minda

Uppdatering!
Känns ju lagom bra att inte blogga när man har en blogg och vill uppdatera den, men till mitt försvar har jag känt mig stressad och trött. Hoppeligen lägger sig det inom kort då prov- tiden är förbi och att jag sover mera. 

Hästarna mår fin fint! Dom är snälla och mysiga. Dock var dom lite besvärliga onsdag morgon då mamma väcker mig klockan 7 och säger att Jocke står under trådarna och Mitschi är på rymmen. Det var dock tvärtom, Mitschi var under tråden och Jocke var utanför, men upp ur sängen utan att tveka och paniken efter var byxor finns kom. Tog på mig ett par byxor och jacka snabbt och gick ut. Då står Jocke där, utanför med höbalen vid stängslet som han knuffat ner och "öppnat"(tagit bort snörena). Vi fick ta grimma och leda in Jocke igen. Ser då att tråden och stolpen vid ena öppningen låg nere. Så, de tyckte inte en 15 kilos bal räckte för båda på en dag.. Nu får vi ge dem lite mera. Det är ju kallt också så då behövs mera. Vallpojken som ger ström till stängslet funkade inte, men nu är det fixat. Ändå lite smått kul, det hela, men vill inte att det ska hända igen! 

Hade tänkt träna dom på tisdagen redan, men inte ens igår hade jag tid till att göra det. Tid kanske, men får inte träna dem själv.. Ryktade i alla fall dem lite, men eftersom det var mörkt då orkade jag inte rykta länge, dessutom blev de oroliga av att stå uppbundna vid träden. Att ha en lampa är inte heller särskilt bra, hade det. 
Idag- torsdag - har jag bara fodrat dom.. ALLTSÅ skärpning muggar själv! På lördag ska jag rykta dem tills pälsen glänser! Imorgon får jag ta över dem lite bara eftersom jag kommer hem senare då det är mörkt. 

När vi börjar träna får vi räkna mer tid, men den här vintertiden är inget vidare enligt mig. Har inte lika stor möjlighet till att träna eller ena umgås med hästarna då. Längtar tills ljusare tider bara för det. Ibland rätt så mysigt med mörka tider, men just vid såna tillfällen- nej! 

På lördag tänkte jag börja träna. TROR de kommer gilla det faktiskt! Båda har tittat på den och när jag byggde volten(en cirkel inhägnad där de ska springa- longeringsvolt) stod de i hagen bredvid och tittade! Ska bli kul och tänkte filma och lägga ut kanske. 

När de fått springa av sig några gånger(efter några gånger/ dag) fritt kommer jag sätta på träns & sadel efter några  dagar så får de springa med det och vänja sig med det även om de är vana med utrustning vill jag börja försiktigt. Kommer gå snabbare fram än vad man man gör med unghästar, såklart . Det här ser jag framemot! Livet är hästar, det kommer jag alltid glädjas åt! 

Och om ni inte förstått det så ska båda bli ridhästar !

Finisar 😙