boxarna. Planerade att rida hästarna idag, eller en häst i alla fall. 
Ryktade och sadlade och satt sedan upp på Jocke. 

Han var så trippig till en början. Alltså, nyfiken och var väldigt skeptisk till allt runt omkring. Han var med andra ord på tårna och tyckte det var lite läskigt  att de gröna bladen har förvandlats till gula som ligger på marken. Längre in i passet blev han dock mycket mer avslappnad. Vi gick ju såklart ut till skogen och red sedan på grusvägen en del. 
Han var ändå lyhörd, trots att han var på tårna. När han hade blivit avslappnad var han fin stundvis. Följsam kändes han! Såklart mycket att jobba på, men fin för att vara första ridpasset på månader. Vi travade lite på grusvägen och kändes "som vanligt" fin stundvis. Fick lite lite galopp i höger på slutet, vilket han blev superpigg av och tyckte var roligt så sen ville jag lugna ner honom i traven innan vi avslutade. Ville få en sådär avslappnad, lagom och fin trav som känns igenom  ryggen istället  för en sån där studsig trav då han blev väldigt till studsig i traven efter galoppen. Tog en stund, men värt att jobba en stund till för att avsluta bra. Jag är jättenöjd över Jocke och jag tror han var nöjd över sig själv med då han såg väldigt glad ut efter passet. 
Duktig💓 


Vi provskrittade på ridbanan lite👍 Den känslan när vi sedan rider där då den är klar- obeskrivligt!

Hann inte rida Mitschi, så det får bli imorgon! 


Ha en fortsatt fin fredag💖