Jockes hälta

Hej!

Klockan är mycket och jag sitter uppe ännu. Men jag ska alldeles strax bege mig till sängen.

Onsdag idag. Redan. Torsdag imorgon och ännu en skoldag väntar. På fredag ska vi rida ifrån skolan och det är något jag längtar till😃 Haha! Har inte ridit ridskole-hästar på ett år? Eller är det till och med två?
Ska bli spännande i alla fall, även om jag nog inte får galoppera eller göra något mer invecklat. 

Som jag skrivit i bloggen tidigare så märkte vi att Jocke var halt i måndags när vi tog upp honom från stora hagen. Vi visste förstås inte vad orsaken var och vi har funderat över om det varit hoven som verkats ner för mycket och blivit inflammerad eller om han bara vrickat sig. Igår fick han stå med lindad hov med jodopax inpackning och så har vi kult ner skenbenet och kotan, karleden då han är svullen och varm där. Det har blivit bättre och han verkar inte ha lika ont som i måndags kväll och igår. Det är inte heller lika varmt som det var igår, men lite svullnad ännu. Han fick omlindat igårkväll och när vi idag tog bort märkte vi att han hade var/ ett sår vid kronranden som är precis ovanför hoven. Som nagelbandet för oss. Det har vi inte märkt förut, utan trodde det igårkväll var under det sjuka var.. Så nu tror vi att han har fått ett sår vid kronranden som han har fått bakterier/ smuts i och nu varats. Nu står han i boxen med endast desinfektionsspray och liniment där svullnaden är... Hoppas det blir bättre och inte värre nu! Imorgon får han nog helst vara utan linda, men samtidigt skulle det behöva vara rent.. Svårt när man har lerig hage. Såret behöver ju få läka och då är det bäst öppet, men man vill ju inte få dit bakterier, som sagt. 
Vi får helt enkelt behandla så gott vi kan och hålla koll! Blir det värre behöver veterinär kontaktas.. Stackars Jocke❤️
Kunde vara värre, men hältor och sår  är inte alls kul även om det även bland sjukdomar finns värre.. Har lyckligtvis haft turen att faktiskt inte ha så sjuka hästar, men nu kom det första "allvarliga" problemet.. 

Jag har faktiskt inte ridit alls nu sen förra veckan.. Jättetråkigt är det visst, men jag har verkligen inte orkat och lär nog inte heller ha motivationen uppe senare heller. Men då känner jag att jag måste! 
Idag kände jag den här underbara känslan att få andas stallukt. Att vara där och pyssla, mysigt när det väl är det. Det värsta är att komma ut till stallet. Nu när hösten kommit är det så kyligt och man nästan fryser av tanken att gå ut. Ja, med andra ord inte alls redo för vintern ännu och det är ju tur att det är två månader kvar ännu, haha.. Hösten är okej, nästan bättre ridmässigt då jag inte tycker om att träna hästarna i supervärme, men just det här regnet är inte roligt. Vintern är bara bläää.. Halt och jävligt. Nä, fy... det kan ta länge tills den kommer. Är jag på träningshumör får jag väl ta och fara till ridhus.. Då är det tur med korta avstånd till det mesta på Åland. Man kan ju säga att Åland är lite "allt i ett". 
Tur i oturen att Jocke fick hältan/ såret nu och inte då vi var uppe i tränandet.. Vet ju dock inte vad som händer i framtiden, men hoppas att det inte blir några sjukdomar eller något sådant från varken min eller deras sida(ingen alls faktiskt)! 

Vill ta tag i ridningen när ridbanan är klar och ännu är den inte det. Vi fick två gruslass häromdagen, men vi har inte hunnit göra något och dessutom är vi lite osäkra hur vi ska göra.. 
Finns så mycket att välja på med underlag.. eller ja, jag tycker det. Hade tänkt ha 0-4 på ridbanan som ytlager, men från firman vi beställde grus ifrån sa han att det var bättre att blanda 0-8 och stenmjöl, så vi har alltså fått hem ett sånt lass nu och också ett 0-32 som ska vara där det ännu saknas sånt. Jag är fortfarande osäker om jag verkligen vill ha 0-8 eller 0-4 eller hur man ska göra.. så svårt! Mina hästar är ju barfota och då tänker jag att grus-sanden borde vara lite finare. Ja, svårt beslut! 

Nu måste jag gå och sova! 


Jockisen med bandage på sig☹️ Sötisen❤️
Produkterna som används- jodopax och liniment. Var till lantbruk i går och skulle ha jodopax koncentrat och djävulsklo(inflammationshämmande), men varken det ena eller det andra fanns... Typiskt!

Känns så jävla dumt att skriva om produkterna och visa jockes bandage. Som att varför är det nödvändigt, haha!  Och som att jag inte bryr mig om det, men ja.. jah bryr mig självklart och varför är väl för att det är ett minne.. Ja, låter väldigt konstigt, men en dagbok är en dagbok och Jocke lider inte av dom här bilderna ;)


God natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo