minda

HEJ!!!
Hallå!!
Jag kan inte ens minnas när jag skrev ett inlägg sist! Det är minst en vecka sedan, om inte ännu mera.. Jag har helt enkelt inte orkat eller haft lusten till bloggen. Jättetråkigt, men samtidigt har jag inte haft något intressant att blogga om. Jag önskade jag ahde något att berätta om som jag är nöjd över, men jag har inget speciellt faktiskt :) 
 
Jag har varit lite upptagen i att tänka på hunden Baster som har varit borta i mer än en vecka nu. Jag har faktiskt mått ganska dåligt över det. Tanken av att hunden är bortsprungen från hemmet, fryser och är hungrig... Det värsta vore ändå om han har fastnat och sitter fast. I facebook gruppen har man slängts emellan förtvivlan och hoppning. Man hoppas så mycket, men sedan sjunker förhoppningen igen. Någon har sett honom där, alla far dit och söker efter honom och hittar inget. Sedan ser man spår lite här och där. Allt blir så krångligt. Vad är faktiskt sant eller inte? Inte för att jag tror att någon ljuger, utan mera att det faktiskt inte behöver vara rätt att det just är Basters spår som setts där. Jag kan inte ens sätta mig in i ägarens situation. Hon måste må så fruktansvärt dåligt och jag tycker hon är stark<3 ALLA som söker efter honom, herregud, de är ju GULDVÄRDA! Jag känner inte alls deltaktig, för det är jag inte, och det känns lite fel, att jag inte bryr mig. Jag skulle inte säga att jag är obrydd, för jag har kollat FB- gruppen var femte minut i en vecka, men jag är obrydd i sökandet. Jag bara HOPPAS, och jag hoppas innerligt att Baster hittas oskadd snarast<3 Söta vovven!
 
Under de dagar jag inte bloggat har jag såklart gått i skolan, tagit hand om mina hästar till en viss del. Jag har tyvärr inte ridit då jag inte hade orken till det efter skolan efter jullovet och nu har vi fått snö. Jag tror dock att det skulle gå att hoppa upp en sväng och rida där snön inte blivit tillpackad. Annars är det riskfyllt och jag tycker inte det är värt att riskera hästarna liv bara för att JAG är i behovet av det och att dom då skulle gå och halka. Hästarna tycker såklart det är tråkigt med frusen hage då det är så "knöckligt" och dom inte kan springa, men det är ju inte så att de MÅSTE ut och röra på sig ;) Det skulle vara bra, ingen fråga om det. Jag skulle gärna sitta upp. LÄNGTAR tills det kommer funka bra att rida 4-5 dagar i veckan, vilket är mitt mål :) Jag ser på gamla filmklipp där jag rider hästarna, jag önskade så mycket att jag kunde det nu. Jag menar, hur skulle det bli om vi tränade 4 ggr i veckan? Jag vet att hästarna skulle bli duktiga, det skulle vilka hästar som helst av att tränas så. Jag vill se vad vi tillsammans kan utveckla liksom! Jag läser bloggar, blir så motiverad till hästarna, men frustrationen kommer när vädret, pengarna och övrigt sätter stopp för ens planer och mål. Ni förstår nog, det är ju typ det här jag skriver i varje inlägg, haha ;) 
 
På tal om is, halka så har jag faktistk ÄNTLIGEN tagit och beställt ett par barfota boots! Jag tror jag har tänkt på det här i minst ett och ett halvt år och nu äntligen tog vi tag i det. Däremot är vi lite osäkra på storleken och beställde endast ett par till en början för att se hur de här passar. Jag verkade hästarna till en viss del i tisdags(tror jag) och i går (var ledig från skolan!) kom mamma med ut och så verkade vi klart. Mamma har ju aboslut mera erfarenhet inom hovvård. Så när dom nu var nyverkade tog vi och mätte dom och beställde idag ett par. Vi är osäkra på storleken eftersom ingen av hästarna har runda hovar, utan längre hovar än vidden. Mitschi speciellt har väldigt långa hovar och väldigt smala. Jocke har rätt så runda, men inte helt och hållet. Regular Cavallo bootsen var för rundare hovar och Sport Bootsen passar lite längre/smalare hovar. Vi hade inte så mycket val, de har inte runda hovar så det blev sport bootsen! Jag tror dock att Mitschis hovar är lite felverkade då framhovar ska vara rundare än vad bakhovarna är. Framhovarna på Mitschi är som bakhovarna liksom, fast bak är något mindre. Jockes hovar slits mera, men det är ganska självklart då han rör på sig mera än vad Mitch gör. Slut snackat om hovar, haha! Vi beställe ett par såna, och sen hittade jag kanske världens(okej, kanske inte, men nästan) snyggaste ridbyxor! Tyvärr var de ju helskodda, men mönstret på silikon-helskoningen var så fin. Jag valde ett par röda eftersom jag sen jag har började rida önskat mig ett par röda, så 4-5 år senare går önskan i uppfyllelse! Röda, helskodda ridbyxor med två knappar vilket jag märkt är bekvämare än en. Jag har tre par nyare ridbyxor och två par äldre och i alla fall ett par har två knappar och de sitter bäst. Däremot, på grund av min korta längd, är jag med ett par ridbyxor tvungen att vika så att de passar... Jag är dock inte så onöjd med att vara kort. Tycker det är rätt så coolt faktiskt , haha! 
Sedan beställde jag en klippmaskin! En billig variant som säkert inte klipper som dom som kostar 500€, men jag tycker beskrivningen lät bra(ja, jag gick på den). En klippmaskin är aldrig dåligt att ha, om man inte vill ha den kan man försöka sälja den. Sedan blev det för dyrt för något mera... Kommer precis kunna betala det här själv och då måste jag vänta till den 4 februari eftersom mitt studiestöd kommer då. Så är det att vara hästnörd, det går pengar hela tiden... 
 
Nu, säger jag hejdå för den här gången. 
Imorgon söndag och då hoppas jag på sol och glädje! Göra det bästa av dagen är ett mål. 
Hoppas ni har haft det bra! 
<3 Bus i blicken! Den här tiden längtar man till<3