minda

⋆ Nyårsafton 2017 ⋆
God eftermiddag!
Hur sjukt är det inte att det faktiskt är år 2018 nu? Jag tycker det är lite läskigt hur fort åren går. Jag tycker fortfarande det var igår det var 2014 och nu är det redan 2018! 
 
Jag hade en väldigt trevlig och fin nyårsafton.
Dagen startade sent för mig då jag hade varit uppe till två på natten och skrivit inlägget "Året 2017" som jag ändå gjorde klart idag, precis före det här inlägget. När jag väl steg upp runt 10.30 började med att sätta på en tvätt för att ha rena kläder att sätta på sig på kvällen. Därför hann jag inte med till hästarna heller, så mamma for till mormor och morfar och fixade stallet istället. Jag skulle fixa tvätten som tog ca 20min(satt på en kort tvätt) och även klä på mig lite. Pappa och jag for sedan efter en ensilage bal till mormor och morfar och kom hem vid ett- två nånting. Att köra traktor dit tar en bra stund då den inte går speciellt fort. Eftersom hästarna nästan vägrar gå till häcken och äta fick vi använda oss utav trähäcken som vi byggde förut och ställa där uppe så att dom får äta där istället. Det är lerigt där med, men inte lika mycket som där nere. Avskyr den här leran och avskyr regnet ännu mera! Det tog en liten stund och sedan behövde jag äta något. Vid tre tiden på eftermiddagen gick jag ut till hästarna och mockade, borstade över dom snabbt och gjorde färdigt för kvällen. Pappa körde spån åt dom också. Det tog faktiskt en bra stund så när jag kom in sedan var det fort i duschen och sedan fixa sig inför middag i mormor och morfars stuga!
 
kvällen firades med närmaste släkten från mammas sida(några saknades). Vi åt tre rätters middag med gratinerad krabba-röra-toast till förrätt, pepparbiff & potatisgratäng, med sparris inlindad i bacon och gratinerad champinjon med mögelost som tillbehör samt sås och sallad till varmrätt och till sist pinacolada pannacotta som efterrätt. Allt väldigt smarrigt!
 
Förrätten 
 
Glömde såklart ta en bild på varmrrätten, SÅ typiskt!! 
 
Efterrätten 
 
Efter en trevlig kväll i stugan gick vi hem vid halv elva tiden och såg på lite TV hemma innan vi gick ut till hästarna för att fodra en gång till innan tolvslaget så att dom skulle ha något att göra när det är som värst med fyrverkerier.
 
Jag har ännu inte mockat, men det sägs av andra som har hästarna har råddiga boxar idag efter nyår. Det är hemskt! Personligen vill jag förbjuda fyrverkerier, i alla fall för privatpersoner. VI hade dock tur! Vi såg bara att det blekade runt om och smällde längre bort. Inget i närheten som smällde högt eller syntes. Som tur var. 
 
Vi "skjöt" upp en rislykta efter tolvslaget & skålade in det nya året inne med champagne. Sedan gick vi ner mot vägen för att skjuta lite små smällare som vi hade sedan tidigare år. Små smällare tycker jag är okej då dom håller sig på marken och hörs mindre. Men samtidigt inget jag behöver för att fira in ett nytt år.
 
 
Ogillar egentligen att visa upp närtagna bilder på mig själv, men känner att jag behöver vara med på ett hörn också.
 
En dålig bild på en smällare.
 
Med det här inlägget skrivet vill jag önska ER alla ett gott nytt år 2018
För mig innebär det att jag blir myndig och får ta körkort, vilket jag ser framemot. Först hoppas jag på annat roligt såsom hästar, träning, utveckling och först & främst motivation, haha. Sedan är det främsta att en själv och alla nära & kära får må bra och vara friska. 
 
Mål & planer får jag spinna på tills vidare. Antingen kommer det upp ett inlägg, eller så skippar jag det helt för att slippa prestationsångest. Vi får se! 
Jag hoppas i alla fall på ett gott år!
 
GOTT NYTT ÅR!