minda

Avramling

Hej!
Idag har jag ridit båda två! Båda var duktiga, men de kunde varit duktigare och även jag!

Först ut var Mitschi som jag red vid 12-1. Idag travade vi bommar. Hade tre bommar utsatta på varje sida, alltså 6 bommar totalt. Han travade fint över dom och finast i höger varv. I vänster gick det sämre, vilket gjorde mig frustrerad..

Fan vad jag hatar mig själv och mitt tålamod. Vart fan har det tagit vägen..? Jag har ju inget tålamod! Gällande läxorna brydde jag mig inte alls, men i ridsporten är jag perfektionist. Allt ska sitta, om hästarna eller jag inte gör vårt bästa tappar jag tålamodet..

Aja. Efter besvikelserna att jag verkligen inte kan rida lätt i vänster, att han inte gick ut i hörnen fast jag visade honom det och att han inte lyssnade på förhållningarna, så fick jag kämpa, utan att ta till mig ilska. Efter ett tag fick vi till några fina varv i vänster också! Böjde honom även på lite volter och det gick finfint vissa stunder och mindre bra andra stunder.

Ikväll vid 7-8 red jag Jocke. Hade tänkt hoppa kryss och ett räcke. Hoppade räcket som var rätt lågt. På krysset stannade han, så vi tog om det.. och då flög jag av på andra försöket efter som han stannade då med.

Krysset var också rätt lågt, men tydligen lite läskigt. Jag hann verkligen inte tänka. Jag bara såg marken och slog armen, det var allt jag såg/ hann tänka/ känna när jag flög av! Sen frågade mamma om det gick bra och det var först då jag förstått att jag ramlat av. Det gjorde inte ont med samma, men sen efter några sekunder fick jag ont i vänster armen och lite känningar i svanskotan / rumpan då jag landade på rumpan/ryggen, med armen efter i bommen.. Absolut inte en "värsting-avramling", utan det var en lindrigare avramling där säkerhetsvästen inte skulle gjort nån skillnad, så det var väl tur, för jag hade ingen på mig. Det gjorde inte jätteont, men lite gjorde det allt 😉 Jag vet inte ens vad som hände, som jag sa. Jag hann inte tänka, men Jocke stannade och jag hade intagit lättsits och hade inte balansen när han hoppade åt sidan istället för att hoppa rakt fram, vilket mamma sa att han gjorde. Jocke sprang inte iväg, utan skrittade till hörnet där och såg ut som " oj, vad hände", haha!
Första riktiga avramlingen. Har ju halvt ramlat av förut, men det här var mer riktigt då jag de andra gångerna mer hoppat av. Första avramlingen vid ett hinder i alla fall!

Hoppade upp direkt, men jag var lite feg sedan och vågade inte rida på. Delvis på grund av att jag just trillat av, men även för att han har börjat hoppa/skutta... Typ samma mening varför jag är rädd, för att jag kan ramla av.

Hoppade lite till. Fick bra galopp i höger och även nåt varv i vänster, vilket är vårt svåra varv. Är rätt nöjd, men han kunde varit bättre och även jag.. Det här skuttande. Jag vet inte. Ibland får han för sig att hoppa till, typ sparka bakut eller bocka.

Eftersom hästarna oftast drar ner huvudet samtidigt som de ska bocka är jag så rädd när han drar ner huvudet. Vilket är dåligt då jag håller i han mer, vilket betyder att han inte sänker huvudet som han ska / borde göra. Aaaahh. Motgångar... Jag förstår dock inte varför han börjat såhär..? Ont? Vara pigg?

Nu ska jag se vilka som går vidare i idol. De två första (Charlie och Renaida) är två av mina tre favoriter. Den tredje är Zeana! Duktiga är dom!

Långt inlägg, men så är det! God natt!