Halt..

God kväll!

Klockan är 21:10. Varit på kalas ikväll och har varit i skolan idag. Med andra ord har dagen gått fort och jag har inte hunnit gjort något mera än att äta typ. 

Helgen har varit superduper. På lördagen var vi hemma mestadels. Handlade en sväng på förmiddagen och sedan höll vi ju på med ridbanan. Just det! Har redan skrivit det, hahah😄 

På söndagen gick hela dagen åt Ålands största höst- engagemang- skördefesten! Vi besökte Bolstaholms gård, Soltuna resturang och Chipsen.
Roligt! Händer ju bara en gång per år och har aldrig besökt varken Bolstaholm eller Soltuna, så det var kul att få se hur det ser ut. 

Hemma hann jag inte göra så mycket, men någon gång får det vara okej :)

Nu sitter jag i köket. Egentligen väldigt törstig och skulle vilja dricka vatten, men vill skriva klart först 😄 

Hästarna hämtades upp från hagen för inte så länge sedan. Dom fick vara där några timmar extra eftersom vi var på kalas. Men jag märkte något tråkigt när vi skulle leda "hem" dom.. Jocke haltar på höger bak. Jättetråkigt! Såklart vet vi ju inte vad det är och vad det orsakats av, men mamma tror det är en vrickning som han fått när man antagligen halkat i hagen.. Hann var något varm och lite svullen vid karleden och han vill helst inte stödja  på benet alls. Vi kommer avvakta och hoppas det blir bättre. Han har fått på sig kyllera där. "Tyvärr" är det inte kotan eller skenbenet, utan karleden som är svullen, så det går inte direkt att linda. Kanske går, men tror främst vi endast har kyllera på. Stackars Jocke🙁 Tur att vi inte börjat träna ännu, om vi ska se något positivt i det hela. 

De står inne i boxarna och tuggar hö nu. Kraftfodret i blöt, så väntar på det innan vi går och "nattar". 

Imorgon får hästarna stanna i hemma-hagen. Jocke får gå ut, men kyllera ska på. Vi får eventuellt fara och köpa lite liniment och självhäftande linda.. Stackars Jockis ❤️

På tal om hästar! Det är någon artikel om att hästar måste få ha sällskap på hippson som jag har lite tankar kring. 
Det ska tydligen bli regler för hästhagar vilket jag tycker är mer än rätt. Jag blir arg när jag ser hästar gå ensamma. Klart det finns undantag, men jag tror många inte har kunskap i hästens beteende. Som de flesta vet är hästar flockdjur. Det betyder att dom inte vill vara ensamma. Många hästar få stå i både små hagar och helt ensamma. Jag ser inte riktigt det goda i det, för det känns mer som en bestraffning för hästen än som något gott. Skaderisken är för hög... Såhär. Jag tror många hade skiljt på Jocke och Mitschi. Jocke är väldigt hög i rang och bestämmer. Han jagar bort Mitschi när han inte vill ha honom nära. Mitschi är låg i rang och tar inte för sig. Som med både djur och människor finns det roller. Och ibland djur kanske den där rollfördelningen inte är så rättvis, men det är deras natur att ha en flockledare. Jag tror det skulle finnas människor som anser att Jocke och Mitschi inte trivs med varandra, men jag vet att dom vill gå med varandra. Jag skulle inte ens kalla två hästar för en flock, skulle vilja ha 4 hästar på grund av det. Jag tror för det mesta det är okunskap när det handlar om ensamma hästar, men att det i vissa fall faktiskt finna undantag. Tyvärr har jag svårt ett förstå det, så skulle inte riktigt tro på det före jag ser det själv, men man ska inte vara trångsynt och tänka "aldrig att det finns". Så långt det går, ha hästar tillsammans med varandra och i större hagar- snälla! Såsom nån skrev. Istället för att utnyttja den lilla yta till mark man har för hästarnas hage, så bygger folk upp stora ridhus istället.. Korkat. Minst sagt. 

Men nu ska jag ta och ta tag i kvällen. Imorgon ska jag spela teater med tre klasskompisar på ett dagis.. 😁 
Bilder ifrån i söndags❤️

God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo