Omotiverad

Hej! 

Och så var det helg igen! Hur jäkla fort går inte veckorna?! Tycker alla veckor bara swishar iväg! Skolan en och en halv vecka till innan jag  (klassen) går ut på LIA(lärande i arbete). Något nervös inför det ja, men tar det som det kommer. 

Veckan har varit bra, men jag har varit så otroligt jäkla trött.. Har ridit två gånger i veckan och resten har jag sovit bort kvällarna och inte alls orkat mig ut.. Omotiverad och trött till det mesta. 

Red måndag och onsdag. Skrev ju om måndagens pass och onsdagens pass blev lite likadant. Min morbror var hit och grävde ut gruset på (den kommande) ridbanan och det var allmänt oljud i "byn" då, men trots det var hästarna, speciellt Jocke, otroligt lugn(a). Mitschi var lite nervös och ville inte att jag skulle hoppa upp, men jag kom upp och han var helt okej med det ändå. Som alltid är Mitschi spänd i början av ett ridpass. Ibland kan man ha tur och han är avslappnad från första stund, men oftast behöver han ca 10-15 minuter för att stressa ner och bli avslappnad. 

Vi red i princip samma runda som på måndagen men lite andra "vägen". Rundan är ca 2km vilket är ganska bra tycker jag. Skulle vara kul att rida ut lite längre någon gång, men vet ej när det blir.. 
Jocke speciellt kändes fin och avslappnad och jag har börjat hitta knappar för att få honom att gå mer i form. Alltså! Det är just den där fingertoppskänslan man är ute efter. Att känna att vi är ett. Den känslan är underbar. Travade något steg och han kändes avslappnad några steg. Jocke har en väldigt studsig trav som jag hoppas kunna jobba bort. Den är inte fin. Han behöver länga mera på stegen och få mer scwung istället som hans nuvarande steg som är "platta" och korta. Mitschi har en betydligt bättre trav, men som jag sagt tidigare får man en känsla av att han är halt oftast i traven.. Skulle vilja köpa boots åt honom då man märker att han ogillar att gå på grus. 

Hästarna har gått i stora hagen ungefär 8-10h per dag nu den här veckan. Jag tror dom trivs där eftersom hagen är lite mer "fri" med skog och så är den stor. Hemma-hagen är säkert en mer trygg miljö, men samtidigt lite tråkig. Klagar inte! Mina hästar får gå på betydligt större hagar än många hästar, men dröm-hage skulle jag inte säga att hemma-hagen är dock! 
Och något vi också började med i förr går är att vi nu stallat in dom, vilket betyder att dom är i boxarna på nätterna. Och man märker också att dom vill in. Dom kommer när man är där och man behöver aldrig leda in dom, utan dom bara går in helt själva. Jag tror att boxarna är som en trygg miljö för dom och där får dom vila ut liksom. Jag tror inte Mitschi skulle vilja gå på lösdrift då han är låg i rang och osäker. Han gillar att "ha sin plats". Jocke som är hög i rang skulle nog säkert kunna gå på lösdrift utan problem, men han verkar tycka om att vara i sin box om natten. Såklart har alla olika tankar och jag kan tänka mig att lösdrift låter som ett snällare alternativ och ja, jag håller med, men samtidigt får man gå lite efter vad hästarna ser ut att tycka. Vi uppfattar det såhär i alla fall. 

Jag känner mig faktiskt otroligt omotiverad att rida just nu. Jag har gått ungefär alla dagar den här veckan från 08.00-16 i skola och utöver det är det ca 2 h före och efter som blir tagna "till skolan" för att klä på sig, fara till skolan och sedan kanske handla och sen hem. Jag orkar inte rida då! Jag känner mig rätt så pinsam när jag säger så, men så är det. Är helt slut. Red måndag och sen var jag ännu mer trött på tisdag, så först onsdag kunde jag rida och varken vädret eller humöret var på topp idag heller.. Vi får se hur det blir imorgon, men jag hoppas jag rider. 

Jag hoppas och tror jag kommer få mer motivation när ridbanan är klar och annars är det ju lite onödigt också. Men om det vore så att jag faktiskt inte kommer vara intresserad ( vilket är en mardröm) så har nog min pappa en plan vad han ska ha den "stora" ytan till...  Men jag hoppas och tror jag kommer ha mer motivation till ridandet senare då ridbanan är klar. 

En sak till jag är i behov av och som även det kommer höja motivationen är en ny hoppsadel som jag redan pratat om. Det är det viktigaste bland hästutrustningen, allt det andra behöver inte vara tipp topp. En sak jag också behöver tänka på är att man faktiskt inte behöver sprillans nya saker eller jättebra, märkes prylar för att bli en bra ryttare. En bra ryttare blir man av känsla, skulle jag säga, inte av snyggaste och dyraste tränset. Punkt. 

 

En halvdålig bild på mig och Jocke❤️ Från tidigare. 


Ha en fin kväll och godnatt! 
Ska ut till pållarna nu❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo