minda

Friday, friyay
God dag!
Just hemkommen ifrån mormor och morfar och stallsysslor. Det är en lycka att få tillbringa förmiddagarna i ett stall med hästarna alldeles i närheten. Som en hästälskande människa är det en bra början på en dag och vad kan bli bättre än att solen lyser upp allt och snön reflekteras av ljuset. Det är nästintill magi- en magisk dag att få göra till vad man vill. 
"Sorgen" efter Luna har lagt sig något. Jag försöker att tänka så lite som möjligt på det eftersom varje tanke på henne gör mig illamående. Tiden läker alla sår, så sant, men när man är i det känns det som en evighet tills man ska få må bra igen. Som jag sa, det bästa är att vi har kämpat för henne. Att vi tog henne till veterinären, och att veterinären gjorde det hon kunde- att vi försökte. De andra undulaterna fick se henne sen, så att dom vet vart hon tog vägen. 
 
Jag kan inte riktigt förstå hur man kan skilja djur från deras familj ofta, klart det händer, såsom varje gång man köper hästar eller övriga djur. När Boisen dog för två år sedan ganska precis(den 27 februari) så gnäggade de andra tre hästarna i hagen och det var det som gjorde det värst av allt. Gnäggandet ifrån dem var det som gjorde mest "ont". Att dom inte förstod vad som hade hänt, men de fick också se honom. 
 
Nu går vi vidare. Det behövs! Livet går vidare, trots alla jobbiga motgångar som jag tycker jag ställs inför alltför ofta. 
 
Pappa och jag, eventuellt min bror, ska fara efter paket idag. Med lite tur kanske bootsen har kommit, så hoppeligen ligger lappen i lådan idag istället som gör att vi kan fara och hämta ut det. 
Hoppeligen ska vi handla också, då jag saknar lite i kylskåpet, fastän det är rätt så fullt. 
 
Nu ska jag se gamla avsnitt av Sveriges mästerkock, som jag tycker är så intressant. Man blir inspirerad och motiverad till matlagning. 
 
Ha en fin fredag! Här är vädret så fint med strålande sol i det kalla, knispriga vädret. Lite "hej mitt vinterland nu", haha. Vi hade 15 minusgrader imorse, hittills rekord för den här vintern. 
Jocke som var nyfiken på morötterna jag hade med mig i går. Jag har "lärt" honom att göra sådär med munnen/tänderna innan han får godis, haha. Så när jag gör så vill han ha godis..
Sötnos<3
 
 
 
 
 
 
Rolig träning

Hej!
Och så var det torsdag idag. Tiden går så jäkla fort och sportlovet har bara sprungit iväg. Jag har nog inte riktigt hunnit med, men samtidigt gör man sportlovet till det man vill. Jag menar att jag kanske borde ha prioriterat andra saker & gjort andra saker om dagarna. 
Det bara snöar och snöar här. Just nu är det uppehåll men det är ofta det snöade när jag vaknade och slutade för en stund sedan. 
Eftersom det är halt under all denna snö går det inte att rida. Eller såklart det går, men jag vill inte riskera att hästen faller omkull och i värsta fall bryter benen. Bättre att ta det säkra före det osäkra ;) 
Jag är dock avundsjuk på de som kan rida ut och rida trots skitväder. Drömmen vore ju att stalla upp sig på en gård med ridhus, men det är ju så dyrt med all rätt dock! Att ha hästar är dyrt och mycket spelar in när man har stora stall och inackorderingar. 
Men att stalla upp sig vore allra bäst. Då kunde man ju rida när man ville. Tyvärr har de allra flesta gårdar små hagar och det är inget jag står för. Däremot är jag inte alls medveten om hur gårdarna har hagarna, men det är ju tyvärr vanligt. 
Nåja! Jag får hoppas att barfota bootsen kommer snart. Hoppeligen ligger lappen i lådan att Horze paketet med bootsen är redo att hämtas,  men se senaste gångerna har mamma fått mess på telefonen och det har hon inte fått ännu.. 
Jag ska se hur underlaget är ute. 

Jag steg upp vid nio. Pappa tog hästarna idag då han var uppe tidigare än mig. Mamma har faktiskt satt ut dom nu de senaste dagarna, men jag ska göra det resten av veckan. 

Jag städade mitt rum idag som jag inte har städat sen i höstas... Mycket välbehövligt! Jag lovade ju nästan en video om julpynt i julas, men pinsamt nog tog jag aldrig tag i det. Jag kanske kommer att göra en liknande men i påsk/ vår. Vi får se! 
Mitt rum är dock fullt av hästsaker.. några schabrak, en sadel och annat som tar plats och gör att rummet ser oredigt ut. Men, jag får helt enkelt vänta på ett rum som ska byggas bredvid uteboxarna som ska vara uppvärmt och ha plats för grejor. 

Jag ska gå ut och mocka nu. Ett stort problem såhär års och när det är så kallt är att hästarnas bajs fryser och spånen med. Det är inte alls trevligt. Man får köra bort ännu mera ren spån och bajset sitter fast ibland. När man ska hämta spån får man stå och hacka med spaden en stund och det är ändå rätt fruset och man får med frusna "spånbollar". Det allra bästa skulle vara uppvärmt stall och ett garage där man kunde ha spånen, men det är ganska omöjligt, åtminstone det sistnämnda. 

Visst skulle man kunna bygga ett uppvärmt stall. Det är bara att spika för brädor och ha en värmefläkt (eller nåt), men jag vill nog ändå ha det öppet. Det är så trevligt på de varmare årstiderna att ha det öppet. 

Efter jag varit ut skall jag gå och duscha. Känner mig sjukt skitig. 

Sen måste jag nog gå ut i det här underbara vinterlandet. Haha, underbart och underbart, men vackert är det definitivt. Och hur bra är det inte med ordentliga vinterdagar nu när det är sportlov?! Hade jag barn skulle de få vara ute och leka i snön, åka pulka, skida och leka snöbollskrig. Kanske om ett tiotal år? ;) 
Nejmen. Det är nog många som är bortresta till värmen, vilket jag nog anser är lite trist. Just att barnen får ta vara på vinterns härligaste dagar och att det heter "sportlov". Men, jag hade nog heller inte klagat på värme och sol ibland.

Ni får ha en bra torsdag, så hörs vi!

(null)

(null)

(null)

Lite skidning igår. Som att cykla. Kul träning men att få lite hjälp på traven med däcken som rullar för cykeln och skidorna som glider. Väldigt roligt med sådan träning, tycker jag. 

Lucy tyckte mest det var jobbigt när jag skidade, men någon dag ska hon få busa lite med att jag kastar pinne och hon hämtar på isen då det är så stort.  Det älskar hon och det är passligt idag då grannarna är bortresta och inte kör bil där som igår. 
Då ville jag inte ha henne springa löst. 


Kallt
(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

God dag!
Tisdag idag, så fort tiden går?! Snart är veckan slut och kommande vecka är det skola igen. Men, innan dess är det ju faktiskt några dagar kvar och de här dagarna ska tas till vara på. Göra exakt det man själv vill & försöka ha mindre krav på sig själv. Det resulterar endast i huvudvärk och det vill jag helst slippa.

Idag vaknade jag till 13 minusgrader. Det är nog rekordet för den här vintern! Det har endast varit runt -8 som högst. Förra vintern eller om det var förr förra var det -20 ute några dagar, jag hoppas att det inte blir så kallt igen pga av hästarna och även att jag nog skulle frysa röven av mig när jag ska gå från bussen till skolan då...

Mamma och jag for till mormor och morfar under för- och eftermiddagen där vi gjorde stallsysslorna och fixade hästen Julla med hennes böld-bekymmer. Vi drack kaffe där och sedan for vi och handlade. 

När jag kom hem stod Mitschi vid tråden närmast och såg så söt ut, så jag måsta springa in efter ett par morötter och ge båda två♥️ 

Det kliar lite i fingrarna att gå ut och rida, men jag är så osäker på om underlaget är halt eller ej. Det är halt, men kanske inte jättehalt. Vi beställde ett par nya cavallo barfota boots häromdagen som är en storlek mindre och hoppeligen ska passa hovarna bättre. Jag har inte direkt bestämt mig om de andra ska säljas eller om dom ska behållas(köpte ett par för några veckor sen som var för stora). Med barfota boots känner man sig ändå lite tryggare om det är broddar i vilket vi självklart ha köpt till.  
Det vore så härligt att hitta tillbaka till ridningen. Det känns dom jag tappat intresse, eller snarare går i en väntan på beslut. Jag vet inte om ni förstår känslan av att vilja något men ändå inte. Det är ju lite underligt med tanke på att man nog inte kan tycka två saker samtidigt, men jag tycker det känns så. 

På tal om en annan sak jag funderade över. Tjejer och killar. Jag tycker det är okej att klä sig precis som man själv vill, leka med vad man vill och helt enkelt se ut som man vill. Väldigt viktigt att barn får veta det, men samtidigt vet jag inte vad jag tycker om att klä sina barn neutralt. Jag tycker det är konstigt. Man tappar känslan och med den tanken blir barnen tråkiga. Skulle jag få en flicka skulle den absolut ha på sig en klänning och hade jag en pojke så hade han nog inte haft det. Väljer sedan barnet att bära en klänning "fast" det är en pojke är det helt okej, men det är inget jag skulle göra med ett nyfött barn som inte kan bestämma själv. Klä den endast i neutrala färger och aldrig ha klänningar på flickor. Nej! Jag älskar de söta små klänningarna i affären och skulle absolut vilja ha en liten tjej att sätta en sån på, och samma sak med pojkar då det skulle bli mera vanliga byxor och kanske inte en klänning. Det är väl inget fel med det? 
Däremot är det fruktansvärt viktigt med jämställdhet. Min mamma vet hur mycket jag hatar orättvisor då jag uttryckt mig så starkt om det hemma. 
Det här är en personlig åsikt. Jag borde väl inte klandra andra för deras val av kläder på sina barn, men jag förstår inte riktigt varför det ska vara helt neutralt. Som att döpa sina barn till namn utan ett visst kön med mening. (Jag menar okej om du gillar ett namn som är både och, men välja ett för att barnets biologiska kön är anonymt... ). Mitt barn skulle ha det kön den har tills den själv väljer att inte ha det. 
Eller okej, visst förstår jag varför man väljer neutralt. Säkerligen på grund av normer, men det man nog uppfostra barnen om på ett annat sätt. 
Dagens åsikt! Och alla får tycka som man vill vilket också är viktigt. Jag har rätten att tycka såhär, du har rätten att tycka annorlunda.

Nu ska jag ut till stallet. Mocka och eventuellt köra spån samt fixa hästarna lite.
Tror jag inte rider idag, är så sent nu. 
Bara barfota bootsen kommer, då så ;)

Ha det bra!