minda

todays
 
18 september
Så har vi höstmånaderna här och framför oss! Tiden går och livet rullar på. Jag är just nu inne i en LIA-period till den 5 oktober. LIA betyder Lärande i arbete och är som en praktik. 
Just nu är vi som går SOS årskurs 2 på daghem och praktiserar, vilket för mig är både spännande och roligt! En helt ny sak att finna sig in i och förstå och som gått från att vara lite läskigt till att vara roligt och lärorikt! Det var faktiskt så mina känslor var före "hur ska jag klara det här", men allt eftersom har jag faktiskt kommit in i allting väldigt bra och jag har börjat lära känna rutiner och individerna. Jag är, trots att det är roligt att få vara med barn, ganska säker på att jag inte kommer arbeta på daghem i framtiden. Det är ju väldigt bra att göra sån här praktik egentligen och få känna efter, se och lära, och i slutändan ha klart för sig om just det här är ja, nej, kanske- alternativ på ett framtida yrke.
 
Jag har blivit förkyld och jag tror även jag har fått en släng av bihåleinflammation. Jag vill verkligen vara frisk nu och orka under hela den här LIA-period för att göra den så bra som möjligt. Jag vill göra mitt bästa för att vara nöjd med min prestation, det skulle gynna mig oavsett om jag stannar eller inte på den här utbildningen. Så jag har varit hemma sjuk igår och idag, men kännt mig betydligt bättre idag. 
 
Hästarna får fortfarande vara på bete, åtminstone månaden ut, helst längre, men allt beror på gräset. Gräset växer dessvärre sämre och hästarna har tyvärr magrat av lite, vilket vi verkligen försöker stoppa och förhoppningsvis få dom lite fetare igen. Det här med hö, att det i år har varit torka och att bönderna fått sämre med foder, det är ju så att vi heller inte har vårt på det torra. Vi får en del från mormor och morfar, men sen blir det att köpa och det största problemet där är ju att det kanske inte ens finns att få tag i här på Åland. Det är såklart en orohets faktor, men på något sätt stressar jag ändå inte upp mig sådär förbaskat. Jag tror att jag fortfarande lever i den tanken att de andra människorna bara har överdrivit, det finns hö, men alla bara bunkrar upp i fall om- det kan ju vara så in i helvetes fel tänkt, men det kan vara så att det mot våren säljs massor med foder. Vem vet? 
Imorgon är det dags för vaccinering av pållarna igen! Tredje sprutan på 6 månader och efter det ska dom vaccineras årligen. De har inte varit vaccinerade på några år, vilket då betyder att man måste göra en så kallad grundvaccinering som betyder tre sprutor på 6 månader innan det återgås till en spruta årligen igen. 
 
Jag kände för att slänga in ett litet inlägg här, och jag kan inte säga att jag blev särskilt nöjd, men det är ju lite text i alla fall ;) Bättre text nästa gång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3