minda

Önskas från hööks!
 
 
 
Pengarna är slut, men kanske jag kan göra saker och få pengar här hemma? Jag menar att bara inte göra något och få nåt tar på mig och får mig att få dåligt samvete! Så ja...
Här är några häst- önsken då!
 
Ett nytt bett till Dockan! Ja, men precis, ett nytt bett till henne som passar henne och hennes mun perfekt. Hon fick nyss ett nytt bett men det passar inte bra tycker jag. Känns som hon inte gillar det särskilt bra, så ett nytt mer passande ska hon få! Jag är så sugen på ett tredelat, eggbett från hööks(eller nån annan "sida"). Jag har ett sånt till Lillis, men Lillis bett är tyvärr för litet för Dockans mun. Dockan har 10, 5 och Lillis 9, 5. Annars finns det half- cheekbetten jag även är förtjust i. Dom hålls kvar och inte far in i munnen som det trist nog gör ibland när man svängt och det gått på "tok". Eggbettet har också en liten "stång" så att det inte blir lika enkelt att fara in i munnen för det stoppas innan). Iså fall ett halfcheek, helst tredelat, men det kan vara svårt att få tag i, men iså fall ett tvådelat. Ja, kommer kolla runt lite och se vad jag hittar.
 
Det första är ett eggbett och det andra är ett halfcheekbett som används mycket inom travsporten.
 
Däckel- eller selunderlägg och för bröstan. Har länge velat ha ett däckel eller selunderlag som är som schabraket under sadeln fast då för sele. Det är ju endast däckeln som har underlägget under dig! Ni ser på bilden ifall det är/ var oklart.
Jag skulle i alla fall vilja ha ett sånt så att inga skav eller andra saker uppstår! Sedan så finns det en del på selen som kallas för brösta och det är det som går precis nedanför halsen och där kan man också täcka in eller sätta dit "underlägg", men främst vill jag ha för däckeln som sitter över manken på hästen. (Haha, försöker få det bra förklarat, även om det kanske ingen som bryr sig..?!).
 
Fler lindor och benskydd. Ja! Jag såg att på hööks hade dom ett par senskydd i turkos/ blå färg och de tyckte jag såg jätte fina ut! Sen tror jag att vitt skulle passa jättebra på shettisarna eftersom de är mörka. Så vitt skulle vara intressant och antingen så önskats att införskaffa vita lindor eller senskydd. Vill liksom ha mer än två par( då menar jag 1 linda till varje ben då jag har 4 st) och mer än ett par röda senskydd!
 
 
Hjälptyglar/ inspänning. Jag har alltid, mer eller mindre, inte tyckt om inspänningar, sporrar osv, men ju mer jag kommit in i sporten, ju mer har jag förändrats och tänkt om. Sporrar är behövliga och är okej om de används rätt och det gäller ju allt, inte bara sporrarna utan piskan, inspänningar osv(ni förstår). Jag vill ha någon sort av inspänning. Ingen inspänning som ska knäppas/ sättas på hit eller dit som chambon eller Gogue vilket är ganska komplicerade saker, utan mer halsförlängare och inspänningstygel som delvis är för longering jag tänkt ha det till.
Graman är också något lite enklare och skulle kanske också vara ett alternativ. 
 
Visst, detta är något jag verkligen tänker på, jag vet inte ens om jag vill utsätta Dockan för det eller om det "går" för henne. För den delen måste vi träna mer på longering innan det kan sätta på och kanske göra "låtsas -inspänningar" om det går(ja, sätta fast grimskaft löst osv, men såklart ska ta reda på om det går innan jag gör det för det kan vara farligt..). Får se hur allt blir. Finns även något som inte alls är i läder utan är jätte töjbart och är just för longering så, dock kostar det mera.
 
Och varför jag vill ha inspänning är för att hästen ska gå i rätt form. Den ska inte gå framför lodplanet(vilket är att hästen går för mycket med huvudet mot bringan) som oftast inte Dockan gör då hon hellre går för mycket upp med huvudet, och där är också en "anledning" varför man brukar ha hjälptyglar(det ingår dock i själva meningen med "gå rätt i form". Nu får vi allt se.. Detta är något jag skulle i alla fall vilja testa om det går på shettis. Det är ju det också, shettisar har lite annan stil, tycker jag.
Här är en inspänningstygel. Halsförlängare ska fästas i nacken också och den känns krångligare.
 
Träns. Ja ett nytt, fint träns skulle inte sitta helt fel, då det vi har är gammalt och i dåligt skick just nu. Finns ju billiga träns också och sen på REA nu så egentligen borde man passa på om man har pengar så!
Detta träns är så sött! Passar shettis jättebra!
Känner att jag listat upp rätt så mycket och det hela kostar en del också! Har såklart inte råd och tänker inte nojsa på mamma & pappa att köpa det för det känns inte bra! Får samla ihop pengar själv och kanske få be om något lite.
 
Alla bilder förutom halfcheekbettet är från HÖÖKS.