Hästarna hemma!

Hej! 

Sitter i skolan och väntar på att pappa ska sluta för att åka hem med honom. Slutade egentligen klockan 14, men jag och en klasskompis skulle intervjua en teaterlärare, så man kan säga att det är först nu jag har slutat, haha😁

Ska hem och äta och sedan rykta hästarna och rida dom ca 30 min var. Första ridpassen ska inte vara så långa och kommer innehålla mycket skritt och ridvägar. Tänkte även att vi rider ut en sväng till skogen. Är sjukt trött, men jag hoppas jag ska orka efter att ha fått i mig lite mat :) Verkligen längtar hem till att äta smörgås med havrepastej på😋 Lagade tre aluminium formar havrepastej igår. Så gott! Precis min smak. Jag föredrar oftast salta saker istället för söta och älskar salami och torkat kött, men jag har tänkt börja äta mera vegetariskt igen. Gott, fräscht och djurvänligt och det är därför jag äter vegetarisk mat också. Sedan att det på något sätt bidrar till att miljön mår bra är toppen, men det är inte huvudsaken till att jag vill minska köttkonsumtionen. 

Det värsta när jag börjat älska någon mat så mycket är att jag vill äta det hela tiden, till lunch, mellanmål och middag. Som att jag älskade salami-baguetter så mycket för nån vecka sedan. Salami och brieost som pålägg- så jäkla gott. Åt det hela tiden. Skulle inte alls förvåna mig om jag äter så mycket av det goda så att jag sedan spyr och kommer avsky maten.. Det har ju hänt, men det var ett tag sen. 


I lördags tog vi hem hästarna. Pappa och jag körde dit traktorn och släpet och mamma kom dit med bil. Vi var förberedda på att det skulle ta länge att få in dom i transporten, så vi hade både müsli och hö med. 
Vi kom dit, hästarna kom efter ett tag dit och jag tog på grimman på Mitschi som var nyfiken på transporten. Jocke såg den och gick direkt undan, haha. Såg lite kul ut😄 Tog sedan på grimman på honom. Öppnade travsporten. Jag måsta gå på naturens toa och när jag kom tillbaka var Jocke lastad. Duktig pålle(och duktig mamma)! Så sen tog det något försök innan Mitchi gick på, men det gick verkligen superbra att få på dom. Sen började vi hemresan och med traktorn går det ju inte snabbt, så hästarna får lite transport vana. 40 min tar det ungefär hem med traktor. De smaskade hö och det gick finfint! 
Alltid nervöst när man ska köra hem dom. Vad som helst kan hända. Dom kastar sig. Får panik i transporten. En bil kör in i släpet. Släpet kan välta. Aa, alla de tankarna går i huvudet, men det gick jättebra, som sagt. 

Väl hemma fick dom gå i hemma-hagen och började beta gräs. Gräset där var ju väldigt gott, tyckte dom. Något kortare och frodigare än på betet😉 
Det såg inte alls ut som att dom tyckte det var jobbigt att komma hem. Dom gick ju snällt på transporten och var helt avslappnade hemma.  
Borta bra, hemma bäst! 

Igår fick dom gå till stora hagen och äta där. Större hage, skog och mer frihet där än i lilla hemma-hagen. 

Sen fick dom lite kraftfoder som början på en lång träningsperiod på kvällen. 


Och idag vid 08.15 fick dom gå ner till stora hagen innan jag for till skolan. Jag älskar ändå rutiner. Att just gå ner med hästarna till hagen innan före skolan. Och att ha fullt schema och hinna mycket. Tyvärr lär jag inte hinna så mycket mera när jag börjar rida/ träna. Kommer ta ca 3 h att rykta, rida och fixa stallet. Exklusive övriga sysslor då. Får jag det gjort kommer det kännas bra, men är rädd för att det inte kommer det. Vill det, men är en jävla latmask ibland och kommer aldrig igång med det jag vill. Idag ca 08.15 ❤️❤️


Nu ska jag fara hem. Pappa är påväg och dagen slutar inte ännu. 

Ha en fin måndags fortsättning😊 


Kommentarer
Postat av: Emma - mode - mamma

så fina bilder =)

kram kramis

Svar: Tack så mycket 😊 Kram!
minda

2017-09-18 @ 14:37:16
URL: http://nouw.com/lillemmish
Postat av: Anita

Mysiga bilder :D

Svar: Tack så mycket 😃
minda

2017-09-18 @ 17:27:37
URL: http://siliiins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo