Söndag

Hej! 

Söndag idag! Ännu en vecka gjord i yrkesskolan. Inget ovanligt utöver förra veckan. Det rullar på! 

Nu är det helg. Söndag och i och för sig slut på helgen snart. Lördag igår och jag gjorde typ ingenting. Var iväg en sväng till mormor och morfar på dagen, for till hästarna och fodrade dom samt letade efter svamp i skogen där. Hittade inte så värst mycket så for hem till orten och letade i skogarna här. Hittade inte direkt något då heller.. 
Igår var jag typ sur hela dagen. Var på väldigt dåligt humör och blev arg för ingenting. Känner att tålamodet tar slut så fort jag tänker på ridbanan. Den borde ju vara färdig att ridas på nu, men den är inte klar. Får panik över det. Hästarna åldras, jag med. Hösten är kommen och i slutet av den här månaden ska vi ifrån skolan till Sleipner och rida. Såklart finns ju erfarenheten av ridning där, men jag har märkt att underben/ underskänkeln blir ostadig efter ett uppehåll från ridningen. Vill inte känna mig osäker och inte ha balans när jag sitter där på hästen. Inte för att jag skäms eller är rädd för att någon ska se att hag är "osäker", men har tänkt att jag skulle rida ca 1 vecka innan det och det känna stressigt. 
Pappa fixade till ridbanan lite igår på förmiddagen, men nu behövs två lass grus, varav ena lasset ska vara större grus och andra "mellangrus". 
Snart! Men tålamodet är slut och jag vill gärna att den ska vara färdig nuu!
Sen skulle pappa till jobbet på kvällen och jag följde med och så handlade vi. Han skulle kolla till farmors kattor också eftersom hon är bortrest.  

Idag har jag ännu inte fått något gjort. Ska precis just gå ut och mocka ur boxarna hade jag tänkt. Städa stallet inför hästarna hemfärd om ca en vecka. Tänker att vi tar hem dom på lördag. Dom stortrivs där på ca 3 ha mark. Jag vet att dom gör det. Vilket djur skulle inte det? Jag är verkligen emot små hagar. Det är inget okej med det. Det är inte små djur vi snackar om, utan hästar. Spelar roll om de rids 90 min per dag , de vill väl också ha frihet? Så är min tanke och av 10 hästar jag har känt har ingen av dom velat gå i en liten hage. KANSKE finns undantag, vad vet jag 😊 
Men mina pållar stortrivs! Tacksam att jag får ha mina hästar där😇

Och för att jag står för tjejers rättigheter behöver det här skrivas ut!
En kille på 17 år har tillsammans med en kompis våldtagit en tjej på 13 år.. Jag vet inte hela saken, men jag har läst domen och vet den. Jag tycker inte en sådan här sak ska sopas under mattan. Sluta göm allting, sluta att inte bry er! Och dom som kan mera än vad jag kan, gör något! Tycker inte om att man inte ska bry sig. Man MÅSTE bry sig här i världen. Man kan inte bara blunda för allting. De här killarna har förstört en tjejs liv. Ena killens mamma, Anna Book, kallar tjejer för smuts. Alltså! Har alltid tyckt gott om henne, men efter det här. Aldrig! Aldrig att jag kan gilla en människa som försvarar en kille som våldtagit en tjej. Tycker Anna borde ta och läxa upp sonen och skämmas istället för att gå på offret. Herregud! Och skaffa inte barn om man inte heller tänker uppfostra dom. Uppfostran har med det här att göra. Det är till en viss del förälderns fel. 


Ja! Ska äta något och gå ut sen😃 Ha en fin söndag! 

Min ena finis❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo