Första ridpassen hemma på månader

God kväll!

Jag sitter i soffan och är rätt trött efter dagens sysslor. Nöjd över att många av de måsten som jag skulle göra idag är gjorda. Skolan, intervjun  & allt det med hästarna. Ibland kan det vara jobbigt att ta tag i saker, men när man väl gör det kan det vara roligt också och efteråt är känslan härlig. Som jag sa tidigare, så gör det mig glad med fullt schema. Om man då fått det gjort. Tycker liksom att det är då livet leker eller rättare sagt, lever. Alla är dock olika och det är väl tur det ;)

Men i alla fall! Jag ryktade och red sedan hästarna en sväng. Roligt att äntligen få sitta upp och påbörja utvecklingen. 

Började med Jocke. Han kändes avspänd från början. Vi skrittade ner till sjön, till ridbanan igen sen iväg runt i vår lilla by. Till "kalhygget", stora hagen och ner för en stor backe på mormor och morfars tomt. Uppför är superbra för deras ryggar och han verkligen längde då. Ibland är det bra med kuperad mark 😉 
Totalt blev det en tur på ca 2km på 30 min. Skrittade allra mest, men tog något travsteg också. Jocke var superduktig i skritten och speciellt på ridbanan då vi gjorde lite ridvägar och det gick super. Följsam, fin och duktig❤️ 

Red i princip exakt samma runda på Mitschi. Han var dock väldigt spänd från början, vilket släppte i slutet och han blev avspänd och lydig. Superduktig han med❤️ Han hade en betydligt bättre trav än Jocke. Jockes trav är väldigt studsig, medan Mitschis är längre och bekvämare. Har nog litegrann med storleksskillnaden också! Vi red inte så mycket ridvägar, utan fokuserade på en ganska kravlös ritt. 

Väldigt mysiga uteritter❤️ 

Nu saknas bara att ridbanan blir färdig och sedan att jag köper en hoppsadel. 
Nu har två lass grus kommit och det som behövs nu är att det ska grävas ut och sedan ska ytterligare mera grus. Mycket grus går åt, haha! 

Jag vill verkligen ha en ny hoppsadel. Jag har knappt någon, utan den jag då ser som hoppsadel är min wembley international allround mot hoppsadel som stoppningen är rätt dålig på. Vill ha en ny- begagnad hoppsadel med bra knästöd. Problemet är att det inte verkar finnas så mycket utbud på hoppsadlar här på Åland och jag vill inte betala supermycket heller. Från Jockes ridtur!
Och en suddig bild från Mitch ridtur❤️

Tyvärr så kunde jag inte rykta dom särskilt bra då de flesta av borstarna var blöta.. 


Imorgon ska dom tränas på något sätt. Ridning, longering, tömkörning eller springa fritt. Vi får se! Förhoppningvis ridning! 

Nu ska jag göra i ordning mig för att snart gå och sova. Ska duscha, kolla kläder och sen gå och sova! 

Börjar först 10 imorgon😁 Så kan sova rätt länge! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo