Första ridpassen hemma på månader

God kväll!

Jag sitter i soffan och är rätt trött efter dagens sysslor. Nöjd över att många av de måsten som jag skulle göra idag är gjorda. Skolan, intervjun  & allt det med hästarna. Ibland kan det vara jobbigt att ta tag i saker, men när man väl gör det kan det vara roligt också och efteråt är känslan härlig. Som jag sa tidigare, så gör det mig glad med fullt schema. Om man då fått det gjort. Tycker liksom att det är då livet leker eller rättare sagt, lever. Alla är dock olika och det är väl tur det ;)

Men i alla fall! Jag ryktade och red sedan hästarna en sväng. Roligt att äntligen få sitta upp och påbörja utvecklingen. 

Började med Jocke. Han kändes avspänd från början. Vi skrittade ner till sjön, till ridbanan igen sen iväg runt i vår lilla by. Till "kalhygget", stora hagen och ner för en stor backe på mormor och morfars tomt. Uppför är superbra för deras ryggar och han verkligen längde då. Ibland är det bra med kuperad mark 😉 
Totalt blev det en tur på ca 2km på 30 min. Skrittade allra mest, men tog något travsteg också. Jocke var superduktig i skritten och speciellt på ridbanan då vi gjorde lite ridvägar och det gick super. Följsam, fin och duktig❤️ 

Red i princip exakt samma runda på Mitschi. Han var dock väldigt spänd från början, vilket släppte i slutet och han blev avspänd och lydig. Superduktig han med❤️ Han hade en betydligt bättre trav än Jocke. Jockes trav är väldigt studsig, medan Mitschis är längre och bekvämare. Har nog litegrann med storleksskillnaden också! Vi red inte så mycket ridvägar, utan fokuserade på en ganska kravlös ritt. 

Väldigt mysiga uteritter❤️ 

Nu saknas bara att ridbanan blir färdig och sedan att jag köper en hoppsadel. 
Nu har två lass grus kommit och det som behövs nu är att det ska grävas ut och sedan ska ytterligare mera grus. Mycket grus går åt, haha! 

Jag vill verkligen ha en ny hoppsadel. Jag har knappt någon, utan den jag då ser som hoppsadel är min wembley international allround mot hoppsadel som stoppningen är rätt dålig på. Vill ha en ny- begagnad hoppsadel med bra knästöd. Problemet är att det inte verkar finnas så mycket utbud på hoppsadlar här på Åland och jag vill inte betala supermycket heller. Från Jockes ridtur!
Och en suddig bild från Mitch ridtur❤️

Tyvärr så kunde jag inte rykta dom särskilt bra då de flesta av borstarna var blöta.. 


Imorgon ska dom tränas på något sätt. Ridning, longering, tömkörning eller springa fritt. Vi får se! Förhoppningvis ridning! 

Nu ska jag göra i ordning mig för att snart gå och sova. Ska duscha, kolla kläder och sen gå och sova! 

Börjar först 10 imorgon😁 Så kan sova rätt länge! 

Hästarna hemma!

Hej! 

Sitter i skolan och väntar på att pappa ska sluta för att åka hem med honom. Slutade egentligen klockan 14, men jag och en klasskompis skulle intervjua en teaterlärare, så man kan säga att det är först nu jag har slutat, haha😁

Ska hem och äta och sedan rykta hästarna och rida dom ca 30 min var. Första ridpassen ska inte vara så långa och kommer innehålla mycket skritt och ridvägar. Tänkte även att vi rider ut en sväng till skogen. Är sjukt trött, men jag hoppas jag ska orka efter att ha fått i mig lite mat :) Verkligen längtar hem till att äta smörgås med havrepastej på😋 Lagade tre aluminium formar havrepastej igår. Så gott! Precis min smak. Jag föredrar oftast salta saker istället för söta och älskar salami och torkat kött, men jag har tänkt börja äta mera vegetariskt igen. Gott, fräscht och djurvänligt och det är därför jag äter vegetarisk mat också. Sedan att det på något sätt bidrar till att miljön mår bra är toppen, men det är inte huvudsaken till att jag vill minska köttkonsumtionen. 

Det värsta när jag börjat älska någon mat så mycket är att jag vill äta det hela tiden, till lunch, mellanmål och middag. Som att jag älskade salami-baguetter så mycket för nån vecka sedan. Salami och brieost som pålägg- så jäkla gott. Åt det hela tiden. Skulle inte alls förvåna mig om jag äter så mycket av det goda så att jag sedan spyr och kommer avsky maten.. Det har ju hänt, men det var ett tag sen. 


I lördags tog vi hem hästarna. Pappa och jag körde dit traktorn och släpet och mamma kom dit med bil. Vi var förberedda på att det skulle ta länge att få in dom i transporten, så vi hade både müsli och hö med. 
Vi kom dit, hästarna kom efter ett tag dit och jag tog på grimman på Mitschi som var nyfiken på transporten. Jocke såg den och gick direkt undan, haha. Såg lite kul ut😄 Tog sedan på grimman på honom. Öppnade travsporten. Jag måsta gå på naturens toa och när jag kom tillbaka var Jocke lastad. Duktig pålle(och duktig mamma)! Så sen tog det något försök innan Mitchi gick på, men det gick verkligen superbra att få på dom. Sen började vi hemresan och med traktorn går det ju inte snabbt, så hästarna får lite transport vana. 40 min tar det ungefär hem med traktor. De smaskade hö och det gick finfint! 
Alltid nervöst när man ska köra hem dom. Vad som helst kan hända. Dom kastar sig. Får panik i transporten. En bil kör in i släpet. Släpet kan välta. Aa, alla de tankarna går i huvudet, men det gick jättebra, som sagt. 

Väl hemma fick dom gå i hemma-hagen och började beta gräs. Gräset där var ju väldigt gott, tyckte dom. Något kortare och frodigare än på betet😉 
Det såg inte alls ut som att dom tyckte det var jobbigt att komma hem. Dom gick ju snällt på transporten och var helt avslappnade hemma.  
Borta bra, hemma bäst! 

Igår fick dom gå till stora hagen och äta där. Större hage, skog och mer frihet där än i lilla hemma-hagen. 

Sen fick dom lite kraftfoder som början på en lång träningsperiod på kvällen. 


Och idag vid 08.15 fick dom gå ner till stora hagen innan jag for till skolan. Jag älskar ändå rutiner. Att just gå ner med hästarna till hagen innan före skolan. Och att ha fullt schema och hinna mycket. Tyvärr lär jag inte hinna så mycket mera när jag börjar rida/ träna. Kommer ta ca 3 h att rykta, rida och fixa stallet. Exklusive övriga sysslor då. Får jag det gjort kommer det kännas bra, men är rädd för att det inte kommer det. Vill det, men är en jävla latmask ibland och kommer aldrig igång med det jag vill. Idag ca 08.15 ❤️❤️


Nu ska jag fara hem. Pappa är påväg och dagen slutar inte ännu. 

Ha en fin måndags fortsättning😊 

Lördag förmiddag

Hej!

Klockan har precis slagit några minuter över 10 och jag har varit uppe sedan 08. Skulle egentligen sova till 08.30 men hade tydligen satt på larm 08.00.. Så var inte direkt pigg när jag vaknade och på en helg känns det som att man behöver vila ut, men nej, det får väl bli imorgon istället! 

Helg ja! Skönt. Tycker veckorna går så jäkla fort. Innan man vet ordet av det är det väl jul, sen vår och sen sommar igen. Livet går fort ibland! Att ta vara på tiden är något man lärt sig. Har inte tänkt på det förut direkt, men nu gör jag det. Gäller att inte sova bort livet i alla fall. Eller det får man väl göra som man vill, men personligen är det inget jag vill göra 😁

Lördag idag och hästarna ska hem! Jag sitter inne just nu, men var ut en sväng förut. Borde äta något så att man får lite krafter, men jag är aldrig hungrig på morgonen.. Så förberedelser för att ta hem hästarna äger rum just nu. Eller snart i alla fall. Stängslet till hagarna ska ses över och "stallet" ska även sopas och göras lite finare. Ser framemot att få hem hästarna. Att köra hem dom kommer vara nervöst! De är inte så vana att transporteras nu och dessutom inte med traktor. Det gick jättebra när vi for med dom till betet, men man måste vara beredd på allt. Är inte direkt hundar man sysslar med.. och inte heller saker. Djur med känslor och man vill inte att dom skadar sig. 

Så! Med det sagt är det dags för att ta tag i dagen. 
Äta lite, gå ut och kolla stängslet, fixa stallet och sedan sätta släpet traktorn. 
Planen var egentligen att köra hem dom den här tiden, men mamma skulle göra annat nu, så blir lite senare. 

Kommer börja rida först på måndag, tror jag. Bara skritta första dagarna och sedan framåt i lugn takt. När dom kommer hem får dom eventuellt gå ner till stora hagen och beta där istället för att vara i hemma- hagen. Vi får se hur det blir. Dom kommer ännu få gå ute ett tag till tills höststormen kommer. Är det alltså någorlunda varmt och inte regn eller blåst får dom gå ute ännu. Tillgång till tak har dom ju eftersom det är öppet till boxarna. 
Hoppas dom vill komma hem! Det vet man ju inte. Tror både och. Man vet själv att det bra borta, men hemma bäst ;) Stort bete där och jag tror dom verkligen älskar det. Vore jag häst skulle jag det. Dom har ju varit där i ca 2, 5 månad och nu börjar ju gräset bli slut och det har tappat näringen. 

Men ja! Ha en fin lördag❤️ 

❤️❤️