minda

Tårtbak!
God kväll på er! 
Äntligen kan jag variera inläggens början med att skriva: jag sitter framför datorn i mitt rum! Haha! Jag brukar ju alltid börja inläggen "med att sitta i soffan", men nej, inte nu. Dags för lite variering, tyckte jag. 
 
Just nu sitter jag framför datorn, men det har jag inte gjort hela dagen. Jag började dagen med att sitta framför datorn, innan mamma och jag for till mormor och morfar som vanligt. Där gick vi ut till hästarna, fixade allt där och gick in och drack kaffe. Sen for vi till Maxinge. Jag köpte ett par gammel-rosa jeans(superfina och dessutom perfekta för mina korta ben, antagligen trekvarts) på rea. Betalade endast 10€ för dom! Bekväma var dom också. 
Sedan åt vi faktiskt en pizza på Koppargrytan! Det var nog senast 2013-2014 jag gjorde det. Mamma och jag delade på en, god var den, men tror jag skulle ta en annan pizza nästa gång. 
Sen handlade vi på Sparhallen. Jag som dricker  smoothies / yoghurts i skolan på morgonen hittade det perfekta erbjudandet att få 24 stycken 250ml smoothies för 0,50cent / styck. Med tanke på att jag dricker 2-3 stycken per dag fem dagar i veckan, och en kostar kanske 1,20€ är det ju betydligt billigare att köpa ett helt pack. 
 
Sedan har jag faktiskt chillat. Tiden har gått så fort idag, tycker jag. Kom hem vid 16 och nu är klockan resan 19.47.. 
Jag har faktiskt två tårtbottnar i ugnen. Jag tänkte försöka mig på att laga en tårta igen. Den här gången hade jag tänkt(vi får se om det blir så) laga en kaffekopps-tårta. Kanske hörs jättekonstigt, men det är en idé jag har, haha! Yolanda lagar ju otroligt häftiga tårtor, men de amerikanska är ju lite mer annorlunda än våra. Vi har ju inte smörkräm, utan ganska lös grädde. Tårtorna blir inte lika fasta, men sen vet jag inte om jag hellre skulle jag vilja ha en snygg tårta än att ha en god tårta ;) ? Jag vill ju ha den både snygg och god, men ändå. Jag skulle nog föredra en tårta som är saftigare än en som är torr pga smörkräm. MEN! Vad vet jag, jag har aldrig smakat en sån tårta, så den kanske är väldigt god ;) 
Vi får se hur det går med tårtbottnarna. Snart ska dom ut och sen kallna, och sen börjar baket på riktigt. 
 
Nu blir det datorn en stund, se lite på youtube och så. 
 
Hästarna ska in vid 21, men det passar bra så får bottnarna kallna emellan det. Jag önskade att det gick att rida nu, men tyvärr är det lite halt igen. Det är seriöst riktigt jobbigt att tänka på att dagarna går och hästarna bara står... Ångest. Men jag vill ta tag i det här, bara allt faller på plats! 
 
Ha en fin helg!
För ett år sedan ganska så exakt, haha... (Skrattar åt mig själv)
Önskade det var bra underlag samtidigt som att det var is och snö där så att man kunde skrinna, köra snöskoter och skida litegrann. Men, det är ju kanske omöjligt. 
 
 
HEJ!!!
Hallå!!
Jag kan inte ens minnas när jag skrev ett inlägg sist! Det är minst en vecka sedan, om inte ännu mera.. Jag har helt enkelt inte orkat eller haft lusten till bloggen. Jättetråkigt, men samtidigt har jag inte haft något intressant att blogga om. Jag önskade jag ahde något att berätta om som jag är nöjd över, men jag har inget speciellt faktiskt :) 
 
Jag har varit lite upptagen i att tänka på hunden Baster som har varit borta i mer än en vecka nu. Jag har faktiskt mått ganska dåligt över det. Tanken av att hunden är bortsprungen från hemmet, fryser och är hungrig... Det värsta vore ändå om han har fastnat och sitter fast. I facebook gruppen har man slängts emellan förtvivlan och hoppning. Man hoppas så mycket, men sedan sjunker förhoppningen igen. Någon har sett honom där, alla far dit och söker efter honom och hittar inget. Sedan ser man spår lite här och där. Allt blir så krångligt. Vad är faktiskt sant eller inte? Inte för att jag tror att någon ljuger, utan mera att det faktiskt inte behöver vara rätt att det just är Basters spår som setts där. Jag kan inte ens sätta mig in i ägarens situation. Hon måste må så fruktansvärt dåligt och jag tycker hon är stark<3 ALLA som söker efter honom, herregud, de är ju GULDVÄRDA! Jag känner inte alls deltaktig, för det är jag inte, och det känns lite fel, att jag inte bryr mig. Jag skulle inte säga att jag är obrydd, för jag har kollat FB- gruppen var femte minut i en vecka, men jag är obrydd i sökandet. Jag bara HOPPAS, och jag hoppas innerligt att Baster hittas oskadd snarast<3 Söta vovven!
 
Under de dagar jag inte bloggat har jag såklart gått i skolan, tagit hand om mina hästar till en viss del. Jag har tyvärr inte ridit då jag inte hade orken till det efter skolan efter jullovet och nu har vi fått snö. Jag tror dock att det skulle gå att hoppa upp en sväng och rida där snön inte blivit tillpackad. Annars är det riskfyllt och jag tycker inte det är värt att riskera hästarna liv bara för att JAG är i behovet av det och att dom då skulle gå och halka. Hästarna tycker såklart det är tråkigt med frusen hage då det är så "knöckligt" och dom inte kan springa, men det är ju inte så att de MÅSTE ut och röra på sig ;) Det skulle vara bra, ingen fråga om det. Jag skulle gärna sitta upp. LÄNGTAR tills det kommer funka bra att rida 4-5 dagar i veckan, vilket är mitt mål :) Jag ser på gamla filmklipp där jag rider hästarna, jag önskade så mycket att jag kunde det nu. Jag menar, hur skulle det bli om vi tränade 4 ggr i veckan? Jag vet att hästarna skulle bli duktiga, det skulle vilka hästar som helst av att tränas så. Jag vill se vad vi tillsammans kan utveckla liksom! Jag läser bloggar, blir så motiverad till hästarna, men frustrationen kommer när vädret, pengarna och övrigt sätter stopp för ens planer och mål. Ni förstår nog, det är ju typ det här jag skriver i varje inlägg, haha ;) 
 
På tal om is, halka så har jag faktistk ÄNTLIGEN tagit och beställt ett par barfota boots! Jag tror jag har tänkt på det här i minst ett och ett halvt år och nu äntligen tog vi tag i det. Däremot är vi lite osäkra på storleken och beställde endast ett par till en början för att se hur de här passar. Jag verkade hästarna till en viss del i tisdags(tror jag) och i går (var ledig från skolan!) kom mamma med ut och så verkade vi klart. Mamma har ju aboslut mera erfarenhet inom hovvård. Så när dom nu var nyverkade tog vi och mätte dom och beställde idag ett par. Vi är osäkra på storleken eftersom ingen av hästarna har runda hovar, utan längre hovar än vidden. Mitschi speciellt har väldigt långa hovar och väldigt smala. Jocke har rätt så runda, men inte helt och hållet. Regular Cavallo bootsen var för rundare hovar och Sport Bootsen passar lite längre/smalare hovar. Vi hade inte så mycket val, de har inte runda hovar så det blev sport bootsen! Jag tror dock att Mitschis hovar är lite felverkade då framhovar ska vara rundare än vad bakhovarna är. Framhovarna på Mitschi är som bakhovarna liksom, fast bak är något mindre. Jockes hovar slits mera, men det är ganska självklart då han rör på sig mera än vad Mitch gör. Slut snackat om hovar, haha! Vi beställe ett par såna, och sen hittade jag kanske världens(okej, kanske inte, men nästan) snyggaste ridbyxor! Tyvärr var de ju helskodda, men mönstret på silikon-helskoningen var så fin. Jag valde ett par röda eftersom jag sen jag har började rida önskat mig ett par röda, så 4-5 år senare går önskan i uppfyllelse! Röda, helskodda ridbyxor med två knappar vilket jag märkt är bekvämare än en. Jag har tre par nyare ridbyxor och två par äldre och i alla fall ett par har två knappar och de sitter bäst. Däremot, på grund av min korta längd, är jag med ett par ridbyxor tvungen att vika så att de passar... Jag är dock inte så onöjd med att vara kort. Tycker det är rätt så coolt faktiskt , haha! 
Sedan beställde jag en klippmaskin! En billig variant som säkert inte klipper som dom som kostar 500€, men jag tycker beskrivningen lät bra(ja, jag gick på den). En klippmaskin är aldrig dåligt att ha, om man inte vill ha den kan man försöka sälja den. Sedan blev det för dyrt för något mera... Kommer precis kunna betala det här själv och då måste jag vänta till den 4 februari eftersom mitt studiestöd kommer då. Så är det att vara hästnörd, det går pengar hela tiden... 
 
Nu, säger jag hejdå för den här gången. 
Imorgon söndag och då hoppas jag på sol och glädje! Göra det bästa av dagen är ett mål. 
Hoppas ni har haft det bra! 
<3 Bus i blicken! Den här tiden längtar man till<3
 
 
Igångsättning
Hej! 
Och så var det ett tag sen igen. Som vanligt. Jag har bara inte haft motivationen överhuvudtaget att ta och blogga. Jag har verkligen känt mig helt omotiverad till att blogga, men kände att det var dags för en uppdatering om vad som har hänt här! 
 
Jag kan ju stolt säga att jag tagit hand om mina hästar så bra den här veckan. Jag har varit så slarvig med dom det senaste i och med skolan. Jag blir helt slut efter att ha varit en dag i skolan, så jag har helt enkelt inte orkat vara ute efter. Bara på helgerna då, men jag känner mig som en otroligt dålig "ägare" då. 
Jag har börjat sätta igång dom lite smått den här veckan. Vi har endast skrittat och tagit några få travsteg för att jag ville känna på traven också. Varje pass har varit runt 30 min, men jag har endast ridit två dagar den här veckan då jag i måndagskväll gjorde upp ett schema och tisdags började allt. Red i tisdags, promenerade med dom i onsdags och red igår, torsdag. Idag har dom fått gått ner till stora hagen en sväng, men jag skulle vilja ta ut dom en sväng och motionera lite smått. Får ju "köra gärnet" i helgen ;) Heter det köra gärnet eller järnet? Haha...
 
Vi rider ungefär samma tur vid varje pass, vilket är lite smått tråkigt. Det är ju inte turen man ska foksuera på, men det är lite roligare om man kunde rida lite olika turer varje gång då ridbanan inte är i skick att rida på ännu. Möjligtvis kan man rida där lite smått då all is har smältit(den är på väg bort), men den är ju inte klar ännu. Det ska tas bort lite till av allt "underlag" som är där nu och sedan ska det på fin grus där. 
Varje ridpass är till stora skogen, stora hagen och på grusvägen här hemma och samtidigt klättrar vi i lite backar då det är så kuperat här- vilket ibland är positivt ;) 
Turen tar kanske 20 min och är ca 2 km totalt. Jag hade gärna åkt bort och tränat i ridhus någongång också. Så letandet efter en hästbil fortsätter. Däremot vill jag så gärna köpa en hoppsadel också. Problemet är främst pengarna, sedan att varken en passlig sadel eller en hästbil finns att köpa här på Åland. 
 
Hästarna har i alla fall varit pigga. Jocke har varit så på tårna den här veckan. Vi funderar om det har något med fyrverkerierna att göra eller så är det bara för att han är så pigg. Han har varit lite småjobbig när han är så. Slänger ofta med huvudet, blir ibland rädd för något som rör sig bland träden och är väldigt "skumpig" att rida. Det är faktiskt en stor skillnad att sitta på Mitschi som är 1,70 än Jocke som är 1,57. När man just har ridit Mitschi blir det jättekonstigt att rida en  liten häst. Han är ju passlig för min längd, men ska jag vara ärlig är Mitschi bekvämare att rida. Han är lugn och sansad, är inte lika på tårna som Jocke. Storre hästar har ju större steg och Jocke som är mindre blir skumpig.
 
Jocke har varit pigg den här veckan, eller nervös. På tårna i alla fall. Skulle nog helst av allt ha velat springa iväg, men det får han inte, haha.. När jag red igår blev han lugn efter 30 min när ridpasset var slut. Så, det tog minst sagt tid att få honom lugn. Det skulle säkert ha varit roligare att ridit då, men jag hade inte tiden till att rida längre och dessutom var vädret inget roligt- kallt och regnigt. 
 
Mitschi har varit ganska spänd i början, men han lugnar alltid ner sig efter en stund. Han älskar uteritter. Kravlöst är bäst, tycker han. Han har varit fin att rida. Sådär lugn och sansad efter en stund då. Vissa stunder känns det bättre än andra, och så är det med Jocke med. 
 
På promenaden var Mitschi lugn och Jocke var såklart inte lugn. Han var jätte på och ville helst springa iväg då med. Därför släppte jag honom lös i stora hagen (själv) en stund, men efter att ha betat lite och tagit det ganska lugnt, skenade han med full fart upp till ingången. Han blev jättenervös och stod och flåsade. Jag antog att han undrade var Mitschi var. När han hade lugnat ner sig fortsatte vi promenaden. Haha, Jocke är lite feg. 
Mitschi börjar bli tjock. Det har vi aldrig kunnat trott Han har alltid varit så mager och vi har nästan kämpat över att få upp honom i vikt. Alltid tänkt "räcker det åt Mitschi" " ger mer åt honom, han är så smal".. Nu får man nästan tänka om, haha. Nej... Jag är ingen som måste ha mina hästar i perfekt "hull". Jag anser att det är bättre med mycket hull än för lite och dessutom är jag inte världens smalaste människa(även om jag vill vara smal). Hästar bryr sig ju inte så, dom vill bara leva livet, tror jag. Jag tror inte man måste vara smal för att vara hälsosam, men inte överfet heller. 
 
 
Ungefär varannan dag tvättat jag hästarna bens efter leran i hagen. Jag har märkt att dom har mugg på vissa ställen och blivit helt till mig över det och börjat tvätta benen. Det gör jag endast när jag tar in dom om kvällarna eftersom dom går i boxen då och får torka upp. Annars blir dom lika skitiga igen och det händer ingenting. Nu får muggen chans att läka. Dags för verkning börjar det bli också! 
 
Jag ska gå ut snart, mocka framförallt, rykta och så vill jag i alla fall ta en promenad med hästarna. Rida tror jag inte jag gör idag då det är mörkt och svårare att se var man ska gå då. Tyvärr blir det så idag. Planerna sket sig..