minda

30 maj
God morgon!
Var ut till hästarna vid åtta och nu sitter jag bredvid datorn och ska blogga, se på Youtube och se vad för annat kul man kan göra på datorn denna morgon. Idag är det 30 maj och vi ska grilla korv ikväll med närmaste släkten.
Och jag ska se till att inga igelkottar befinner sig i denna brasa!!
 
Dagen kommer vara liknande som en vanlig helgdag vad jag vet. Nu dricka kaffe och känna att man vaknar, sedan iväg till hästarna hos mormor och morfar! Där ska vi mocka, fodra, köra in spån och såklart släppa ut hästarna i deras hage. Ni vet, det man gör på morgonen, det vanliga.
 
Idag kanske vi kan verka nån av småhästarnas hovar då pappa köpt en verktång på Bila igår! 17,90 för en tång, kunde inte ens bli gladare när pappa sa det. Hade från början tänkt köpa en tång från hööks, för 22€ exklusive frakten och momsen på kanske 15- 20€ extra, men de hade slut tillfälligt och orkar/ kan inte vänta. Och anledningen varför vi verkar själv är väl för att vi kan göra det. Tror en hovslagare kan bättre med tanke på att de är utbildade såklart, men vi kan det vi behöver för att verka dom och i släkten har de även skott.
I tisdags for pappa och hämtade(köpte) en ensilagebal som vi satt i hagen. De har stått och ätit konstant på den, så igår stängde jag av dit vid 3 tiden. De har fri tillgång på dagen, men på eftermiddagen får de vänta tills kvällen vid 9.30 då de släpps in i boxarna.
 
Jocke, haha.
 
Mitschi  undrar var maten är.
 
Jocke undrar var maten är!
 
De undrade var maten var imorse och jag tyckte lite "knäppa hästar" ni har ju mat däruppe och haft det i flera dagar! Jag tror de tänkte att det var avstängt dit, men jag fick visa dom sen.
Lucy var även med ut och hon väntade fint utanför "stallet" när jag släppte ut dem(visas inte på denna bild). Sa bara "vänta " och hon väntade medan de gick ut. Väldigt viktigt att vara tydlig när man har en liten hund och två stora hästar i närheten av varann. Men hon är så duktig och lydig så det är inget problem.
Och såklart har hon med sig en sten som hon vill att man ska kasta..

 
Ha en bra dag!